Toplum Yararına Çalışma Programı, kapsamında AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, Erzurum’a verilen rakamı 2 bine çıkardı.
Türkiye’de işsizliği çözmek amacıyla hazırlanan Toplum Yararına Çalışma Programı, işsizliği önlemek açısında önemli bir katkı sağlıyor.
Böyle önemli bir çalışma karşısında duyarsız kalmayan AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, 30 il içerisinde en büyük payı aldı. Dr. Yavilioğlu, Erzurum’a verilen rakamı 2 bine çıkardı. Bu proje sayesinde 2 bin ailenin evine ekmek götürdüğüne dikkat çeken Dr. Yavilioğlu, “Hükümetimiz tarafından işsizliği önlemek amacıyla yürütülen TYÇP, önemli bir projedir. Ükemize ve ilimize büyük katkılar sağlamıştır. Bu proje kapsamında başta milli eğitim olmak üzere, diğer kamu kuruluşları ve belediyelerimizde işsiz kardeşlerimizi istihdam etmiş olacağız. Önceki yıl 6 ay, geçen yıl 8 ay olan çalışma süresini de 9 aya çıkararak işsiz kardeşlerimizin daha uzun süre çalışmasını sağlanmıştır. İş-Kur vasıtayısya yapılacak müracaatlar sonrasında işsiz vatandaşlar vasıflarına göre kurumlara yerleştirilmiş olacak” şeklinde konuştu.
Dr. Yavilioğlu rakamı 2 bine çıkardı
Toplum Yararına Çalışma Programı, 30 ilden yeniden düzenlendi. AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu’nun yoğun mesaisi sonrasında Erzurum’un rakamlarını 2 bine çıkardı.
Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında 2000 kişilik ödenek çıkarıldı. Çalışma süresince işçiler ara vermesinin kurumlara da ayrıca bir sıkıntı oluşturduğuna dikkat çeken Dr. Yavilioğlu, “Bölgemizdeki iklim şartları ve ekonomik yatırımların yetersiz olması ister istemez işsizliği arttırıyor. Bu yüzden bu bölgelere batıya oranla biraz daha fazla kontenjan veya rakam verilmelidir. Bu doğrultuda verdiğimiz çaba sonuç vermiştir. Rakamı 2 bine çıkardık. İlimizdeki işsizliğe bir nebze olsun el atmış olduk. İşsiz vatandaşlarımızın çalışma sürelerini biraz daha uzattık” dedi.
Programın amacı
29 Haziran 2012’de çıkarılan yönetmelikle Toplum Yararına Çalışma Programı, sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Işsizliği azaltma ve kalifiyeli elemanları yerinde değerlendirmek amacıyla, İş-Kur aracılığıyla yapılan müraacatlarla 9 istihdam sağlanabiliyor. Son yapılan düzenlemeyle 8 aydan 9 aya çıkarılan TÇYP katılımcısı, bir yıl içerisinde 9 ay süreyle çalışma hakkı kazanıyor.
Özellikle işsizlik sorununun bireyler üzerindeki ekonimik, sosyal ve psikilojik etkileri ve işsizliğin üretim faktörleri arasında önemli bir yere sahip olması nedeniyle ekonomik anlamda yol açabileceği kayıplar, işgücü piyasası ihtiyaçlarının karşılanması açsından son derece önemli bir eksiği kapatıyor.
TYÇP, işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde işsizlerin kısa süreli istihdam ve eğitimini amaçlayan, doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesini sağlayan programlardır.
Bu faaliyetler, genellikle ekonomik kriz, özelleştirme, ekonomik yapılanma, doğal afetler ve işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde Kuruma kayıtlı işsizlerin, çalışma yaşamından uzun süre ayrı kalarak maddi sıkıntıya düşmelerini önlemek, çalışma alışkanlık ve disiplinlerini yitirmemelerini, kısa süreli istihdam ve eğitimlerini sağlamak için yürütülürler.