Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>EKONOMÄ°
17 Ekim 2019 Perşembe - 17:30

Erzurum, Van’a örnek oluyor

Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer ve Başkan Yardımcısı Gıyasettin Kundakçı Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral’ı makamında ziyaret ederek, Soğuk Zincir Süt Kurulumu projesi hakkında detaylı bilgiler aldılar.

Erzurum, Van’a örnek oluyor

Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer ve Başkan Yardımcısı Gıyasettin Kundakçı Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral’ı makamında ziyaret ederek, Soğuk Zincir Süt Kurulumu projesi hakkında detaylı bilgiler aldılar.

Erzurum Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarına katılmak üzere Erzurum’a gelen Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer ile Başkan Yardımcısı Gıyasettin Kundakçı, bugün Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral ile birlikte Soğuk zincir Süt kurulumu Projesinin gerçekleştirildiği köylerde incelemelerde bulundular.

Erzurum ili Soğuk Zincir Süt Kurulumu Projesi Genel Koordinatörü Murat Kamil Öztürk’ün de eşlik ettiği ziyarette, Merkez’e bağlı Ali Bezirgân Mahallesinde bulunan Süleyman Kalkan isimli çiftçiye ait işletmede Soğuk Zincir Süt Kurulumu projesinin işleyiş şekli uygulamalı olarak Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer’e anlatıldı.

Süt tankından, Süt toplama aracına kadar olan bütün aşamalar, sütün kalitesi, PH değeri ile yağ oranları da anlık tespit edilerek tespit edilerek, Başkan Süer’e aktarıldı.

Ali Bezirgan Mahallesi sakinlerinden ve Süt Projesi çiftçilerinden olan Süleyman Kalkan ise “Erzurum Ticaret Borsası tarafından başlatılan Soğuk Zincir Süt Kurulumu Projesi sayesinde emeğimizin karşılığını alıyoruz. Projeden önce sütümüzü ucuz fiyattan satıyorduk. İnşallah bundan sonra hayvan sayımızı artırıp, daha çok süt üretip satmayı amaçlıyoruz” dedi.

Van Ticaret Borsası Yönetim kurulu Başkanı Nayif Süer ise, “Erzurum Ticaret Borsası tarafından yürütülen, Soğuk Zincir Süt Kurulumu Projesini yerinde incelemek üzere Borsa Başkanımız Hakan Oral bey ile bir araya geldik. Sağ olsun kendileri Süt toplama işlemi gerçekleştirdikleri köylerde bizlere konuyu detayları ile anlatıp uygulamalı olarak aktarıp çalışmalarımızda yardımcı oldular. Biz de Van Ticaret Borsası olarak bu projeyi Van da bulanan çiftçilerimize uygulamak istiyoruz. İnşallah bu bilgiler ışığında çalışmalarımızı hızlandırıp, sonuç almak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, “Öncelikle kardeş borsamız Van Ticaret Borsası’nın değerli Başkanı Nayif Süer ile Başkan Yardımcısı Gıyasettin Kundakçı’ya ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Soğuk zincir Süt Kurulumu projesini Van ilinde hayata geçirmek için çalışma başlatan Van Borsa Başkanımızı gönülden tebrik ediyorum. Biz Erzurum Ticaret Borsası olarak, yaklaşık 1 yıl önce başladığımız projemizi sahaya yaymak suretiyle çiftçilerimize destek olmayı amaçladık. Şu an merkeze bağlı 3 ilçemizde yaklaşık 220 köyümüzde Soğuk zincir süt kurulumu projemizi sorunsuz bir şekilde sürdürüyoruz. Van Ticaret Borsası Başkanımızın bizden istediği desteği sonuna kadar sunacağız ve Van ilimizdeki çiftçilerimizin de emeklerinin karşılığını almasını istiyoruz” dedi.

 
HDP önündeki ailelerden ‘asker selamlı’ destek
 
Horasan'da cesedi hastane önüne bırakıp kaçtılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA, Erzurum Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarında
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), faaliyet alanını oluşturan ...
TOKİ, Erzurum’da konut satışı yapacak
Ankara, Aydın, Bolu, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elâzığ, ...
Erzurum konut satış performansı açıklandı
İlde Eylül ayında bin 86, yılın 9 ayında ise 5 bin 737 konut satışı gerçekleşti. ...
 
Erzurum'da bir ilk
Büyükşehir Belediyesinin katkıları ve KOSGEB’in desteği ile hazırlanan ...
DOSİAD Ağustos Bülteni yayımlandı
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSİAD) ; Ağustos 2019 dönemi ...
DAİB eğitime yoğunlaştı
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği ve Van TSO işbirliğinde ‘Dış Ticaret ...
 
Erzurum ilk sırada
Erzurum’da vergi tahsilat oranı yüzde 61,54’e yükseldi. Erzurum’un Doğu ...
Varank Üniversite-sanayi iş birliğini değerlendirdi
Üniversite-sanayi iş birliğinde daha güçlü bir dönem başladı. Sanayide ...
Kurum: “Bedeli ne olursa olsun mani olacağız”
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Biz güney sınırımızda bir terör ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva