Erzurum Ticaret Ve Sanayi Odası tarafından ETSO binasında, 'Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu'nun ikincisi düzenlendi. ETSO’nun, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla düzenlediği, Çalıştay ve Ortak Akıl Platformu, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açış konuşmasını yapan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, '1. Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu'nun, 12 Şubat 2010 tarihinde yapıldığını hatırlatarak, aradan geçen 4 yıllık sürenin Erzurum açısından kısa bir değerlendirmesini yaptı. Aradan geçen yıllara rağmen aslında Erzurum’un gündeminin çok değişmediğini vurgulayan Başkan Yücelik, yaşanan sıkıntılara çözüm bulma konusunda ortak akılla hareket etmenin önemine değindi.
"95 SAAT SÜREN 40 TOPLANTI YAPILDI"
Erzurum’un, tarihindeki başarısını henüz günümüz modern dünyasına taşıyamadığını vurgulayan Başkan Yücelik şunları söyledi: "Biz Erzurum Ticaret Ve Sanayi Odası olarak, ilimizin ticari, sanayi, ekonomik sorunlarıyla ilgilendiğimiz gibi sosyal ve kültürel sorunları ile de ilgileniyoruz. Ortak akıl süzgecinden geçirerek çözüme kavuşturmak amacıyla da 2. Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu'nu yapmak ve 2023'e doğru Erzurum’un gündemini sıcak tutmak istedik. Meclis, meslek komitesi, oda yönetimi, personeli ve akademisyen üyelerden oluşan 16 kişilik bir hazırlık komitesi oluşturduk. 10 gündem başlığı altında Nisan, Mayıs ve Haziran ayları içerisinde toplam 95 saat süren, ilimiz kamu ve özel sektörü temsilcilerinin, üniversitelerimizin, STK temsilcilerimizin katılımıyla 40 çalıştay toplantısı yaptık."
"VİZYONUMUZ; YAŞANABİLİR BİR ERZURUM"
Çalıştay hazırlığının sürdürüldüğü 3 ay dönemde 100 paydaş anketi yapıldığını kaydeden Başkan Yücelik, çalıştaya konu edilen başlıkların anketlerden yola çıkılarak belirlendiğini söyledi. Konuşmasında, anketten çıkan sonuçlara da yer veren Başkan Yücelik, "1 milyon nüfuslu; ticaret, tarım ve hayvancılık, sanayi ve üretim, ulaşım ve dış ticaret, eğitim, şehirleşme, turizm-tanıtım ve medya, sağlık ve spor alanlarında yeni istihdam alanları açmış, modernleşmiş bir şehir olması, 2023 Erzurum vizyonu olarak değerlendirilmektedir. Bizim amacımız; bu gündem maddelerinin ortak akılla önümüzdeki 10 yılın şehrimiz açısından sistemli, planlı ve koordineli şekilde yönetilmesine, yaşanabilirliğinartırılmasına, şehrin sahiplenilmesine ve insanımızın yaşam standartlarının yükseltilerek Erzurum’un hakettiği konuma gelmesine katkıda bulunmaktır." diye konuştu.
Konuşmalardan sonra, '2023’e Doğru Erzurum’un Gündemi' sloganıyla 10 başlık altında yürütülen ve Erzurum’un mevcut durumuyla ilgili önemli verilerin elde edildiği çalıştayın sunumları yapıldı.
Programda; ETSO Meclis Üyesi Haktan Ömeroğlu 'Ticaret', ETSO Yönetim Kurulu ÜyesiVakur Alemdar 'Sanayi ve Üretim', ETSO Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Sevgi Yılmaz 'Tarım ve Hayvancılık', ETSO Meclis Üyesi Melik Kaya 'Ulaşım ve İhracat', ETSO Meclis Üyesi Tacettin Deniz 'Eğitim', ETSO Meclis Üyesi Burak Yıldız 'Turizm-Tanıtım-Medya', ETSO Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Kömeç 'Sağlık ve Spor', ETSO Meclis Üyesi Atilla Yıldız 'Şehirleşme-Modernleşme ve Kentsel Dönüşüm', ETSO 11. Meslek Komitesi Başkanı Fatih Yücelik 'Yatırım-Teşvik-Finansman' ve ETSO Meclis Üyesi Alparslan Dumlu 'İstihdam-Göç ve İşsizlik' konulu birer sunum yaptı.
Programda daha sonra ve hazırlık komitesine ve çalıştaya katkıda bulunan kurumların yönetici ve personellerine plaket ve sertifikaları verildi. Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.