Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
Koca’dan istihdam müjdesi
Koca’dan istihdam müjdesi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
HABERLER>TÜRKÄ°YE
12 Mart 2024 Salı - 02:48

Erdoğan’dan ‘Asker Millet’ vurgusu

Erdoğan, ‘Tarihçiler, milletlerin öne çıkan vasıflarını anlatırken bizim için 'asker millet' tespitini yaparlar. Gerçekten de binlerce yıllık millet tarihimiz ve 2 bin 200 yılı aşkın devlet geleneğimiz boyunca bu vasfımızı hep gösterdik. Bu vasfımızı hiçbir zaman kaybetmedik." dedi

Erdoğan’dan ‘Asker Millet’ vurgusu

Erdoğan, ‘Tarihçiler, milletlerin öne çıkan vasıflarını anlatırken bizim için 'asker millet' tespitini yaparlar. Gerçekten de binlerce yıllık millet tarihimiz ve 2 bin 200 yılı aşkın devlet geleneğimiz boyunca bu vasfımızı hep gösterdik. Bu vasfımızı hiçbir zaman kaybetmedik." dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit aileleri ile iftar programında bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye'ye diz çöktürerek ülkemizi yeniden eski zayıf günlerine geri döndürmek isteyenlerin çabaları tabii ki hiç bitmeyecektir. Önemli olan bizim milletçe kazanımlarımıza ve geleceğimize sahip çıkmamızdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde şehit aileleri ile iftar programında bir araya geldi.

Her ramazanda olduğu gibi bu yıl da ilk iftarı şehit yakınları ile yapmak istediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu zengin sofranın adının muhabbet sofrası olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhabbetten Muhammed oldu hâsıl, Muhammed'siz muhabbetten ne hâsıl. Böyle bir sofrayla Ramazan-ı Şerif'in ilk iftarını yapmış olduk." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet protokolünün de iştirakiyle gerçekleştirdikleri iftar vesilesiyle milletin ve tüm İslam âleminin mübarek ramazan ayını tebrik etti.

Şehit yakınları ve gazilerin, milletin emaneti olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendilerinin her meselelerinde yanlarında olmak, gönüllerini hoş etmek, rızalarını almak boynumuzun borcudur. Bu amaçla hem gereken kurumsal düzenlemeleri yaptık hem de onları kalbimizin en mutena köşesinde misafir etmeyi şeref bildik." ifadelerini kullandı.

Bugün de sınırlar içinde, sınırlarda ve sınırların ötesinde milletin huzuru, devletin bekası, geleceğin güvencesi için vazife yürütenler bulunduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayılarını milyonlarla ifade edebileceğimiz askerimize, polisimize, jandarmamıza, güvenlik korucumuza ve diğer kamu personelimize şükran borçluyuz. Rabb'im, hepsini de korusun, muhafaza etsin, ayaklarına taş değdirmesin." diye konuştu.

"Reformlarla millî şahlanışın altyapısını güçlendirdik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz'da, bu ülkenin erkeği ve kadınıyla genci ve yaşlısıyla her meslekten, her kesimden insanıyla tamamının yeri geldiğinde birer savaşçı kahramana dönüşebildiğini gördüklerini belirterek "Tarihçiler, milletlerin öne çıkan vasıflarını anlatırken bizim için 'asker millet' tespitini yaparlar. Gerçekten de binlerce yıllık millet tarihimiz ve 2 bin 200 yılı aşkın devlet geleneğimiz boyunca bu vasfımızı hep gösterdik. Bu vasfımızı hiçbir zaman kaybetmedik." dedi.

Son olarak Çanakkale'de ve Millî Mücadele'de topyekûn seferberlik anlayışıyla vatan topraklarını savunurken de aynı saikle kıyam ettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yakın geçmişimizde PKK'den FETÖ'süne kadar bütün terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele de esasen millî bir şahlanıştı. Son 21 yılda biz de eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye, sanayiden tarıma, her alanda hayata geçirdiğimiz reformlarla bu millî şahlanışın altyapısını güçlendirdik. Savunma sanayine yaptığımız yatırımlarla Türkiye'yi gerçek anlamda bağımsız bir devlet hâline getirdik. Çevrenizde yaşananları görüyorsunuz. Şayet siyasetiyle ekonomisiyle savunma sanayiyle sosyal yapısıyla güçlü bir devlet değilseniz size her türlü zulmü reva görüyorlar. Vatan topraklarınızı korumanın ve o sınırlar içinde güvenle yaşamanın yolu, her bakımdan güçlü olmaktan geçiyor. Cumhuriyet'imizin ilk asrında bu konuda yaşadığımız eksiklerin bedelini geri kalmışlıkla istikrarsızlıkla kaosla vaktimizi ve enerjimizi iç mücadelelere harcayarak ödedik."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bilhassa son 10 yılda Türkiye'yi yeniden aynı duruma düşürmek için pek çok oyun oynandığına ve tuzak kurulduğuna dikkati çekerek "Terör saldırıları ve darbe girişimleri de bunların arasındaydı. Hamdolsun milletimiz birliğine, beraberliğine, kardeşliğine sahip çıkarak tüm bu oyunları ve tuzakları bozdu. Şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakârlığıyla 85 milyonun tek yürek ve tek bilek olarak istiklaline ve istikbaline sahip çıkmasıyla hep yolumuza devam ettik." diye konuştu.

"Yaşadığımız her sınamada görüyoruz ki milletimizin kararı nettir, kesindir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla geleceğe yeni bir ufuk açtıkları şu dönemde aşılması gereken sıkıntıların hâlâ mevcut olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Allah'ın izniyle hepsinin de üstesinden geliriz. Sahip olduğu güçlü altyapı sayesinde ülkemiz için artık gündemindeki her meselenin çözümü, sadece irade, plan ve vakit işidir. Çünkü biz, bir ülkenin programlarını hayata geçirebilmesi için gereken ilk şarta, yani huzur ve güven iklimine, siyasi istikrara, sosyal barışa sahibiz. Türkiye'ye diz çöktürerek ülkemizi yeniden eski zayıf günlerine geri döndürmek isteyenlerin çabaları tabii ki hiç bitmeyecektir. Önemli olan bizim milletçe kazanımlarımıza ve geleceğimize sahip çıkmamızdır. Yaşadığımız her sınamada görüyoruz ki milletimizin bu konudaki kararı nettir, kesindir."

Ramazan ayının mübarek olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ay boyunca tutulacak oruçların, yapılacak ibadetlerin Hak katında kabul ve karin olmasını niyaz ettiğini söyledi.

Aziz şehitleri rahmetle yâd ettiğini, gazilere, ülke ve millet adına şükranlarını sunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Allah'ımız bizi nasıl Ramazan-ı Şerif'e kavuşturduysa, aynı şekilde Ramazan Bayramı'na da kavuşturmasını rızasına uygun olarak bizler de diliyoruz." dedi.

"Milletimizin emaneti şehit yakınlarımız ve gazilerimiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftar programı hakkında sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Her Ramazan olduğu gibi bu yıl da ilk iftarımızı milletimizin emaneti şehit yakınlarımız ve gazilerimizle yaptık.  Devlet protokolümüzün de iştirakiyle gerçekleştirdiğimiz bu iftar vesilesiyle, milletimizin ve tüm İslam âleminin mübarek Ramazan ayını tebrik ediyorum."

 
Avdagiç'ten ‘sıkılaştırma’ değerlendirmesi
 
Atatürk Üniversitesinden Türkiye’de bir ilk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Önümüzde tarihi bir fırsat var’
Erdoğan, ‘İstanbul’u fetret devrinden kurtarmak için önümüzde tarihî bir ...
‘Bizde sadece eser olur, hizmet olur’
“Cumhurbaşkanıyla, kabinesiyle, meclisiyle, belediyeleriyle, velhasıl ...
Erdoğan: ‘’Saflarımızı daha da sıkılaştıracağız’
Erdoğan, ‘Devir kavga veya çekişme değil birlik olup zulme set çekme devridir. ...
 
Erdoğan: 'Bu seçim benim son seçimim'
TÜGVA temsilcileriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ...
‘Türkiye yüzyılı yürüyüşümüzü sürdüreceğiz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜGVA Gençlik Buluşması'nda yaptığı konuşmada, ...
‘Bizim inancımızda aile toplumun temel direğidir’
Erdoğan, ‘Türkiye Yüzyılı'nın hazırlıklarını 'Güçlü kadın, güçlü aile, ...
 
Emine Erdoğan: 'Anadolu kadını çalışkandır’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Ekilmemiş tek ...
'Kıbrıs Türk halkı Anadolu'nun kopmaz bir parçasıdır'
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye'nin ...
Dışişlerinden İsrail’e tepki
Dışişleri Sözcüsü Öncü Keçeli, “İsrail makamlarının, Batı Şeria’da 3 bin ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva