Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Ülkemizi bugüne kadar üç kat büyüttük'
'Ülkemizi bugüne kadar üç kat büyüttük'
Tekin eğitim gündemini paylaştı
Tekin eğitim gündemini paylaştı
Kar, Doğu’yu mesken tuttu
Kar, Doğu’yu mesken tuttu
İlki Dadaşlara, ikincisi gakkoşlara
İlki Dadaşlara, ikincisi gakkoşlara
Dünya ikincisi Uruk’a coşkulu karşılama
Dünya ikincisi Uruk’a coşkulu karşılama
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
4 Eylül 2021 Cumartesi - 03:37

Erzurum Yeni Medya Derneğinden tanıtım etkinliği

Geçtiğimiz ay ilk genel kurulunu yaparak faaliyete başlayan Erzurum Yeni Medya Derneği, düzenlediği tanıtım toplantısı ile görücüye çıktı.

Erzurum Yeni Medya Derneğinden tanıtım etkinliği

Son yıllarda teknolojik gelişmeler ile birlikte önemi gün geçtikçe artan internet medyası sivil toplum kuruluşları arasında da yerini almaya başladı. Geçtiğimiz ay ilk genel kurulunu yaparak faaliyete başlayan Erzurum Yeni Medya Derneği, düzenlediği tanıtım toplantısı ile görücüye çıktı. Gazeteci Gamze İspirli başkanlığında kurulan kısa adı ERMED olan Erzurum Yeni Medya Derneği’nin lansman toplantısı Müceldili Konağı’nda yapıldı. Kamu kurum temsilcileri ve şehrin önde gelen sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin yoğun katılımı ile yapılan toplantıya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Emre Koç’ta katıldı. Toplantıda diğer sivil toplum kuruluşu başkanları da birer konuşma yaparak dernekleşmenin ve medyanın önemine vurgu yaptılar.
Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve dernek tanıtım videosunun yayınlanmasının ardından konuşma yapan Erzurum Yeni Medya Derneği Başkanı Gamze İspirli, derneğin kurulmasına karar vermeye en büyük etkinin geleneksel medyanın etkisini kaybederek internet medyasının ağırlık kazanması olduğunu dile getirdi. Günümüzde birçok insanın sürekli sosyal medyada ve mobil cihazlardaki medya uygulamalarında vakit geçirdiğini hatırlatan İspirli, “Gazeteler artık internetten okunuyor. Yani artık fiziksel medya araçları yerine dijital araçlar ve uygulamalar tercih ediliyor. Mesai mevhumu gözetmeden çalışan, pratik şekilde içerik üreten internet medyası editörleri, muhabirleri, yasal boşluk nedeniyle özlük haklarından mahrum kalmakta, emeklerinin karşılığını alamamaktadır. İnternet medyasıyla ilgili yasanın bir an önce çıkmasını bekliyoruz. Erzurum’da yaklaşık 160 internet gazetesi bulunmakta ve söz konusu gazetelerin büyük çoğunluğu gazeteci olmayanlar tarafından yönetilmektedir. Bu durum meslekte haksız rekabet oluşturmaktadır. İnternet gazetesi açma konusunda gazeteci olma şartı aranmalıdır” diye konuştu.
Konuşmasında 1990’lı yılların sonlarına doğru Türkiye’de yaygınlaşmaya başlayan internet medyasının sürekli büyüdüğüne dikkat çeken ERMED Başkanı İspirli, “2000’li yıllardan itibaren gazetecilik baş döndüren bir hızla dijitalleşti. Akıllı telefonlardan, tabletlerden, bilgisayarlardan tek tuşla her türlü habere ücretsiz erişim imkânına kavuşuldu. Yazılı ve görsel medya, internet yayıncılığına zamanla ayak uydurdu. Gazete ve TV’ler, kendi resmi web sitelerinden bağımsız internet haber partallarıyla rekabete tutuştu. Değişim konusunda en katı kurallara sahip basılı gazeteler bile üretilen haberleri, yazıları online ortamda sunmak zorunda kaldı. Amacımız gazetecilik mesleğinin yenidünyaya entegrasyonunu sağlayarak, gençlerin mesleğe olan ilgisini artırmaktır. Gazeteciler ve medya mensupları her türlü saygıyı ve takdiri fazlasıyla hak etmektedir. Derneğimize üye olan gazeteciler toplam 15 internet gazetesiyle hedef kitleye ulaşmaktadır. Üyelerimizin büyük çoğunluğu geleneksel medyadan gelen deneyimli gazeteci ve medya çalışanlarımdan oluşmaktadır. Bundan sonrada toplumun sorunlarını en etkili şekilde yayımlamaya ve çözüm üretmeye devam edeceğiz. Dernekçilik sinerji işidir başarılı ekibimizle Erzurum için kurumlar arası koordinasyona önem vererek önemli çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum” dedi.
Dernek Başkanı İspirli’nin ardından, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Emre Koç, Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel, Gönülle Anneler Dernek Başkanı Filiz Pasin ve Kadın Girişimcileri Dernek Başkanı Zekiye Çomaklı’da birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi. Erzurum Yeni Medya Derneği (ERMED) yönetiminde Başkan Gamze İspirli, Gülcan Nazlı, Mahir İnanç, Muhammet Hanifi Aksakal, Fatih Akgül yer alırken Abdulbaki Temel, Cemil Sarıtaş ve Enver Güler ise Denetim kurulunu oluşturdu.

 
Erzurum Ağustos TÜFE’si açıklandı
 
40 hektar alan kül oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TDK’dan Lisan-ı Osmanide Müstamel Lügat-i Ecnebiyye
Prof. Dr. Recep Toparlı tarafından hazırlanan Lisan-ı Osmanide Müstamel ...
Atatürk’ün Erzurum’dan Sivas’a gelişi canlandırıldı
Sivas Kongresi'nin 102'nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Mustafa ...
Türk Anneler Derneğinden geleneksel yaklaşım
Türk Anneler Derneği ve Yakutiye Belediyesi işbirliğiyle aşure dağıtımı yapıldı.
 
ATAUNİ’den öğrencilere online konser
Atatürk Üniversitesi, pandemi süreci nedeniyle evde kalan öğrencilerine online konser düzenledi.
Aziziye’de ‘Şafak Vakti’ buluşması
AK Parti Aziziye İlçe Teşkilatı, 15 Temmuz hain darbe girişimini konu ...
Mağaralar tabiat varlığı olarak tescil edilecek
Bakanlık ekipleri, bu yıl Erzurum, Erzincan, Antalya, Eskişehir, Bursa, ...
 
TDK yeni yayını “Hüseyin Baykara: Dîvân”
Talip Yıldırım tarafından hazırlanan “Hüseyin Baykara: Dîvân” adlı eser, ...
Ressam Özyurt, 11. kişisel sergisini açıyor
Erzurumlu Ressam Fesih Özyurt, 11. Kişisel sergisini açıyor.
‘Türk tarihi zaferlerle doludur’
Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, Sultan Alparslan’ın liderliğindeki ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva