Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Çiftçi'den Şehit ailesine bayram ziyareti
Çiftçi'den Şehit ailesine bayram ziyareti
Sekmen besicilik destek yaklaşımını paylaştı
Sekmen besicilik destek yaklaşımını paylaştı
Göçmen kaçakçıları gözaltına alındı
Göçmen kaçakçıları gözaltına alındı
Acemi kasaplar hastanelere koştu
Acemi kasaplar hastanelere koştu
Park halindeki araç yandı
Park halindeki araç yandı
HABERLER>TÜRKÄ°YE
14 Haziran 2024 Cuma - 07:58

Erdoğan: ‘Kabullenmek mümkün değil’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-İspanya İş Forumu’nda yaptığı konuşmada Filistin'de 250 gündür soykırım yaşandığı belirterek, “Ateşkes çağrılarına dahi kan dökerek karşılık veren bir şımarıklıkla karşı karşıya bulunuyoruz. ‘ dedi

Erdoğan: ‘Kabullenmek mümkün değil’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-İspanya İş Forumu’nda yaptığı konuşmada Filistin'de 250 gündür soykırım yaşandığı belirterek, “Ateşkes çağrılarına dahi kan dökerek karşılık veren bir şımarıklıkla karşı karşıya bulunuyoruz. ‘ dedi

FİLİSTİNLİ SOYKIRIMI

Erdoğan, "Dünyanın savaşlar ve katliamlarla sarsıldığı günümüzde ittifaka olan ihtiyaç daha da artıyor. Bilhassa Gazze'de ve işgal edilmiş Filistin topraklarında 250 gündür yaşanan soykırım, vicdan sahibi herkesin yüreğini kanatıyor. ‘ diye konuştu

GAZZE’DEKİ KATLİAM

Erdoğan, ‘Gazze'de 16 bini çocuk olmak üzere 37 binden fazla insan göz göre göre katledildi, 85 bin sivil yaralandı. Kiliseler, camiler, okullar, mülteci kampları bombalandı, basın mensupları öldürüldü. Gıda taşıyan insani yardım görevlileri vuruldu.’ açıklamasını yaptı

KABULLENMEK MÜMKÜN DEĞİL

Erdoğan, ‘Doktorlar, akademisyenler, masum siviller, kurşunların hedefi oldu. Ateşkes çağrılarına dahi kan dökerek karşılık veren bir şımarıklıkla karşı karşıya bulunuyoruz. Vicdan sahibi hiçbir ülkenin böyle bir tabloyu kabullenmesi mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

MEDENİYETLER İTTİFAKI

Erdoğan, ‘Gelecek yıl Medeniyetler İttifakı'nın 20. yıl dönümünü idrak edeceğiz. Malum Medeniyetler İttifakını İspanya ve Türkiye olarak birlikte kurduk. Öyleyse bunu birlikte geliştireceğiz. Türkiye ve İspanya bu önemli ittifakın iki kurucu üyesidir. " dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İspanya'nın, İsrail mezalimi karşısında izlediği tutumu takdirle karşıladığımızı burada vurgulamak istiyorum."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BBVA Genel Merkezi'nde düzenlenen Türkiye-İspanya İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, toplantının ülkeler arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da ilerlemesine, yeni ortaklıkların tesisine vesile olmasını diledi.

TEŞEKKÜR

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'e nazik misafirperverliği için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, dost ve NATO müttefiki İspanya ile her alanda mükemmel ilişkilere sahip olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki köklü ve güçlü ilişkilerin, iş dünyasının attığı cesur ve vizyoner adımlardan beslendiğini belirtti.

İki ülke ilişkilerinin 2021'den itibaren "kapsamlı ortaklık" olarak tanımlanmasında değerli iş insanlarının katkısının büyük olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son yıllarda gerek Kovid-19 salgını gerekse yakın coğrafyamızda meydana gelen çatışmalar, küresel ticaretin karşı karşıya kaldığı zorlukları arttırdı. Mevcut meydan okumalar karşısında dayanışma ve iş birliğimiz hayati önemdedir. Çok çeşitli ilişkileri beraberinde getiren böylesi bir ortamda ekonomik ve ticari ilişkilerimizi kazan kazan ilkesiyle daha da geliştirmek arzusundayız. Ekonomi, ticaret ve yatırımlar, Sayın Sanchez ile başkanlık edeceğimiz hükûmetler arası zirve toplantımızın temel sütunları arasında yer alacak. Ticaret ve yatırım ilişkilerimizin barındırdığı muazzam potansiyel ve dinamizm bizlere daha ileri hedeflere gitme cesaretini veriyor. 2002 öncesinde 2 milyar dolar civarında seyreden ticaret hacmimiz geçtiğimiz sene yaklaşık 10 kat artışla 19,2 milyar dolara ulaştı. Böylelikle 20 milyar dolar hedefimizi neredeyse yakalamış olduk. Bu hacmi hep birlikte el ele vererek sizlerin değerli katkılarıyla çok daha ileri taşıyacağımıza inanıyorum. İspanya'nın 740 firma ve yaklaşık 11 milyar dolarlık stokla Türkiye'de en çok yatırım yapan 6'ncı ülke olması da esasen bu yaklaşımın sonucudur."

TEKNOLOJİ VE İNOVASYON ÇALIŞMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgesinin cazibe merkezi olan Türkiye'nin, İspanya'dan çok daha fazla sayıda yatırımcıyı, özellikle ev sahipliği yapmak üzere ülkeye davet ettiğini dile getirdi.

Türk müteahhitlik firmalarının İspanya'da yaklaşık 1,1 milyar dolarlık altı proje üstlendiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barselona'daki stadyum projesinin bu alandaki iş birliğinin en somut örneklerinden biri olduğunu ifade etti.

İmza attıkları projelerle dünya çapında takdir gören Türk şirketlerinin imkân verilmesi hâlinde Türkiye'ye daha fazla katkıda bulunacaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"İstanbul'dan birkaç saatlik uçuş mesafesiyle 1,3 milyar insana ve dünya ekonomisinin önemli bir bölümüne ulaşabiliyoruz. Ticaret ve yatırım iş birliklerimizi, cesur ve yenilikçi bir bakış açısıyla yeniden kurgulamamız, yeni fırsat pencerelerinin açılmasına vesile olacaktır. İş forumu çatısı altında, ulaştırma ve altyapıdan enerjiye, sanayiden, finansa, geniş bir yelpazede gerçekleştireceğiniz sektörel oturumların iyi bir zemin teşkil edeceğini düşünüyorum. Bankalarımız ile finans ve yatırım kuruluşlarımız arasındaki ilişkiler son dönemlerde gittikçe güçleniyor. Şirketlerimizin ortak çalışma ve projeleri için geniş finans imkanlarına sahip olmalarını sağlıyor, girişimciliği daha da teşvik ediyor. Kurucusu olduğumuz G20'de birlikte sergilediğimiz çabalar da bizlere ayrı bir teşvik unsuru olmaktadır. Tüm bunları yaparken farklı sektörlerdeki çalışmalarımızı teknoloji ve inovasyonun gücüyle harmanlayarak yeni ortaklıklara da fırsat tanımalıyız. Ancak bu şekilde geleneksel sektörlerin ötesine geçerek daha geniş bir perspektifle ülkelerimizi geleceğe taşıyabiliriz. Ticaret ve yatırımda rekabet algısından sıyrılarak yenilikçi ve stratejik ortaklıklar kurulması önümüzdeki yeni dönemin iş yapma kodları arasında yer almalıdır. Bu yaklaşım kalıcı ve güçlü iş birliklerinin tesis edilmesine büyük katkı sağlayacaktır. İşte bu anlayış dün gerçekleştirilen Dijital Teknoloji Platformu ile somuta dönüştürülerek güzel bir örneğe vesile oldu."

MEDENİYETLER İTTİFAKI'NIN KURULUŞUNUN 20. YIL DÖNÜMÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasetçiler olarak görevlerinin iş dünyasının önünü açmak, onlara yardımcı olmak, işlerini kolaylaştırmak olduğunu dile getirdi.

Hükûmetler olarak iş dünyasının atacağı adımları destekleyeceklerini, onlar çalıştıkça ürettikçe ticaret, yatırım yaptıkça her daim onların yanında olacaklarını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Bugün imzalanacak anlaşmalarla iş birliğimizin ahdî zeminini inşallah daha da güçlendireceğiz. Gelecek yıl Medeniyetler İttifakı'nın 20. yıl dönümünü idrak edeceğiz. Malum Medeniyetler İttifakını İspanya ve Türkiye olarak birlikte kurduk. Öyleyse bunu birlikte geliştireceğiz. Türkiye ve İspanya bu önemli ittifakın iki kurucu üyesidir. İttifakımız, kuruluşundan bu yana çok roller üstlenmiştir. Dünyanın savaşlar ve katliamlarla sarsıldığı günümüzde ittifaka olan ihtiyaç daha da artıyor. Bilhassa, Gazze'de ve işgal edilmiş Filistin topraklarında 250 gündür yaşanan soykırım, vicdan sahibi herkesin yüreğini kanatıyor. Gazze'de 16 bini çocuk olmak üzere 37 binden fazla insan göz göre göre katledildi, 85 bin sivil yaralandı. Kiliseler, camiler, okullar, mülteci kampları bombalandı, basın mensupları öldürüldü. Gıda taşıyan insani yardım görevlileri vuruldu. Doktorlar, akademisyenler, masum siviller, kurşunların hedefi oldu. Ateşkes çağrılarına dahi kan dökerek karşılık veren bir şımarıklıkla karşı karşıya bulunuyoruz. Vicdan sahibi hiçbir ülkenin böyle bir tabloyu kabullenmesi mümkün değildir."

SANCHEZ'E GAZZE TEŞEKKÜRÜ

Bu konuda, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in takındığı tavrı şahsı ve milleti adına tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"İsrail yönetiminin tüm çağrılara rağmen sürdürdüğü bu pervasızlıkların tüm dünyada antisemitizmi körüklediğine de şahit oluyoruz. İspanya'nın İsrail mezalimi karşısında izlediği tutumu takdirle karşıladığımızı burada hassaten vurgulamak istiyorum. Sayın Sanchez, ilk günden bu yana gerçekten ilkeli, tutarlı ve dirayetli bir politika benimseyerek hem İspanya halkının hem Filistinli kardeşlerimizin hem de Türk milletinin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. Kıymetli dostumun şahsında, İspanya hükûmetine ve halkına bir kez daha teşekkür ediyorum."

AVRUPA BİRLİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm bu gayretlerinin AB'ye tam üyelik projelerinin hayata geçirilmesiyle taçlanacağını belirterek şöyle devam etti:

"Ne var ki AB'ye yönelik samimi adımlarımız salt kendi çıkarını düşünen Türkiye'nin birliğe sağlayacağı katma değeri görme yeteneğinden yoksun birtakım üyelerin engellemeleri nedeniyle karşılık bulamıyor. Avrupa Parlamentosu seçimlerinin ortaya çıkardığı tablo ve Avrupa kıtasında endişeyle izlenen aşırı sağ siyaset bu anlayışı şüphesiz körükleyecektir.

Gümrük Birliği’nin güncellenmesi çalışmalarının henüz başlamaması, iş insanlarımıza yönelik katı vize uygulamaları ekonomik ve ticari alandaki müşterek potansiyelimizin tam kapasite kullanımını engelliyor."

İspanya Başbakanı Sanchez başta olmak üzere İspanya'nın, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecine verdiği samimi destek için müteşekkir olduğunu ve bunun artarak devam edeceğine inandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanyol iş dünyasının da AB çevrelerini bu alanlarda olumlu adım atmaya teşvik etmesinde fayda gördüğünü söyledi.

Akdeniz'in iki yakasında yer alan Türkiye ve İspanya'nın dünyanın farklı bölgelerinde sahip olduğu geniş çaplı ilişkilerin yeni ortaklıklara vesile olması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orta Asya, Balkanlar Afrika ve Güney Amerika gibi bölgelerin müşterek çalışmalar için eşsiz imkanlar sunduğunu ve bu fırsatları iş insanlarının en iyi şekilde değerlendirmesini beklediğini söyledi.

SAVUNMA SANAYİİNDE İŞ BİRLİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ekonomisinin geçen yıl yaşadığı deprem felaketine rağmen toparlanma sürecini başarıyla devam ettirdiğini vurgulayarak "2023 yılını 255,4 milyar doları mal ihracatı, 101,7 milyar doları hizmet ihracatı olmak üzere 355 milyar dolar ihracatla kapattık. Geçen yıl yaşadığımız deprem felaketine ve ihracat pazarlarımızdaki zayıflamaya rağmen yüzde 4,5'luk bir büyüme kaydettik. Millî gelirimiz, cari fiyatlarla ilk kez 1,1 trilyon doları aştı." dedi.

Türkiye ekonomisinin satın alma gücü paritesine göre 11. sırada yer aldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yılın ilk çeyreğinde Türkiye'nin büyümesinin yüzde 5,7 olarak gerçekleştiğini anımsattı.

Daha iyi yerlere gelineceği temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-İspanya dayanışmasını, birliğini 8. Yüksek Düzeyli Strateji Konsey toplantısıyla güçlendireceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Durmadan çalışacağız, çalışmaya devam edeceğiz. Özellikle savunma sanayini bu konuda çok ama çok önemsiyorum. Uçak gemisini birlikte yaptığımız gibi bunun yanında diğer birçok insansız hava araçlarında yine aynı şekilde SİHA'larda, aynı şekilde Akıncı da bütün bunları yaygınlaştırmak suretiyle dayanışmamız yine insansız denizaltılarla çok daha farklı bir konuma gelecektir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş formunun yeni girişimlere ve güçlü ortaklıklara vesile olmasını diledi.

 
Erdoğan: 'Türkiye bir hukuk devletidir'
 
Şahin'den Cumhur İttifakı açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: 'Türkiye bir hukuk devletidir'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin, "Selahattin Demirtaş ve Osman ...
Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel’i ziyaret etti
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel ...
Erdoğan: ‘Mücadelemizi sürdüreceğiz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dünya Tütünsüz Günü ve Çevre Haftası ...
 
‘Yeni dönemin baş aktörü Türkiye olacaktır’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha rekabetçi, müreffeh, üretken ve güçlü bir ...
Dışişleri Bakanlığı lanetledi
Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze’deki Nuseyrat mülteci kampına düzenlediği, ...
Erdoğan, şehit öğretmen Aybüke Yalçın’ı andı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, ...
 
Erdoğan, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni paylaştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "2023 yılının Mayıs ayında tek seferde 45 bin öğretmenimizi ...
‘Zulüm durdurulmalı’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile ortak basın toplantısında konuştu.
Erdoğan: 'Terörle sivil siyaset yan yana durmaz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Terörle sivil siyaset yan yana durmaz. ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva