Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurumspor’da sessiz bekleyiş
Erzurumspor’da sessiz bekleyiş
KUDAKA’dan proje teklif çağrısı
KUDAKA’dan proje teklif çağrısı
Son gün 29 Ağustos
Son gün 29 Ağustos
Şimşek’ten asgari ücret açıklaması
Şimşek’ten asgari ücret açıklaması
Erdoğan Belediye başkanlarına seslendi
Erdoğan Belediye başkanlarına seslendi
HABERLER>EKONOMÄ°
11 Temmuz 2023 Salı - 09:56

Erzurum Valiliğinden biçerdöver uyarısı

Erzurum’daki üreticiler hububat hasadına hazırlanırken, Erzurum Valiliği bir tebliğ yayınlayarak biçerdöver kullanımı hakkında uyarılarda bulundu.

Erzurum Valiliğinden biçerdöver uyarısı

Erzurum’daki üreticiler hububat hasadına hazırlanırken, Erzurum Valiliği bir tebliğ yayınlayarak biçerdöver kullanımı hakkında uyarılarda bulundu.

Valilik Tebliğinin tarla bitkilerinin (buğday, arpa, soya, çeltik, mısır, ayçiçeği, yulaf, çavdar, nohut, aspir vb.) zamanında, en az ürün kaybı ile tekniğine uygun olarak hasat edilmesini sağlamaya katkı için hazırlandığı ifade edilerek, “Bu sayede milli servet kaybını önlemek, biçerdöverlerle yapılan hasatta meydana gelen ürün kayıp ve hasarlarını en alt seviyede tutmak, eğitimsiz ve donanımsız biçerdöver hizmetleri verilmesinin önüne geçerek kamu düzeni ve kamu güveninin korunması amacıyla Erzurum sınırları dahilinde; biçerdöverlerin çalıştırılmaları, kullanımları, kontrol hizmetlerinin yürütülmesi ve denetlenmesi amaçlanmaktadır” denildi.

Operatörlerin belgeleri olmak zorunda

Tebliğde biçerdöver sahipleri ve biçerdöver operatörlerinin sorumlulukları hatırlatılarak, "G sınıfı (Biçerdöver) Sürücü Belgesi" veya "Biçerdöver Operatör Belgesi bulunmayanlar biçerdöver operatörü olarak çalışamayacak ve biçerdöver sahipleri tarafından çalıştırılamayacaktır. Biçerdöver sahipleri ve operatörleri 2023 yılı için Erzurum ili mülki hudutları içerisinde yapılacak hasat sırasında % 1,5 ürün kayıp oranını geçmeyecektir. Arazi durumuna göre ürün kaybı indeksi değerleri dikkate alınacaktır. Biçerdöver sahipleri ve biçerdöver operatörleri, yetkili kontrolörlerce talep edilmesi halinde kimliklerini ibraz etmek zorundadırlar.” İfadeleri kullanıldı.

Biçerdöver hasat ücreti yazılı olacak

Ürün sahiplerinin, hasatta fazla ürün kaybına sebep olan biçerdöver operatörlerini en yakın İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirmeleri istenen tebliğde “Ürün sahipleri, il ve ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince yapılacak eğitim ve yayım faaliyetlerine katılacaktır. Biçerdöver hasat ücretlerinin belirlenmesinde esas, karşılıklı anlaşma olacaktır. Ürün sahibi veya ürün sahiplerini temsilen muhtarlık, belediye başkanlıkları, ziraat odası başkanlıkları veya çiftçi mallarını koruma başkanlıklarınca, hizmet vericiler olan biçerdöver sahibi veya sahipleri ile hukuki geçerliliği olan sözleşme yapılacak, biçerdöver hasat ücretleri parsel bazında belirlenebileceği gibi mezra veya köy bazında da belirlenebilecektir. Biçerdöver hasat ücretleri, yapılacak sözleşmede belirtilecektir. 2023 yılı biçerdöverle ürün hasadında tarla kontrolleri, il ve ilçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından hasat tekniği konusunda eğitimli ve yetki belgesi verilmiş teknik elemanlarca yapılacaktır.”

Kurallara uymayanlar hakkında tutanak

Kontroller sırasında tebliğde yer alan hususlardan bir veya birkaçının ihlal edildiğinin tespiti halinde tutanak düzenleneceği belirtilerek, “Tutanak doldurulacak ve Mülki İdare Amirinin onayına sunulacaktır. Bu tebliğin 3. Maddesine uymayanlara, davranışları başka bir suç oluşturmuyorsa, 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. ve 40. maddelerine uygun olarak eğitimsiz ve donanımsız biçerdöver hizmetleri verilmesinin önüne geçilerek kamu düzeni ve güvenliğinin korunması amacıyla işlem yapılacak, muhalefet edenler veya zorluk çıkaranlar hakkında da yetkili kontrolörün talebi halinde ilgili makamlarca kolluk kuvvetlerinin müdahalesi sağlanacaktır.” denildi.

 
Hakan Çalhanoğlu sıla-i rahim yapacak
 
Temmuz ortasında kar yağdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da 5 yılda bin 482 şirket kuruldu
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da son 5.5 yılda bin 482 şirket kurulurken ...
Erzurum Havalimanı 500 bin yolcuyu ağırladı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - 2022 yılı Ocak - Haziran dönemine göre, 2023 ...
Erzurum ticaret sektörü büyüyor
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da 12 bin 76 Gelir Vergisi, 8 bin 601 ...
 
Erzurum’daki sigorta acenteleri sandığa gitti
Erzurum Sigorta Acenteleri İl Delegeliği Seçimi, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) yapıldı.
Dış ticaret haddi arttı
2022 yılı Mayıs ayında 76,4 olarak elde edilmiş olan dış ticaret haddi, ...
Banka Kredileri Eğilim Anketi açıklandı
Merkez Bankası’nın ikinci çeyrek banka kredileri eğilim anketine göre, ...
 
Erzurum karşılıksız çek verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - İlde ocak ayında 62, Şubat ayında 41, Mart ayında ...
Ticaret Bakanlığından yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı, ikinci el motorlu kara taşıtlarının üretici veya distribütör ...
Erzurum’da sektörler arası ihracat rekabeti
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’dan bu yılın Haziran ayında 18, 2023 ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva