Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Tanfer, güven tazeledi
Tanfer, güven tazeledi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Ulaştırma alanında AK vizyon
Ulaştırma alanında AK vizyon
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
23 Nisan 2012 Pazartesi - 07:27

Erzurum'a TOBB Övgüsü

TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin hedeflerine ulaşmak için yeni anayasa yapmak zorunda olduğunu vurguladı.

Erzurum a TOBB Övgüsü

Erzurum’da düzenlenen ve vatandaşların görüşlerini yansıttığı anayasa toplantısında konuşan TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin hedeflerine ulaşmak için yeni anayasa yapmak zorunda olduğunu vurguladı.Hisarcıklıoğlu, “Mevcut sistem bu milletin gerçek potansiyelini engelliyor” dedi.
Anayasa Platformu adı altında bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının, TEPAV sekretaryasında düzenlediği geniş katılımlı “Anayasa Vatandaş Toplantıları”nın 12’csi, Erzurum’da gerçekleştirildi.
Cemal Gürsel Spor Salonu’nda yapılan toplantıya, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun AKP, CHP, MHP ve BDP’li üyeleri, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Anayasa Platformu Üyeleri, yerel ve ulusal STK temsilcileri ile rassal olarak belirlenen vatandaşlar katıldı.
ANADOLU’NUN KALBİNDEYİZ
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Erzurum’un tarihteki önemine işaret ettiği konuşmasında “Bugün, Anadolu’nun kalbindeyiz. Çünkü Malazgirt’le sahiplendiğimiz Anadolu’da, ilk devleti kurduğumuz şehirdeyiz. Ayazın, ayaz; Erin, er; Yiğidin, yiğit olduğu, dadaşların şehrindeyiz” ifadesini kullandı.
Erzurumlularla yeni anayasayı konuşmak üzere geldiklerini belirten Hisarcıklıoğlu, “Bu süreçte Erzurum’un anlamı çok farklı. Çünkü Erzurum, Kurtuluş mücadelemizin “ilk ateşinin” yakıldığı şehir. Erzurum, Türkiye Cumhuriyeti tohumunun, toprağa atıldığı şehir. Bundan tam 93 yıl önce, ülkemiz işgal altındayken Erzurum Kongresinde millet olma bilinci uyandı. Farklı görüşteki, farklı mezhepteki insanlarımız, farklılıklarını bir kenara attılar. Tek yumruk olup, “Millet, işgale hep birlikte karşılık verecektir” dediler. İşte Erzurum geçmişte nasıl bu ülkenin kaderinin çizildiği kent olduysa, şimdi de Türkiye’nin geleceğini tayin eden şehir olacak. Geleceğimizin yol haritası olan Yeni Anayasa’ya, bugün katkı vereceksiniz” dedi.
TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN BİRARAYA GELDİK
Türkiye’nin değişik kesimlerini teksil eden sivil toplum örgütlerinin tek çatı altında bir araya geldiğini belirten Hisarcıklıoğlu, “Aramızda işadamı da var, işçi de var. Esnaf var, memur var, emekli var. Bu kuruluşların hepsinin fikirleri farklı, dünya görüşleri farklı, çıkarları farklı. Tek tek sorarsanız, hepimiz farklı şeyler söyleriz. Ama bu ülkenin geleceği için bir araya geldik. Tek yürek olduk. Sayın Meclis Başkanımız ve meclisteki siyasi partilerimizin temsilcileri de bu masada Seçim öncesi verdikleri sözün arkasında duruyorlar. Yeni Anayasa için büyük emek harcıyorlar.Çünkü hepimizin yüreği, daha güçlü bir Türkiye için atıyor” diye konuştu.
YENİ ANAYASA SÜRECİ
Ülke olarak hedeflere ulaşmak için yeni anayasayı yapmanın zorunlu olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu:“Bakın, içinde bulunduğumuz dönemde, küresel dengeler hızla değişiyor. 150 yıldır egemen olan Batı bocalarken; Güneş yeniden doğudan yükseliyor.Bu süreçte, Türkiye için yepyeni bir fırsat doğuyor. Bölgesinin en güçlü ülkesi olan Türkiye artık kabına sığmıyor, küresel güç olmak istiyor. Türkiye bugün dünyanın 17. Büyük ekonomisi. Bununla gurur duyuyoruz. Ama açık söylemeliyim, bu benim içime sinmiyor. Bize yakışan, en tepeye oynamak. Bizim ecdadımız bunu yaptı. Bizim de bunu yapacak gücümüz fazlasıyla var. Şimdi, millet olarak önümüze bir hedef koyduk: Cumhuriyetimizin 100. Yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacağız. Bu ülkeyi daha GÜÇLÜ, bu milleti daha zengin yapacağız. Kaybedecek 1 dakika bile vaktimiz yok. ama artık, mevcut sistemle hedeflerimiz uyuşmuyor. Mevcut sistem bu milletin gerçek potansiyelini engelliyor. Çünkü Anayasa her alanda önümüzü tıkıyor. Koşacak gücümüz varken, yürüyerek ilerliyoruz. Yani bu elbise artık, bu bedene dar geliyor.”
MİLLETİN SÖYLEYECEK SÖZÜ VAR
Yeni anayasanın yazılması kadar, nasıl yazılacağının da önemli olduğunu bildiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Bugüne kadar millete hep, ‘siz bilmezsiniz’ dediler. Biz yazarız, siz uyarsınız dediler. Anayasalar, kapalı kapılar ardında, uzmanların mutabakatı ile yazıldı. İşte bu yüzden, bugüne kadar yapılan hiçbir Anayasa’nın bereketi olmadı. Şimdi meclisimiz milletin eli, kendi anayasasına değecek diyor. Bunun en somut göstergesi işte bu tablodur: Anayasa için ayağınıza geldiler. Çünkü artık bu milletin söyleyecek sözü var” dedi.
Erzurumlulardan anayasadan istediklerini özgürce söylemelerini isteyen Hisarcıklıoğu “Nasıl ki Erzurum bu ülkenin kuruluşunda söz aldı, şimdi de bu ülkenin geleceği için söz alacak. Şimdi söz sizde.Bugün; ne hissediyorsunuz, neyi düşünüyorsanız söyleyin. Her konuda özgürce konuşun. Nasıl bir ülke istiyorsanız, nasıl bir devletin vatandaşı olmak istiyorsanız anlatın. Eğer bugün konuşmazsanız, vebali sizindir. bunun hesabını çocuklarınıza veremezsiniz. İçiniz rahat olsun; Bu çabanız boşa gitmeyecek. Emin olun, sesiniz duyulacak, fikirleriniz Ankara’da yankılanacak. Tüm fikirlerinizi toparlayıp, Meclis uzlaşma komisyonumuza teslim edeceğiz. İnanıyorum ki, onlar da görüşlerinizi dikkate alacaklar” ifadesini kullandı.
 

 
Şirketleşme hız kesti
 
Kent Meydanı'nda 23 Nisan coşkusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doktora saldırılar TBMM'de ele alınacak
AK Parti olarak, meclise bir araştırma önergesinin verildiğini kaydeden ...
Tortum şelalesi temizlenecek
Bayraktar, Tortum Şelalesi'nde yaşanan kirlilik üzerine kirliliğin önlenmesi ...
Anneyle baba evlendi çocuklar şahit oldu
Oltu ilçesinde 53 yaşındaki Şerafettin Polat, 7 yıl önce tanıştığı Netice ...
 
Öğrencilerden 'Tuz' tepkisi
Mecidiye ilköğretim Okulu öğrencileri tuzun insan sağlığı üzerindeki olumsuz ...
Bayan avukatlara onur ödülü
Polat Tahkim ve Hukuk Derneği avukatlık mesleğinde 15-20 yılını dolduran ...
Afganlı mülteciler zor durumda
Afganlı mülteciler Erzurum’da çok zor şartlar altında yaşıyor. 3-4 ailenin ...
 
Özel Şifa 8'inci yaşında
Erzurum Özel Şifa Hastanesi’nde 8. Yaş Günü etkinlikleri devam ediyor.
2 bin yeni yüz hayatımıza girdi
Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi’ne 4 ayda 56 bin 926 hasta müracaat etti. ...
Öğrencilerden sağlık dersi
‘Çok Yeme, Eyvah Deme’ adlı bir proje hazırlayan Oltu Yusuf Ziyabey Anadolu ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva