Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Şimşek’ten enflasyonla mücadele vurgusu
Şimşek’ten enflasyonla mücadele vurgusu
Tekin öğretmenlerle istişare etti
Tekin öğretmenlerle istişare etti
Turan Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu
Turan Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu
MHP’de ‘Çırpınırdın Karadeniz’ gündemi
MHP’de ‘Çırpınırdın Karadeniz’ gündemi
Erdoğan ekonomide önceliği paylaştı
Erdoğan ekonomide önceliği paylaştı
HABERLER>ASAYÄ°Ş
12 Nisan 2022 Salı - 01:05

Erzurum Mart ayı trafik bilançosu açıklandı

ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum, Bölge illeri düzeyinde, ölüm sayısında 2, ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan trafik kazası sayısında 3, maddi hasarlı trafik kazası sayısı düzeyinde 1, trafik kazaları yaralı sayısında da 3’üncü sırada yer aldı.

Erzurum Mart ayı trafik bilançosu açıklandı

TÜİK 2022 Mart dönemi Erzurum Trafik istatistiklerini paylaştı. Erzurum 3 ayda 583 kaza ile bölge illeri içinde maddi hasarlı trafik kazasının en yoğun kaydedildiği il oldu. Erzurum, Bölge illeri düzeyinde, ölüm sayısında 2, ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan trafik kazası sayısında 3, maddi hasarlı trafik kazası sayısı düzeyinde 1, trafik kazaları yaralı sayısında da 3’üncü sırada yer aldı.

ERZURUM’DA 16 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Erzurum’da bu yılın 3 ayında 4 kişi trafik kazalarında yaşamını yitirdi. İlde Ocak – Mart ayları toplamında meydana gelen ölüm ve yaralanmalı trafik kazası sayısı Doğu Anadolu Bölgesi toplamında yüzde 12.54, ülke toplamında ise yüzde 0,54’lük oran oluşturdu.

ERZURUM OCAK - MART VERİLERİ

TÜİK verilerine göre Erzurum’da Mart ayında 56 ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası, 211 maddi hasarlı kaza meydana geldi. Bu kazalarda 1 kişi yaşamını yitirdi, 102 kişi yaralandı. İlde Ocak - Mart ayları kapsamında ise 200 ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası, 583 maddi hasarlı kaza oluştu. Bu kazalarda 4 kişi yaşamını kaybetti, 378 kişi ise yaralandı.

DOĞU ANADOLU OCAK – MART VERİLERİ

TÜİK verilerine göre Doğu Anadolu Bölgesinde bu yılın 3 ayında bin 594 ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası, 3 bin 299 maddi hasarlı trafik kazası tespit edildi. Bölgede yaşanan kazalarda 26 kişi yaşamına veda etti, 2 bin 747 kişi yaralandı. Bölgede kaydedilen ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan trafik kazası sayısı ülke toplamında yüzde 4,30’luk oran gösterdi.

ERZURUM’UN ORANSAL VERİLERİ

Erzurum’da kaydedilen ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası sayısı bölge toplamında yüzde 12,5’lik oran gösterirken, maddi hasarlı trafik kazası oranı yüzde 17,7, ölüm sayısı yüzde 15,3, yaralı sayısı ise yüzde 13,8’lİk oran verdi. Erzurum’da trafik kazasında kaybedilen kişi sayısı ülke toplamında yüzde 1,0’lık oran oluşturdu.

3 AYLIK BÖLGE İLLERİ KAZA DAĞILIMI

Trafik istatistik Bülteni Ocak - Mart 2021 sonuçları itibariyle Ağrı’da 106, Bingöl’de 95, Bitlis’te 104, Elazığ’da 175, Erzincan’da 125, Erzurum’da 200, Hakkari’de 34, Kars’ta 72, Malatya’da 271, Muş’ta 53, Tunceli’de 26, Van’da 235, Ardahan’da 21, Iğdır’da 77 ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan trafik kazası tespit edildi.

BÖLGE İLLERİ ÖLÜM SAYISI

Elazığ, Erzurum, Kars ve Malatya bölge illeri içinde en fazla sayıda trafik kazası kaybı yaşayan iller oldu. TÜİK verilerine göre, bu yılın Ocak – Mart ayları arasında meydana gelen trafik kazalarında Doğu Anadolu Bölgesi illeri Ağrı’da 1, Bitlis’te 1, Elazığ’da 4, Erzurum’da 4, Erzincan’da 3, Hakkari’de 1, Malatya’da 6, Ardahan’da 1, Iğdır’da 1 kazazede yaşamını yitirdi.

3 AYLIK BÖLGE İLLERİ YARALI SAYISI

Bu yılın ilk 3 ayında meydana gelen trafik kazalarında, Bölge illeri olan Ağrı’da 209, Bingöl’de 140, Bitlis’te 202, Elazığ’da 270, Erzincan’da 229, Erzurum’da 378, Hakkari’de 74, Kars’ta 120, Malatya’da 453, Muş’ta 85, Tunceli’de 4, Van’da 445, Ardahan’da 40 ve Iğdır’da ise 98 kişi yaralanarak tedavi altına alındı.

ERZİNCAN’DA MART AYINDA 145 TRAFİK KAZASINDA 2 KİŞİ ÖLDÜ, 126 KİŞİ DE YARALANDI

Erzincan’da 2022 yılının mart ayında meydana gelen 145 trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybederken, 126 kişi de yaralandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı mart ayında meydana gelen trafik kazalarını açıkladı. Buna göre Erzincan genelinde ocak, şubat ve mart aylarında meydana gelen toplamda 369 kazada 3 kişi hayatını kaybederken 229 kişi de yaralandı. Mart ayında meydana gelen trafik kazalarının 54’ü ölümlü ve yaralamalı olarak kaydedilirken, 91 kaza maddi hasarla sonuçlandı.

Trafik kazalarında en sık görülen sürücü hatalarının ise araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak, kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak, arkadan çarpma, dönüş kurallarına uymamak, kırmızı ışık veya görevlinin ’dur’ işaretinde durmamak, taşıt giremez trafik işareti bulunan yerlere girmek, yaya ve okul geçitlerinde yavaşlamamak, yayalara geçiş hakkı vermemek, alkollü olarak araç kullanmak, aşırı hızla araç kullanmak, geçme yasağı olan yerlerden geçmek ve hatalı şekilde veya yasak olan yerlere park etmek olduğu kaydedildi.

 
Doğu’da Aşıklık geleneği yaşatılıyor
 
Dadaşlar birlik ve beraberlik iftarında buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Büyük bir devletin geleneğine sahibiz’
Soylu, ‘Biz büyük bir devletiz ve bu büyük bir devletin geleneğine sahibiz. ...
Dertlioğlu Emniyet Teşkilatını ağırladı
Polis Haftası nedeniyle Horasan İlçe Emniyet Teşkilâtı Kaymakam Burak ...
952 gündür evlat yolu gözlüyorlar
Çocukları terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
 
Göçmenleri taşıyan minibüs devrildi: 4 ölü
Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde düzensiz göçmenleri taşıyan minibüsün takla ...
Şenkaya ilçe Emniyet Amirliğinden iftar yemeği
Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 177'inci yıl dönümü dolayısıyla Şenkaya'da ...
Hainlere ait 6 odalı sığınak imha edildi
Bingöl’de bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda 6 ...
 
Doğu Anadolu’da 177’nci yıl coşkusu
Türk Polis Teşkilatının 177’nci kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ...
113 düzensiz göçmen yakalandı
Ağrı'da polis ekiplerince kereste yüklü kamyonda saklanmış 113 düzensiz göçmen yakalandı.
951 günde 35 aile çocuklarına kavuştu
Diyarbakır'da, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva