Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
7 Mart 2021 Pazar - 13:20

Erzincanlı, minik hafız adayları ile buluştu

Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğü ERBAP (Erzurum Başarıyı Arttırma Programı 2019-2023) kapsamında Raif Azak Kız Hafız İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen "İmam Hatipli Olmak" konulu söyleşinin bu ayki konuğu Dursun Ali Erzincanlı oldu.

Erzincanlı, minik hafız adayları ile buluştu

Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğü ERBAP (Erzurum Başarıyı Arttırma Programı 2019-2023) kapsamında Raif Azak Kız Hafız İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen "İmam Hatipli Olmak" konulu söyleşinin bu ayki konuğu Dursun Ali Erzincanlı oldu.
"Peygamber ve Sahabe Sevgisi" konulu şiirleriyle Türkiye'nin dört bir yanında tanınan ve sevilen değerli sanatçı, imam hatip mezunu Dursun Ali Erzincanlı, Erzurum Raif Azak (Hafız) İmam Hatip Ortaokulunun her ay geleneksel olarak düzenlediği söyleşide minik hafız adayları ile buluştu.
Program, Şairin katılımcıları selamlamasının ardından “Faran Dağlarında Açan Sevgili” isimli şiirini seslendirmesi ile başladı.
Erzurumlu olan Dursun Ali Erzincanlı, Erzurum İmam Hatip Lisesi mezunlarından olduğunu, imam hatipli olmanın insana aidiyet duygusu verdiğini söyledi. Şair öğrencilerin “Peygamber şairi olarak anılmak nasıl bir duygu? İlk yazdığınız peygamber şiiri nedir?” sorusu üzerine “Çok güzel bir duygu aslında peygamber şairleri sahabe efendilerimiz inşallah dualarınızla bizde Allah’ın Peygamberin sevdiği kişilerden oluruz. İlk yazdığım şiir sizlerle paylaştığım “Faran Dağlarında Açan Sevgili” şiirimdir” dedi.
Şair, öğrencilerin ”Siz hafız mısınız? sorusuna esprili bir şekilde “İmtihan etmeyecekseniz hafızım” cevabını vererek hafızlık yaptıktan sonra öğrenimine devam ettiğini belirtti. Öğrencilerin “Hafızlık yaparken hiç yapamıyorum, bırakmak istiyorum gibi bir durum yaşadınız mı?” sorusu üzerine; Erzincanlı “Elbette böyle durumlar yaşanıyor ama sloganımız “çoğu gitti azı kaldı” idi sizde bu şekilde düşünün tavsiyesinde bulundu.
Öğrencilerin “ Şairlikten hiç vazgeçtiniz mi?” sorusuna cevaben Erzincanlı “Hafız olursunuz hava pilotu olursunuz, hafız olursunuz bir turizm şirketi kurarsınız bunlar birer tercihtir. Ancak şairlik Allah’ın size verdiği bir yetenektir. Vazgeçmek mümkün olmaz” dedi.
Erzincanlı, minik öğrencilerin sorularına içtenlikle verdiği cevapların ardından "Nasıl şiir yazarsınız, ilham ne zaman gelir?" sorusuna "Önce yazacağım konu üzerine araştırma yaparım, edindiğim bilgiler ışığında tekrar tekrar yazmaya devam ederim. Bazen bir sayfa yazdığım şiiri siler yeniden yazarım, yazdıkça ilham gelir." diyerek soruya karşılık verdi.
Raif Azak (Hafız) İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin Şubat ayında “ Hafız Kalemler” isimli bir edebiyat dergisinin ilk sayısını çıkarttığını duyunca öğrencileri tebrik etti ve derginin kendisi ile paylaşılmasını istedi.
Erzincanlı, ailelere de tavsiyelerde bulunarak “Takip ettiğimiz yayınlar, programlar çocuklarımızın düşünce dünyası için önem taşımaktadır” dedi.
Söyleşi sonunda katılımcıların pandemi sürecinden sonra yüz yüze bir toplantı isteğini Erzincanlı “Seve seve gelirim Erzurum benim için çok değerli şeklinde cevapladı. Çevrim içi olarak yapılan söyleşiye çok sayıda veli, öğrenci ve öğretmen katıldı.

 
Orhan’dan kadına yönelik şiddete tepki
 
Yakutiye Anadolu Lisesi’nden eTwinning projesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AYK’den iki yeni eser
Belçika Basını ve Diplomatik Belgelerine Göre Türk Kurtuluş Savaşı (1919-1922) ...
Türk Dil Kurumundan yeni kitap: Altun Yaruk
Engin Çetin tarafından hazırlanan Altun Yaruk VIII. Kitap, Türk Dil Kurumu ...
Hurdaları sanat eserine dönüştürüyor
Erzurum Oltulular Derneği Başkanı Ressam ve Heykeltıraş Hakan Demir Pandemi ...
 
AGM’den Türk El Sanatlarına destek
Erzurum Aziziye Gençlik Merkezinde geleneksel el sanatları kursunda tel ...
Müzikle stres atıyorlar
Aziziye Gençlik Merkezinde bağlama, keman ve gitar eğitimi alan minik ...
Kış Turizminde Enerji Verimliliği gündemi
Sekmen, “Bulgaristan’ın Bansko kentiyle yaptığımız Çevreci Kış Turizmi ...
 
‘Erzurum sabahı bekliyor’ tarihe ışık tutacak
“Erzurum sabahı bekliyor” Erzurum kurtuluş destanı Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ...
Lise öğrencileri sanatsal etkinliklerde buluşacak
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından “Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi” ...
İspir'de Milli coşku
İspir ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümü pandemi ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva