Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'6 Şubat büyük bir hüznün tarihi'
'6 Şubat büyük bir hüznün tarihi'
Tekin Maarif Modelini yorumladı
Tekin Maarif Modelini yorumladı
'Bütün dünyanın seferber olması lazım'
'Bütün dünyanın seferber olması lazım'
'Kış Tatbikatı-2025 Sergisi' yoğun ilgi gördü
'Kış Tatbikatı-2025 Sergisi' yoğun ilgi gördü
Erdoğan: ‘Ülkeyi âdeta yeni baştan inşa ettik’
Erdoğan: ‘Ülkeyi âdeta yeni baştan inşa ettik’
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
1 Şubat 2025 Cumartesi - 10:57

Erzurum KETEM halkı bilgilendiriyor

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) öncülüğünde, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve MNG AVM’nin katkılarıyla Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında geniş katılımlı bir etkinlik düzenlendi.

Erzurum KETEM halkı bilgilendiriyor

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) öncülüğünde, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve MNG AVM’nin katkılarıyla Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında geniş katılımlı bir etkinlik düzenlendi. MNG AVM’de gerçekleştirilen etkinlikte, kanser taramaları ve bilgilendirme çalışmaları sanat ve müzikle bir araya getirilerek farkındalık artırıldı.

Ücretsiz Sağlık Taramaları Yapıldı

Etkinlik kapsamında rahim ağzı kanserinden korunma yolları, erken teşhisin önemi ve tarama hizmetleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Sağlıklı Hayat Merkezi ekipleri tarafından parmak ucundan kan şekeri ölçümü, tansiyon ölçümü ve solunum havasında karbonmonoksit düzeyi değerlendirmesi gerçekleştirildi. Ayrıca sigaranın zararları ve sigarayı bırakma yöntemleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Sanat ve Müzikle Farkındalık

Etkinlikte, halk müziği sanatçısı Metin Kara’nın gerçekleştirdiği müzik dinletisi katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Geleneksel sanatlarımızdan ebru ve ahşap yakma sanatı uygulamalarıyla ziyaretçilere hem eğitici hem de sanatsal bir deneyim sunuldu. Katılımcılar, kendi eserlerini oluşturma fırsatı buldu.

"Erken Tanı Hayat Kurtarır"

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. E. Füsun Karaşahin, rahim ağzı kanserinin erken teşhisle önlenebilir bir hastalık olduğuna dikkat çekerek, "Ancak birçok kişi bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadığı için geç kalabiliyor. Erken tanı için taramalarınızı ÜCRETSİZ olarak KETEM, Sağlıklı Hayat Merkezleri ve Aile Sağlığı Merkezlerinde yaptırabilirsiniz." dedi.

Toplum sağlığını koruma ve kanser farkındalığını artırma amacıyla düzenlenen etkinlik, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

 
İspir’de süt üreticilerine SOGEP desteği
 
‘Geçen yıl heyelan yıktı, şimdi ise araba’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da 289 gıda odaklı işletme denetlendi
Erzurum’da işletmelere yönelik denetimler devam ediyor.
56 ilaç daha geri ödeme listesinde
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Sosyal Güvenlik Kurumumuzun ...
Öğrencilere izcilik tanıtıldı
Erzurum Nenehatun Spor Kulübü, Sömestr Tatilini fırsata çevirdi, öğrencilere ...
 
Erzurum OBM fidan üretim verileri açıklandı
Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü 2024 yılı içinde, bölgede 2 milyon 50 bin ...
Şehir Hastanesi Gebe Okulu mezunlarını verdi
Erzurum Şehir Hastanesi Gebe Okulu 2025 yılı Ocak ayı mezunlarını verdi.
ETSO’da NİYEP protokolü gündemi
ETSO’da nitelikli işgücü yetiştirme programı kapsamında toplu protokol töreni düzenlendi.
 
Erzurum’da kamu yatırımları değerlendirildi
Erzurum’da yılın ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında yapıldı.
Göktaş: Kadın kooperatifleriyle gurur duyuyoruz
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Türkiye’nin dört ...
Sağlık Bakanlığı'ndan yeni denetim sistemi
Cumhurbaşkanlığı'nın “Denetim Faaliyetlerinin Düzenli ve Etkin Bir Şekilde ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Adalet adalet adalet; illa adalet!
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva