Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>GUNDEM
11 Aralık 2021 Cumartesi - 08:54

Erzurum 2’inci doz aşı oranı yüzde 71.0’e çıktı

ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da 2’inci doz aşı yaptıran kişi sayısı oranı yüzde 71.0 olarak kaydedildi. 2’inci doz aşı Türkiye ortalaması ise yüzde 81,88 olarak açıklandı.

Erzurum 2’inci doz aşı oranı yüzde 71.0’e çıktı

En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri açıklandı. Erzurum’da 2’inci doz aşı yaptıran kişi sayısı oranı yüzde 71.0 olarak kaydedildi. 2’inci doz aşı Türkiye ortalaması ise yüzde 81,88 olarak açıklandı. Doğu Anadolu Bölgesinde 2’inci doz aşı olma oranının en düşük olduğu iller Muş, Bingöl, Bitlis ve Ağrı olarak bildirildi.

ERZURUM SARI KATEGORİDE KALDI

Doğu Anadolu Bölgesinde sadece 3 il mavi kategoriye yükselebildi. Sağlık Bakanlığı 2’inci doz aşı haritasını yayımladı. Kırmızı, Turuncu, Sarı ve Mavi renklerle aşı olma oranlarının verildiği haritada, Muş, Bingöl ve Bitlis illeri turuncu; Ağrı, Kars, Erzurum, Erzincan, Van, Iğdır, Malatya, Elazığ illeri sarı; Ardahan, Hakkari ve Tunceli ise mavi kategoride değerlendirildi.

BÖLGE İLLERİ 2’İNCİ DOZ AŞI ORANLARI

Sağlık Bakanlığı verilerine göre İller 2’inci doz aşı oranı Ağrı’da yüzde 66,4, Ardahan’da yüzde 80,1, Bingöl’de 62,0, Bitlis’te yüzde 64,7, Elazığ’da yüzde 67,5, Erzincan’da yüzde 73,3, Erzurum’da yüzde 71.0, Hakkari’de yüzde 75,7, Kars’ta yüzde 74,0, Muş’ta yüzde 61,8, Malatya’da yüzde 73,6, Tunceli’de yüzde 77,5, Van’da yüzde 71,3 oldu. Erzurum 2’inci doz aşı oranı yüksekliği bakımından bölge illeri sıralamasında 8’inci sırada yer aldı.

2 DOZ AŞILAMADA İLK SIRADA ORDU VAR

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 85,4 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Bartın takip etti.

EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA’DA

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 57,9 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt takip etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Covid-19’a yakalanma endişesi giderek azalıyor. Aşılarını tamamlamış ve tedbirli davranan gençler için bu anlaşılabilir. Fakat risk grubunda bulunan ileri yaştakiler, kronik hastalığı olanlar yine yüksek hassasiyet göstermeli. Aşıları eksik olan herkes aşılarını tamamlama

AKDENİZ BÖLGESİ

Kahramanmaraş'ta Nurhak Kaymakamlığının başlattığı “Aşı ol, kıyafetini al” kampanyası ilgi gördü.

Kampanya kapsamında, ilçeye bağlı Kullar ve Tatlar mahallelerinde kampanya kapsamında aşı olan vatandaşlara 5’er parça kıyafet hediye çeki verildi.

Nurhak İlçe Kaymakamı Özgür İşçimen, yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere, Temmuz ayı ile birlikte sosyal hayatta normalleşmeye geçilmesinden dolayı vaka sayıları ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de hızlı bir şekilde artış göstermektedir. İlçemiz aşılanma oranları diğer ilçelerden düşük seyretmekte olup il ortalamasının altında yer almaktadır. Covid-19 salgınında en etkili ve tek çarenin aşı olduğu ve şuana kadar tüm dünyada 8 milyar dozdan fazla aşı yapılmış olması aşının güvenirliği ve önemini ortaya koymaktadır. Hemşerilerimizin salgınla mücadele de gerekli hassasiyeti ve duyarlığı göstermesi adına yaş sınırı olmamak kaydıyla birinci ikinci ve üçüncü doz aşı olan herkese istisnasız Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı vasıtasıyla 5 parça kıyafet alması için hediye çeki dağıttık. Yılsonuna kadar aşı olacak her hemşerimize de dağıtılmaya devam edilecek” dedi.

KARADENİZ BÖLGESİ

Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Korona virüs salgını sonrasında başlatılan aşılama çalışmalarında Düzce’nin 2. doz aşılamada mavi şehirler arasına girmesine çok az bir zaman kaldığını belirterek, aşı olmayan vatandaşlara çağrıda bulundu.

Korona virüs ile mücadele kapsamında başlatılan aşılama çalışmasında Düzce’de Sağlık Müdürlüğü ekipleri 2. doz aşılama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İl genelinde aşılama yapılan kişi sayısı her geçen gün artarken, Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Düzce’nin 2. doz aşılamada mavi şehirler arasına girmesine çok az kaldığını belirterek vatandaşlara çağrıda bulundu.

Dr. Yılmaz, “Hep birlikte aşılanmayı yaşıyoruz içerisindeyiz. Korona virüs salgını ile ilk mücadele zamanlarında kısıtlamalar kapatmalar oldu. Sevdiklerimizden akrabalarımızdan bir çok şeyden mahrum kaldık. Aşının ortaya çıkması ile birlikte kazanımlarımız bir çok alanda oldu. Hastanelerimizde vaka oranında aşısız oranı yüzde 75-80’in üzerinde. Son dalga ile birlikte aşısızların salgınını yaşamaya devam ediyoruz. Vaka sayılarımız Düzce’de azalmaya başladı. Şu anda 200’lü rakamlarım altına inmeye başladık. İstediğimiz düşüşleri yaşamadık ama ilerleyen günlerde düşeceğine inanıyorum. Sevdiklerimize olan sorumluluklarımızı yerine getirerek bunu hep birlikte aşacağımıza inanıyorum. Biz tüm sağlık çalışanlarımız olarak halkımıza her konuda destek veriyoruz. 2. Doz aşılamada maviye çok yaklaştık. 2 bin kişi gibi bir rakam kaldı 2. Aşılamada. Hatırlatma dozları başladı. 6 ay önce 2. Doz aşılamaları olan vatandaşların aşılama çalışmaları geldi. Belli bir zamandan sonra aşının antikoru azalıyor. Bu kişiler de e nabızdan veya aile hekimlerine giderek baktırabilir. Zamanı geldi ise yaptırmamız gerekiyor. Yerli aşımızın da acil kullanım için izni istendi. İlerleyen günlerde kamuoyuna duyurulacaktır. Aşı gerçekten çok önemli. Şu anda hastanelerimizde yoğunluk yoksa, üniversitelerimiz açıksa, okullar açıksa, restoranlar açıksa hayatımıza devam ediyorsak bu aşılanmadan kaynaklanıyor. Bunu reel olarak önümüzde görüyoruz diyebiliriz” şeklinde konuştu.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Aşılamada yüzde 79 seviyesine ulaşan Çankırı’da, 100 bin kişide görülen korona virüs vak’a sayıları son bir ayda 308,17’den 169,41’e düştü.

Çankırı’da, korona virüs vak’a sayıları düşmeye devam ediyor. Aşılamada yüzde 79 seviyesine ulaşılan Çankırı'da, 100 bin kişide görülen korona virüs vak'a sayıları son bir ayda yarı yarıya düştü. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, 30 Ekim-5 Kasım tarihlerinde 100 bin kişide görülen vak’a sayısı 365,17 olarak açıklanırken, 20-26 Kasım verilerine göre ise 100 binde görülen vak’a sayıları 169,41'e düştü. Vak'a sayılarında yaşanan düşüş, kentte yaşayan vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Vatandaşlar, ilde yaşayan herkesin tedbirlere uyması ve aşı olması ile vak’a sayılarındaki düşüşün devam edeceğine dikkat çekti.

“DURUMUN CİDDİYETİNİ ANLADIKLARI İÇİNDE TEDBİRLERE DAHA ÇOK UYMAYA BAŞLADILAR”

Vak’a sayılarında yaşanan düşüşün en önemli sebebinin insanların aşı’ya karşı olan önyargısının kırılması olduğunu belirten Doğan Gürer isimli vatandaş, “ Herkes aşısını olduğu için vak’a sayıları oldukça düştü. Durumun ciddiyetini anladıkları içinde tedbirlere daha çok uymaya başladılar, bunun için vak’a sayıları biraz daha azaldı diye düşünüyorum” dedi.

“KORONA VİRÜS VAK’ALARI DÜŞMEMİŞ GİBİ HAREKET EDİYORLAR, BU SEVİNDİRİCİ BİR HABER”

Çankırı’da yaşayan vatandaşların büyük çoğunluğunun tedbirlere uyduğunu belirten Tuğba Erben ise, İnsanların tedbirlere uyduğunu düşünüyorum. Yurtta, okulda, çarşıda hala korona virüs vak’aları düşmemiş gibi hareket ediyorlar, bu sevindirici bir haber. İnsanlar bilinçli bir şekilde hareket ediyorlar. Aşının işe yaradığını düşünüyorum, bende iki doz aşımı oldum. Vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum ve bu şekilde korona ile baş edebiliriz” diye konuştu.

“AŞININ ETKİSİ, SAYILARIN DÜŞÜŞÜNDE VE YARI YARIYA İNMESİNDE ÇOK BÜYÜK BİR ÖNEM ARZ EDİYOR”

Covid geçirmiş bir birey olarak daha çok tedbirlere uyduğunu belirten Pınar Hiresoğlu isimli vatandaş, “Covid’i atlatmış biri olarak ne kadar zor bir hastalık olduğunu biliyorum ve tedbirlere uymaya çalışıyorum ama tabi ki zorlandığım dönemler oluyor. Vak’a sayılarındaki düşüşün aşıdan dolayı olduğunu düşünüyorum. Aşı olan birinin Covid geçirmesi ile aşı olmayan birinin Covid geçirmesi çok farklı bir şey. Aşı olan birey hastalığı daha hafif atlatırken aşı olmayan birey daha ağır atlatıyor. Aşının etkisi, sayıların düşüşünde ve yarı yarıya inmesinde çok büyük bir önem arz ediyor” şeklinde konuştu.

EGE BÖLGESİ

Covid-19 aşılarının antikor sonuçları karşılaştırıldı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları, Halk Sağlığı ve Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim elemanları tarafından yürütülen “Covid-19 Aşı İzlem Çalışması Ara Sonuçları” konusundaki bilimsel çalışma tamamlandı. Bilimsel çalışmanın sonucunda, "3 doz Sinovac uygulanmış bireylerde mutlaka 4'üncü doz hatırlatma dozuna gereksinim vardır. 4'üncü doz olarak yüksek antikor yanıtına yol açan Biontech tercih edilmesi önerilir" denildi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları, Halk Sağlığı ve Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim elemanları tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda '3'üncü doz Covid-19 aşısı (Sinovac ya da Biontech) 3'üncü ay antikor sonuçlarının karşılaştırması', '2 doz Sinovac ve 2 doz Biontech (4 doz) Covid-19 aşısı sonrası 1'inci ay antikor sonuçları' ve '2 doz Sinovac sonrası 8'inci ay takip sonuçları' hakkında önemli bilgiler ortaya konuldu.

 

ÇALIŞMAYA BİN 53 GÖNÜLLÜ KATILDI

İlk bulguları daha önce kamuoyu ile paylaşılan “MCBÜ Hastanesi Çalışanları Coronavac Aşı Kohordu” araştırmasının 3'üncü doz aşı sonrası koruyuculuk düzeyleri Sinovac ve Biontech aşıları için karşılıklı olarak değerlendirildi. Kohort çalışması bin 53 gönüllü sağlık çalışanının katılımıyla başladı. Gönüllülerin aşı olmadan önce kan örnekleri alınırken, SARS-CoV-2 antikor düzeyi “negatif” olan kişiler çalışmaya alındı. Çalışma sırasında katılımcılarda tespit edilen virüsün Spike (S) proteinine özgü antikor düzeylerinin aşıya bağlı olduğu bildirildi. Çalışmada kullanılan antikor testinin pozitiflik sınır değeri 1 ünite (Ü), 1,0 ve üstündeki antikor düzeyleri pozitif olarak kabul edildi. Testin saptayabildiği antikor düzeylerinin üst sınırı 150 olarak açıklanırken, 150 ünite üzerindeki değerler ise >150 olarak belirtildi.

ELDE EDİLEN BULGULAR

Araştırma kohordunda kan örneği veren 346 hastane çalışanından 157’sine (Yüzde 45.4) 2 doz Sinovac+1 doz Biontech, 51’ine (Yüzde 14.7) üç doz Sinovac, 29’una (Yüzde 8.4) iki doz Sinovac, 109’una (Yüzde 31.5) ise 2 doz Sinovac+2 doz Biontech aşısı uygulandı.

Hazırlanan raporda, "İki doz Sinovac ve 3'üncü doz olarak Sinovac ya da Biontech aşısı sonrası saptanan antikor düzeylerinin karşılaştırılması sonucunda şu bulgulara ulaşıldı: "3 doz Sinovac uygulananlar (51 kişi): Ortalama antikor değeri 32.80 51.80 (minimum:0.42, maksimum:150; IQR:3.81-26.89)’dir. Bu kişilerin yüzde 5.9’inin antikor düzeyleri 1.0’ın altında, 51.0’unda antikor düzeyleri 1.0-10.0 arasında, yüzde 29.4’ünde 10.0-150 arasında ve yüzde 13.7’sinde ise 150’nin üstündedir. 2 doz Sinovac + 1 doz Biontech uygulananlar (157 kişi): Ortalama antikor değeri 142.85 28.08 (min:0.61, maks:150; IQR:150.0-150.0)’dir. Bu gruptakilerin yüzde 0.6’sında antikor düzeyleri 1.0’ın altında, yüzde 7.6’sında 10.0-150 arasında ve yüzde 91.8’inde ise 150’nin üstündedir. Sadece 2 doz Sinovac uygulananların 8'inci ay antikor düzeyleri (29 kişi): İki doz Sinovac uygulananların 8'inci ay antikor düzeyleri ortalaması 18.22 47.02 (min:0.09, maks:150; IQR:0.17-1.75)’dir. Katılımcıların yüzde 72.4’ünde antikor düzeyi 1.0’ın altında, yüzde 13.8’inde 1.0-10.0 arasında, yüzde 3.4’ünde 10.0-150 arasında, yüzde 10.4’ünde 150.0’nin üzerinde. Daha önceki çalışmada iki doz Sinovac aşı uygulamasından 1 ve 3 ay sonra antikor pozitifliği sırasıyla yüzde 97 ve yüzde 77 bulunmuş, 6'ncı ayda yüzde 55.8’e düştüğü saptanmıştı. İki doz Sinovac aşı uygulamasının 8'inci ayında bu değer yüzde 27.6’ya düştü. 2 doz Sinovac artı 2 doz Biontech uygulananlar (109 kişi): İki doz Sinovac sonrası iki doz Biontech uygulananların 28-45'inci günlerde ortalama antikor değeri 150.0 0.0 (min:150.0, maks:150.0; IQR: 150.0-150.0)’dir. Bu gruptakilerin tamamında antikor düzeyi 150’nin üzerindedir. İki doz Sinovac sonrası iki doz Biontech uygulananların 46-80'inci günlerde ortalama antikor değeri 147.09 13.94 (min:74.4, maks:150.0; IQR: 150.0-150.0)’dir. Bu gruptakilerin tamamında antikor düzeyi 1.0’ın üzerinde olup, yüzde 4.3’ünde 10.0-150 arasında; yüzde 95.7’sinde ise 150’nin üzerindedir" ifadelerine yer verildi.

Hazırlanan raporun sonucunda ise şu bilgiler aktarıldı: "Üç doz Sinovac ya da 2 doz Sinovac artı 1 doz Biontech uygulanmış olan sağlık çalışanlarında, son dozdan yaklaşık 3-4 ay sonra sırasıyla yüzde 94 ve yüzde 99 oranında antikor pozitifliği saptanmıştır. İki doz Sinovac artı 2 doz Biontech uygulanan sağlık çalışanlarının tamamında son aşıdan 28-80 gün sonra antikor düzeyleri pozitiftir. Bu grupta antikor düzeyi >150 olanların oranı yüzde 97.2’dir. Sadece 2 doz Sinovac uygulananlarda, son aşıdan 8 ay sonra antikor pozitifliği yüzde 27.6’ya düşmüştür. İki doz Sinovac uygulananlara mutlaka 3'üncü doz aşı önerilir. Üç doz Sinovac uygulananların hemen tümünde son aşıdan sonraki 3-4'üncü ayda antikor düzeyi 1.0’in üzerinde olsa da antikor titrasyonları hızla düşmüştür. 2 doz Sinovac’a ek olarak bir doz Biontech uygulananlara göre 3 doz Sinovac uygulanan grupta ölçülebilen maksimum antikor düzeyi (>150.0) yüzdesi çok daha düşüktür. Buna göre 3 doz Sinovac uygulanmış bireylerde mutlaka 4'üncü doz hatırlatma dozuna gereksinim vardır. 4'üncü doz olarak yüksek antikor yanıtına yol açan Biontech tercih edilmesi önerilir. Bu araştırmanın gerçek yaşam bulguları 3'üncü doz aşı sonrası 6'ncı ay izlem verilerine göre değerlendirilecektir."

DOĞU ANADOLU BÖLGESİVan Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, hastanede yatan hastaların hemen hemen hepsinin aşı olmamış kişilerden oluştuğunu söyledi.

Korona virüs vaka oranıyla Türkiye’nin en iyi şehirleri arasında yer alan Van, aşı konusunda henüz aynı başarıyı yakalayamadı. Sağlık Bakanlığının 100 binde görülen korona virüs vaka sayısı verilerine göre 9,48 olan Van, ikinci doz aşı oranıyla sarı kategoride yer alıyor. Salgınla mücadelede etkin rolü olan aşı konusundaki çalışmalarını sürdürdüklerini belirten yetkililer, 2’inci ve 3’üncü doz aşılarını olmayanlar için aşı çağrısını yeniledi.

“İKİNCİ DOZ AŞIDA İSTENİLEN İLERLEMEYİ KAYDEDEMİYORUZ”

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, ikinci doz aşıda yüzde 71 oranıyla sarı kategoride yer aldıklarını anımsattı. Aşıda henüz istenilen ilerlemeyi kaydedemediklerinin altını çizen Vali Bilmez, “Yüzde 75 olunca mavi oluyoruz. Vaka sayısı bakımında oldukça iyi durumda olmamıza rağmen maalesef ikinci doz aşıda istenilen ilerlemeyi kaydedemiyoruz. Şuan da hastanede yatan pozitif hasta sayımız 30’un altında olurken, yoğun bakım ve entübe sayımız ise 10’nun altındadır. Bu anlamda durumumuz gayet iyidir” dedi.

“HASTANEDE YATANLARIN ÇOĞU AŞISIZ”

Salgınla mücadelede aşının önemine vurgu yapan Bilmez, “Hastanemizde yatan hastalarımızın hemen hemen hepsi aşı olmamış ve yahut 3’üncü doz hatırlatma aşısı olmayanlardan oluşuyor. Vatandaşlarımız mutlaka zamanı gelmişse hatırlatma dozlarını da olmaları gerekiyor. Hala aşı olmayan varsa bir an önce aşı olması gerekir” diye konuştu.

MARMARA BÖLGESİTekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Kalkan, vatandaşlara 3'üncü doz aşı hatırlatmasında bulunarak, kış mevsiminde kapalı ortamlarda bulunulmaması ve taze hava için zaman zaman pencerelerin açılması tavsiyesinde bulundu.

Koronavirüs vakalarının artış gösterdiği iller arasında Trakya bölgesinde Edirne ve Kırklareli ilk 10 sıraya giren illerin içerisinde bulunurken, Tekirdağ ise ilk onun dışında kaldı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Tekirdağ’da vaka sayılarının geometrik bir hızla artmadığını, aksine aritmetik bir hızla yavaş bir seyir içerisinde zaman zaman yükselip, zaman zaman iniş gösterdiğini ifade etti.

3'ÜNCÜ DOZ HATIRLATMASI

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Kalkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu dönemde zaman zaman en yükselen ilk 10 il içerisine girmekle birlikte, şu an itibarıyla biraz daha bizden fazla yükseliş gösteren illerin biraz altında kaldık. Bir doz aşılamada yüzde 91’ler seviyesindeyiz. 2 doz aşılamada ise 81,5’tan 82’ye doğru gitmekteyiz. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın ısrarla altını çizerek hatırlattıkları üzere 3’üncü hatırlatma dozlarını vatandaşlarımızın takip edip yaptırmaları için tekrar çağrıda bulunmak istiyoruz” dedi.

KAPALI ORTAMLARDA BULUNMAYIN UYARISI

Vaka sayılarının hızla artmadığını, aksine yavaş bir seyir içerisinde arttığını da sözlerine ekleyen Kalkan, “Vaka sayılarımız geometrik bir hızla artmamakta, aritmetik bir hızla yavaş bir seyir içerisinde zaman zaman yükselip, zaman zaman iniş göstermekte. Biz sizlerin aracılığıyla kış mevsiminde kapalı ortamlarda fazla bulunulmamasını, pencerelerimizin açılıp taze havalandırma imkanının elde edilmesini ve her zaman uymamız gereken koruyucu sağlık tedbirlerine elimiz yıkamak, maskemizi takmak, yakın mesafede durmamak şeklinde özetlediğimiz, başından beri ezberlediğimiz bu tedbirlere kış mevsimi münasebetiyle daha fazla ilgi göstermemizi ve bu açıdan dikkatli olmamızı hatırlatmak isterim. Az bir bedel ile çok pahalı bedeller ödenecek koronavirüs hastalığına karşı tedbir alma imkanı varken, bu aşılama imkanından kendilerini mahrum etmemesini vatandaşlarımıza tekrar hatırlatırım” diye konuştu.

 
Terör örgütü propagandasına 2 gözaltı
 
Gençler için ETÜ – GSİM işbirliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Memiş’ten Dünya İnsan Hakları Günü mesajı
Erzurum Valisi Okay Memiş, Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Erbaş: 'Stokçuluk İslam’ın yasakladığı bir davranış'
Erbaş, stokçuluğa değinerek, “Bencilce davranarak kişisel menfaat sağlamaya ...
55 yıldır dinmeyen acı
Erzurum’un Dumlu Beldesinde bulunan 247. Piyade Alayı koğuşunda 7 Aralık ...
 
Erzurum Polisi 36 olayı aydınlattı
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ...
Erzurum’da vaka sayısı 48.14’e düştü
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da her yüz binde görülen covid19 vaka ...
Erzurum 2’inci doz aşı oranı yüzde 70.7’ye yükseldi
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da 2’inci doz aşı yaptıran kişi sayısı ...
 
Polat: ‘Türk Milleti Dünyaya örnek olmuştur’
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Erzurum Kadın Başkanı Zeynep Polat, ...
Erbaş: 'Biz diyoruz ki gönülde engel olmasın'
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, başkanlığın engelli bireylere ...
Aydemir: ‘Engelliler toplumun bereket kaynakları’
Milletvekili Aydemir, ‘AK Hareket engelli kardeşlerimizi toplumun baş ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva