Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Şimşek’ten OVP açıklaması
Şimşek’ten OVP açıklaması
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
HABERLER>TÜRKÄ°YE
7 Kasım 2018 Çarşamba - 11:17

Erdoğan: “Türkiye dünya lideridir”

Erdoğan, “16 yılda 4 milyar 70 milyon adet fidan diktik, bu rakamı 7 milyara çıkartmayı hedefliyoruz. 16 yıldır yılda ortalama 350 milyon fidan üretiyoruz. Türkiye erozyon ile mücadelede dünya lideridir” dedi.

Erdoğan: “Türkiye dünya lideridir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “16 yılda 4 milyar 70 milyon adet fidan diktik, bu rakamı 7 milyara çıkartmayı hedefliyoruz. 16 yıldır yılda ortalama 350 milyon fidan üretiyoruz. Türkiye erozyon ile mücadelede dünya lideridir” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı organizesinde düzenlenen “Fidanlar Fidanlarla Büyüyor” projesi kapsamında Ankara Yenimahalle’de Haydar Aliyev Ormanı’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu proje sayesinde 81 vilayetimizin tamamında 10 milyon fidan okul çağındaki evlatlarımız adına toprakla buluşuyor, hayırlı olsun” dile konuştu.

Bu proje ile her öğrencinin kendi adına bir fidanı olmasının sağlandığını belirten Erdoğan, “Bu fidanlar evlatlarımızla beraber büyüyecek onlarla beraber gelişecek. Öğrencilerimizin bu kurduğu hayaller zamanla gerçeğe yaklaştıkça, diktikleri fidanlar ağaçlara, ağaçlar ormanlara dönüşecek. Bu projenin geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza tabiata sahip çıkma, çevreye saygı duyma bilincini aşılayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

“TABİAT İNSANIN YARADILIŞTA KARDEŞİDİR”

“Dünyamız sanayi devrimi ile beraber başlayan ve halen devam eden tarihi bir dönüşüm sürecinden geçiyor” diyen Erdoğan, bu dönemde sadece kullanılan araç gereçlerin değil, beşeri ve sosyal hayatın da değiştiğini kaydetti. Erdoğan, “Sanayileşme ve modern teknoloji hiç olmadığı kadar insana doğa karşısında güç vermiş, tabiata müdahale etme imkanı tanımıştır. Bu yeni durum modern insanın tabiatla geliştirdiği ilişkinin kopmasına, yeni bir şekle bürünmesine sebep olmuştur. Tabiat insanın gözünde artık şahsiyetini kaybetmiş, Yaradan’ın hayatını idame ettirmek için kendisine verdiği bir emanet olmaktan çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

Kadim toplumlarda tabiatın insanın evi, yurdu, vatanı, hatta anası olduğunu kaydeden Erdoğan, “Biz de bunun için toprağa toprak ana diyoruz. İslam düşüncesinde tabiat, şahsiyet sahibi, Allah’ın kainatta yarattığı her şey gibi insana emanet edilmiş bir varlıktır. Bu açıdan tabiat insanın yaradılışta kardeşidir” dedi.

“BİR ÜLKENİN, BİR BÖLGENİN REFAHI NE YAZIK Kİ DİĞER ÜLKENİN, BÖLGENİN SEFALETİNE DAYANIYOR”

Sınırsız tüketim hırsı ve tabiat üzerinde tahakküm kurma isteğinin insanları çevre sorunları ile yüz yüze bıraktığını kaydeden Erdoğan, “Denizlerimiz kirlenirken, akarsularımız, göllerimiz, derelerimiz kuruma tehdidi ile karşı karşıya kalıyor. Dünya genelinde orman varlığı günden güne azalıyor. Verimli tarım arazilerinin yerini bacaları ile havayı kirleten fabrikalar alıyor. Çatışma ve savaşlardan sonra insanlara yerlerini terk etmeye zorlayan sebeplerin başında çölleşme sorunu geliyor. Her yıl insanlık olarak 10 milyon hektardan fazla tarım arazisini kaybediyor, 5 milyon hektar orman arazisini de tahrip ediyoruz. Yaklaşık 1 milyar insan bu sebeple yeterli beslenemiyor. Toprakların kötü kullanımı nedeniyle 2035 yılına kadar küresel gıda üretiminin yüzde 12 azalması bekleniyor. Kutuplardaki buzulların hızla erimeye başlaması tüm insanlığı tehdit eden çevre sorunlarının habercisi olarak görülüyor. Ekseriyetle batılı zengin devletlerin ürettiği bu sorunların yükünü Asya, Güney Amerika ve Afrika’daki fakir ülkelerin taşımak zorunda kalmasıdır. Batılı toplumların zenginlikleri ve refahlarını borçlu olduğu sanayileşme hamlelerinin bütün maliyetini fakir halklar ödüyor. Şu an öyle bir büyüme stratejisi hakim ki bir ülkenin, bir bölgenin refahı ne yazık ki diğer ülkenin, bölgenin sefaletine dayanıyor. Özellikle batıda birileri lüks ve şatafat içinde yaşarken milyarlarca insan canı, kanı ve sömürülen emeği ile bu refahın bedelini ödüyor” diye konuştu.

“Tabiata, çevreye ve hayata dair bakış açımızı düzeltmezsek, ecdadımızın mirası, evlatlarımızın emaneti olan bu dünya yaşanılır bir yer olmaktan çıkacaktır” diyen Erdoğan, Kızılderili sözü ile örnek verdi: “Hava solunamaz hale geldiğinde, işte o zaman paranın yenilebilir bir şey olmadığını anlayacaksınız.”

“TÜRKİYE EROZYON İLE MÜCADELEDE DÜNYA LİDERİDİR”

Çevreye yönelik 16 yılda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Erdoğan, “16 yılda 4 milyar 70 milyon adet fidan diktik, bu rakamı 7 milyara çıkartmayı hedefliyoruz. 16 yıldır yılda ortalama 350 milyon fidan üretiyoruz. Türkiye erozyon ile mücadelede dünya lideridir” dedi.

Programda; Samsun, İzmir, Şanlıurfa ve Bursa’ya canlı bağlanan Erdoğan, programın düzenlendiği alanda yine öğrencilerle birlikte fidan dikti.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Çalışıyoruz, üretiyoruz"
 
HDP’li eski milletvekili ve 3 il başkanı tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanından yerli ve milli vurgusu
Erdoğan, ülke kaynaklarının yıllarca heba edildiğini belirterek, “Geçmişte ...
Emine Erdoğan’dan çevre duyarlılığı çağrısı
Emine Erdoğan’dan çevre duyarlılığı çağrısı
'Yaşadığımız dönem tarihe altın harflerle kazınacak'
“Yaşadığımız dönemin tarihe altın harflerle kazınacağına inanıyorum” diyen ...
 
Doğu Türkistanlılar cumhurbaşkanını Muğla’da seçti
Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti üyeleri Muğla’da toplandı. Dünya genelinde ...
‘Terör yapılanmasını çökerteceğiz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bir yandan rejimi kışkırtarak diğer ...
‘Asla taviz vermeyeceğiz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Duruşumuzdan asla taviz vermeyecek, hiçbir engelin, ...
 
Erdoğan: “Mezarlarını hazırlıyorlar”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şimdi de Münbiç'in etrafında hendekler ...
Oktay'dan uluslararası topluma çağrı
Oktay, “Uluslararası toplumu, akademik camiayı, bilim insanlarını, bir ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Şimdi mi aklınıza geldi? ‘
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “5 yılda ant ile ilgili karar veriyor ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva