Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
25 Ekim 2021 Pazartesi - 01:01

Erzurum 2. doz aşı oranı yüzde 66.7’ye yükseldi

ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri açıklandı. Erzurum’da 2’inci doz aşı yaptıran kişi sayısı oranı yüzde 66.7 olarak bildirildi.

Erzurum 2. doz aşı oranı yüzde 66.7’ye yükseldi

En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri açıklandı. Erzurum’da 2’inci doz aşı yaptıran kişi sayısı oranı yüzde 66.7 olarak bildirildi. 2’inci doz aşı Türkiye ortalaması ise yüzde 77,40 olarak açıklandı. Doğu Anadolu Bölgesinde 2’inci doz aşı olma oranının en düşük olduğu iller Muş, Bingöl, Bitlis ve Ağrı olarak sıralandı.

ERZURUM TURUNCU KATEGORİDE

Sağlık Bakanlığı 2’inci doz aşı haritasını yayımladı. Kırmızı, Turuncu, Sarı ve Mavi renklerle aşı olma oranlarının verildiği haritada, kırmızı kategoride hiçbir il yer almazken, Ağrı, Muş, Bingöl, Bitlis ve Elazığ illeri turuncu; Erzincan, Erzurum, Tunceli, Kars, Malatya, Hakkari, Iğdır, Van, illeri sarı Ardahan se mavi kategoride değerlendirildi.

İLLER 2’İNCİ DOZ AŞI ORANLARI

Sağlık Bakanlığı verilerine göre İller 2’inci doz aşı oranı Ağrı’da yüzde 61,4, Ardahan’da yüzde 76,3, Bingöl’de 58,6, Bitlis’te yüzde 59,0, Elazığ’da yüzde 64,2, Erzincan’da yüzde 69,5, Erzurum’da yüzde 66,7, Hakkari’de yüzde 69,4, Kars’ta yüzde 68,9, Muş’ta yüzde 57,3, Malatya’da yüzde 69,8, Tunceli’de yüzde 74,7, Van’da yüzde 66,2 oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yayınladığı insidans haritasına göre korona virüs vaka sayılarında düşüş devam ederken, aşılanma oranında da yükselme sürüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 9 Ekim - 15 Ekim arasında 100 bin kişide bir haftalık toplam yeni korona virüs vaka sayılarının yer aldığı insidans haritasının yayınlandığını duyurdu. Elazığ’da bir önceki tabloda 100 binde 294,41 olan vaka sayısı 290,33’e kadar düştü. Vatandaşlar düşüşün nedenini hijyene dikkat edilmesi, kurallara çoğunlukla uyulması ve aşı oranının yüksek olmasına bağladı. Halkın büyük çoğunluğunun kurallara uyduğu Elazığ’da aşılama oranı ise 64,2’ye yükselerek sarı kategoriye yaklaştı.

Elazığ’a birkaç gündür geldiğini ifade eden Ahmet Hilmi Paşabeyoğlu, “İnsanlar sağlık kurallarına uyuyor. Maskelerini takıyor. Hijyen kuralarına dikkat ediyorlar. Eskiye nazaran insanlar daha çok hijyenin, sağlığın önemini vurguladılar. Biraz daha dikkat edildiği için tabi ki vakalar düşüyor. Çevremize baktığımız zaman çoğu kişide görüyoruz. Her yerde dezenfektan var. Kolonya zaten kültürümüzde var. Böyle giderse daha iyi olacağını düşünüyorum. Aşıların vaka düşüşüne etkisi var. Devletimiz de elinden geleni yapıyor. Üniversiteler olsun, iş yerleri olsun, evlerimiz dahil her yerde hijyene önem veriliyor. Yani herkes dikkat ediyor. Bir şekilde böyle böyle bitireceğiz” dedi.

3 haftadır Elazığ’a geldiğini belirten Emrullah Hundi, “Denizli’den geldim. Burası Denizli’ye göre biraz daha sakin, kurallara uyan bir yer. Elazığ insanının hijyene biraz daha önem göstermesi düşüşe sebep olabilir. Aşı olanlar hasta olmadı. Bence aşı etkili. Vaka sayılarında illaki bir dalgalanma olur. Sonuçta kurallara uyan var, uymayan var. Aşı olan var, olmayan var. Düşeceğine inanıyorum” diye konuştu.

KARADENİZ BÖLGESİ

Karadeniz’de aşılamada ‘mavi’ olmayan 5 il kaldı

Karadeniz Bölgesi’nde yer alan illerden 13 tanesi 2. doz aşılamada ‘mavi’ kategoride yer alırken Karabük, Düzce, Gümüşhane, Bayburt ve Rize ise aşılamada istenilen düzeye gelemedi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Günlük Kovid-19 Vaka Tablosunu paylaştı. Bakan Koca’nın paylaştığı verilere göre en az 2 doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü nüfus yüzdesine göre Karadeniz Bölgesi’nde yer alan 18 ilden Karabük, Gümüşhane, düzce, Bayburt ve Rize hariç geri kalan 13 il mavi kategoride yer aldı.

En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü nüfus yüzdesine göre mavi kategoride yer alan illerden Artvin’deki aşılama oranı yüzde 78,6. Trabzon yüzde 75,1. Giresun yüzde 79,2. Ordu yüzde 81,9. Tokat yüzde 75,6. Samsun yüzde 76,7. Amasya yüzde 81,6. Sinop yüzde 78,5. Kastamonu yüzde 76,9. Çorum yüzde 78,2. Bartın yüzde 79,4. Zonguldak yüzde 79,6 ve Bolu ise yüzde 75,8 aşılama oranlarına ulaşıldı.

Sarı kategoride yer alan illerden Rize’deki aşılama oranı yüzde 73,9. Gümüşhane’de yüzde 67,1. Düzce’de yüzde 70,6 ve Karabük’te de yüzde 72,8 aşılama oranına ulaşıldı. Turuncu kategoride yer alan tek il Bayburt’ta ise yüzde 63 aşılama oranına ulaşıldı.

Öte yandan Türkiye genelinde 2. doz aşı yapılma oranı yüzde 77,27 olurken, 1. doz aşı yapılanma oranı ise yüzde 88,79 oldu. Türkiye genelinde 1., 2. ve 3. doz aşı toplamı 115 milyon 40 bin 699 oldu.

 
Erzurum patentte 19’uncu sıraya yükseldi
 
Erzurum 9 -15 Ekim vaka sayısı verileri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da termometreler eksi 5'i gösterdi
Erzurum’da gece termometreler eksi 5’i gösterdi. Sabah saatlerinde işe ...
Atatürk Üniversitesinde KADEM gündemi
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Erzurum Temsilciliği yöneticileri Atatürk ...
Erzurum’da Kadına Yönelik Şiddetle etkin mücadele
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nün ...
 
Bakan Yanık: 'Kadın istihdamı 9 milyonu aştı'
6. İnovasyonda Kadın Projesi Girişimcilik Kampı’nda ödüller sahiplerini ...
Mescid-i Haram'da mesafesiz ilk namaz
Suudi Arabistan'da korona virüs (Covid-19) kısıtlamalarını hafifletme ...
Büyükşehir ve ETÜ’den Bilim Şöleni protokolü
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle ...
 
Kansere karşı farkındalık projesi
Erzurum’da yerel market zinciri sahibi olan İskender Düzgün, Meme Kanseri ...
10 aylık bebeğin üzerine çaydanlık devrildi
Ağrı’da üzerine kaynar su dökülen 10 aylık bebek Erzurum’da tedavi altına alındı.
Gençlik Kurultayına Erzurum’dan güçlü katılım
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından düzenlenen ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva