Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Cumhuriyet Başsavcılığı: Soruşturma titizlikle sürdürülüyor
Cumhuriyet Başsavcılığı: Soruşturma titizlikle sürdürülüyor
4 kilo 450 gram esrar ele geçirildi
4 kilo 450 gram esrar ele geçirildi
Arpaguş: Erzurum bir hafızlar diyarı
Arpaguş: Erzurum bir hafızlar diyarı
Aydemir: Mekke’nin güvenliği İslam âleminin ortak meselesi
Aydemir: Mekke’nin güvenliği İslam âleminin ortak meselesi
Müftülükten Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması
Müftülükten Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
18 Eylül 2026 Cuma - 11:29

Erzurum'da Gaziler Haftası etkinliği

Erzurum'da Gaziler Haftası münasebetiyle Havuzbaşı Kent Meydanı'ndan Yakutiye Kent Meydanı'na kortej yürüyüşü yapıldı.

Erzurum da Gaziler Haftası etkinliği

Erzurum'da Gaziler Haftası münasebetiyle Havuzbaşı Kent Meydanı'ndan Yakutiye Kent Meydanı'na kortej yürüyüşü yapıldı.
Erzurum'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla kortej yürüyüşü düzenlendi. İl protokolü, kahraman gaziler, vatandaşlar ve öğrencilerin de katılımıyla Havuzbaşı Kent Meydanı'ndan Yakutiye Medresesine bir kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yakutiye Kent Meydanı'nda tamamlanan kortej yürüyüşü sonrası saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, gaziler adına bir konuşma yaptı ve hatıra fotoğrafı çekimiyle program sonlandırıldı.
"Aziz millet, sizlerin fedakârlığını hiçbir zaman unutmayacak"
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, burada yaptığı konuşmada, Erzurum'un Millî Mücadele'nin temellerinin atıldığı bir şehir olduğunu dile getirerek, "Erzurum vatan bir bütündür, parçalanamaz, iradesinin bütün dünyaya ilan edildiği kadim bir şehirdir. Bu toprakların her karışında cesaretin, fedakârlığın ve vatan sevgisinin izleri bulunmaktadır. Dadaşlar diyarı Erzurum, dün olduğu gibi bugün de bayrağına, vatanına ve millî değerlerine aynı kararlılıkla sahip çıkmaktadır. Gazilerimiz, milletimizin gururu ve gençlerimizin en büyük ilham kaynağısınız. Gösterdiğiniz cesaret, fedakârlık ve vatan sevgisi, gelecek nesillere bırakılan en değerli miraslardan biridir. Bu aziz millet, sizlerin fedakârlığını hiçbir zaman unutmayacak; hatıralarınızı ve emanetlerinizi daima yaşatacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ebediyete irtihal eden gazilerimize Allah'tan rahmet diliyor; hayatta olan kahraman gazilerimize aileleriyle birlikte sağlık, huzur ve uzun ömürler temenni ediyorum. Başta burada bulunan kıymetli gazilerimiz olmak üzere bütün gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, her birine saygı ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.

 
Palandöken Kaymakamı Yunus Kızılgüneş’e destek
 
Doğu ve Güneydoğu için yeni tarım eylem planı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Müftülükten Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması
Erzurum İl Müftülüğü tarafından hafızlık eğitimi verilen Kur'an kursu ...
Göğe Yazılmış Bir Alp oyunu Prizren'de sahnelendi
Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne bağlı ...
Baruş'tan Ahilik Haftası mesajı
Erzurum Valisi Aydın Baruş, Ahilik Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
 
Erzurum toplam müze sayısında Türkiye 22'ncisi
Erzurum, 2025 yılı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kültürel Miras İstatistikleri'nde ...
Erzurum kültür varlığı verileri açıklandı
Erzurum'da 2025 yılı itibarıyla 903 taşınmaz kültür varlığı bulunurken, ...
Ceylan'dan Erzurum Arkeolojik Eserler Kataloğu
Prof. Dr. Alpaslan Ceylan tarafından hazırlanan ve dört ciltten oluşan ...
 
Baksı Müzesi’nde iki yeni sergi
Baksı Müzesi’nde yönetmen, senarist ve yapımcı Zeki Demirkubuz’un fotoğraflarından ...
Çocukluk hayalini gerçeğe dönüştürdü
Erzurum'un Oltu ilçesi Kaleboğaz Mahallesi'nde yaşayan 69 yaşındaki çiftçi ...
Erzurum müze ve ören yerlerine 320 bin 522 ziyaret
Erzurum'da Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerlerini 2025 ...
 
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir şehri kurtaracak olan şey asfalt değil, aidiyettir.
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Erzurum'un Kredi Hikâyesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
DADAŞ GAZETESİ
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva