Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
3 Kasım 2020 Salı - 06:23

Ersoy turizmde yol haritasını paylaştı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “57 ülkede, 54 film ile devam etmiş olan dijital reklamlarımız ile toplamda 5,5 milyar gösterim, 1 milyar izlenme alınmıştır” dedi.

Ersoy turizmde yol haritasını paylaştı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “57 ülkede, 54 film ile devam etmiş olan dijital reklamlarımız ile toplamda 5,5 milyar gösterim, 1 milyar izlenme alınmıştır” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçe görüşmelerine katıldı. Ersoy, Covid salgınının turizme olan etkilerini azaltmak için Güvenli Turizm Sertifikası programını başlattıklarını belirterek, “Sertifikasyon Programı, uluslararası bilinirliği olan akreditasyon kuruluşları ve sektörün önde gelen paydaşları ile birlikte hazırlandı. Denetim firmalarının seçiminde de en az 5 ülkede faaliyet göstermesi şartı arandı. Bu çabalarımızın bir sonucu olarak 2020 Eylül sonu itibariyle, 5 bine yakın tesis, uluslararası denetim firmaları tarafından denetlenmiş ve sertifika almaya hak kazanmıştır. Sertifika programı 15 Temmuz 2020 tarihi itibariyle 50 oda ve üzeri konaklama tesisleri için zorunlu hale getirildi. Bakanlığımız denetim elemanları ve gizli müşteri denetimleri ile beraber, tesisler ayda 3 hatta 4 kez denetlenmektedir. Bu kapsamda 2020 yılı sonuna kadar bin 225 kişiyi, 2021 yılında da 3 bin 200 kişiyi ağırlamayı planlamaktayız” ifadelerini kullandı.

Ersoy şöyle konuştu:“2020 yılında 14 ülkede (Birleşik Krallık, Almanya, Ukrayna, Rusya, Sırbistan, Avusturya, Belçika, Japonya, Polonya, Çekya, Fransa, İsrail, Kazakistan, Hollanda) TV reklamlarımız yayınlandı. Yazılı basın reklamlarına baktığımızda ise, ülkemizin tanıtımını dünyanın en prestijli ve en çok okunan dergilerinde gerçekleştirmeyi 2020 yılında da sürdürdük. Bu kapsamda toplam 8 ülkede yıl boyunca, 57 dergide reklam çalışması gerçekleştirdik. 2020 tanıtımı için etkin olarak kullandığımız mecralardan biri de dijital platformlar olmuştur. 57 ülkede, 54 film ile devam etmiş olan dijital reklamlarımız ile toplamda 5,5 milyar gösterim, 1 milyar izlenme alınmıştır.”

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasına yönelik olarak Ersoy, “Yeni Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Binası 2023 koltuk kapasiteli Büyük Salon ve 500 koltuk kapasiteli Mavi Salon ile hizmet verecektir. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın 60 yıldır kullanmakta olduğu 600 kişilik Tarihi CSO Salonu ise oluşturulacak sanat adası içinde faaliyetine devam edecektir. Sergi mekânı ve açık hava alanlarından oluşan müzik kampüsü, 3 Aralık 2020 tarihinde, ülkemizin ve dünyanın ünlü müzisyenlerinin katılımıyla hizmete açılıyor” şeklinde konuştu.

Atatürk Kültür Merkezi’nin 95 bin 600 m2 kapalı alanda yeni yapısıyla İstanbullularla buluşacağını söyleyen Ersoy, “Atatürk Kültür Merkezi bünyesinde 2038 kişilik opera salonu, 805 kişilik tiyatro salonu, sanat ve müzik kütüphanesi, çocuk sanat merkezi, sanat galerisi, çok amaçlı salon, tasarım dükkânı, otopark ve sinema bulunmaktadır. Sahne sistemleri en son teknoloji ile tasarlanan Atatürk Kültür Merkezi, Bakanlığımız sanat kurumlarının yanı sıra, özel sanat topluluk ve kurumlarının da mekân ihtiyacına cevap verecek, uluslararası yapımlara da kapılarını açacaktır” diye konuştu.

Kültürel varlıkların gün yüzüne çıkarılması için 157 kazı çalışmasının devam ettiğini belirten Ersoy, “Mevcut 157 arkeolojik kazı çalışmasının 125’i Türk kazı başkanlıklarınca, 32’si yabancı kazı başkanlıklarınca sürdürülmektedir. 2020 yılında Covid-19 salgınına yönelik tedbirlere rağmen arkeolojik kazı ve yüzey araştırması sayısı 500’ü aşmıştır. Bakanlığımız ve bağlı kurumlarımızın destekleri ile 2019 yılında başlatılan 12 aylık kazı programına dahil olan kazı başkanlığı sayısı bu yıl 3 kat artırılarak 20’den 62’ye çıkarılmıştır. 2021 yılında 125 kazı başkanlığının tamamının bu kapsama alınmasını hedefliyoruz. Yıl boyu süren kazılar kapsamında 2019 yılında ilave 100 arkeolog, sanat tarihçi ve restoratör istihdam edilmiş olup 2020 yılında da arkeolog, sanat tarihçi ve restoratör unvanlarında 248 ilave personel istihdam edilecektir. 2021 yılı sonunda 125 kazı başkanlığının 12 aylık programa dahil edilmesiyle uzman personel sayısı toplamda 700’e çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

 
BBP başkanlık divanı üyeleri açıklandı
 
Erzurum’da 4 bin 702 araç devredildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kültür Sanat Büyük Ödülleri açıklandı
“2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri”nin sahipleri ...
Erzurum’da Filografi Sanatını yaşatıyor
Erzurum’da unutulmaya yüz tutmuş filografi sanatı ile uğraşan Canip Karaman, ...
Kadıoğlu’nun eserleri OMÜ’de sergilendi
Sergide Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim ...
 
Atatürk Ansiklopedisi erişime açıldı
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'na bağlı Atatürk Araştırma ...
Mevlid-i Nebi haftası coşkusunu paylaştılar
Aile Çalışma ve sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Nene Hatun Çocuk ...
29 Ekim kutlamaları başladı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni, Erzurum Valiliği, 9’uncu Kolordu ...
 
Müftülük çocukları sevindirdi
Erzurum İl Müftülüğü Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında Yakutiye ...
Özel Tiyatrolara DT desteği
Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatrolarının sahnelerini Kovid-19 ...
Gençler Kültür ve Sanat’ta yarışacak
İl yarışmaları temmuz ayında yapılırken Kültür Sanat Yarışmalarının bölge ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva