Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
BM: 'Gazze’nin yeniden inşası 80 yıl sürebilir'
BM: 'Gazze’nin yeniden inşası 80 yıl sürebilir'
Yılmaz'dan politik netlik vurgusu
Yılmaz'dan politik netlik vurgusu
Göktaş: 'Takip ediyoruz'
Göktaş: 'Takip ediyoruz'
YİK’te Türkiye Yüzyılı gündemi
YİK’te Türkiye Yüzyılı gündemi
Erdoğan: ‘Kucaklayıcı bir anlayışla hareket etmeliyiz’
Erdoğan: ‘Kucaklayıcı bir anlayışla hareket etmeliyiz’
HABERLER>TÜRKÄ°YE
1 Kasım 2023 Çarşamba - 02:04

Erdoğan: 'İnsanlık görevimizi yerine getirdik'

Erdoğan, ‘Muhalefetin tüm baskılarına rağmen ekonomide yıkıcı sonuçları olacak sert adımları atmaktan uzak durduk. Bunun yanında salgın döneminde 161 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa tıbbi malzeme desteği vererek insanlık görevimizi yerine getirdik" açıklamasını yaptı.

Erdoğan:  İnsanlık görevimizi yerine getirdik

Erdoğan, ‘Muhalefetin tüm baskılarına rağmen ekonomide yıkıcı sonuçları olacak sert adımları atmaktan uzak durduk. Bunun yanında salgın döneminde 161 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa tıbbi malzeme desteği vererek insanlık görevimizi yerine getirdik" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Daha çok yurt dışından tedarik edilen Hepatit A aşısı artık dünya standartlarında ülkemizde de üretilecektir. Böylece Türkiye bu aşıyı en üst standartta üreten 4’üncü ülke olacaktır" dedi.

Koronavirüs döneminde yaşananların aşı üretim kapasitesinin ne kadar kritik önemde olduğunu gösterdiğini ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin bu süreci hükümetin aldığı önemli kararlar ve tedbirler sayesinde başarıyla yönettiğini bildirdi.

Yaşanan pandemi sürecinde hiçbir vatandaşın çaresiz bırakılmadığını söyleyen Erdoğan, "Kendi yerli aşımızla birlikte salgına karşı etkisi tescillenen tüm aşıları vatandaşlarımıza ücretsiz olarak sunduk. Ekonomide farklı destek paketleri ile iş dünyamızın ve çalışanlarımızın yanında olduk. ‘ dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KeyVac Aşı Üretim Merkezi açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Koronavirüs salgını döneminde yaşananlar, bize aşı üretim kapasitesinin ne kadar kritik önemde olduğunu göstermiştir. Türkiye, bu süreci hükûmetimizin attığı kararlı ve etkili adımlar sonucunda, dünyanın birçok ülkesine göre çok daha başarılı bir şekilde yönetmiştir. Güçlü altyapımız ve kuşatıcı sosyal güvenlik sistemimiz sayesinde tüm insanlarımıza birinci sınıf sağlık hizmeti sağladık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki KeyVac Aşı Üretim Merkezi açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, açılışını yaptıkları Hepatit A aşısı üretim fabrikasının Ankara'ya, ülkeye ve Türk milletine hayırlı olmasını diledi.

Alagöz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cantürk Alagöz'ü stratejik önemi yüksek bu fabrikanın inşasından dolayı şahsı ve milleti adına tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, fabrika çalışanlarına teşekkür etti.

İlaç, kimya, tıbbi cihaz başta olmak üzere 2004 yılından bu yana dokuz farklı sektörde faaliyet gösteren Alagöz Holding'in 500 milyon dolara varan yatırımlarıyla bine yakın insana katkı sağladığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeye katkı sağlayan her şirkete olduğu gibi Alagöz Holding'e de gereken desteği verdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, holdingin, serhat şehri Iğdır'a yaptığı yatırımları takdirle karşıladıklarını dile getirdi.

“KEYVAC, ÖNCÜ BİR ROL ÜSTLENECEKTİR”

Hepatit A aşısı üretim tesisinin kendi alanında önemli bir boşluğu dolduracağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “14 bin metrekare kapalı alanı, 12 bin metrekare fabrika üretim hattı ve 2 bin metrekare ofis alanından oluşan fabrikamız en son teknolojiyle donatılmış. Toplam 29 bin 500 metrekare fabrika sahasıyla KeyVac, üretmeyi planladığı diğer aşılarda da inşallah öncü bir rol üstlenecektir. Koronavirüs salgını döneminde yaşananlar bize aşı üretim kapasitesinin ne kadar kritik önemde olduğunu göstermiştir. Türkiye bu süreci hükûmetimizin attığı kararlı ve etkili adımlar sonucunda dünyanın birçok ülkesine göre çok daha başarılı bir şekilde yönetmiştir. Hiçbir vatandaşımızı sahipsiz, çaresiz bırakmadık. Güçlü altyapımız ve kuşatıcı sosyal güvenlik sistemimiz sayesinde tüm insanlarımıza birinci sınıf sağlık hizmeti sağladık. Kendi yerli aşımızla salgına karşı etkisi tescillenen tüm aşıları vatandaşlarımıza ücretsiz olarak sunduk.”

SALGIN DÖNEMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın döneminde, ekonomide de farklı destek paketleriyle iş dünyası ve çalışanların yanında olduklarını ifade etti.

Muhalefetin tüm baskılarına rağmen ekonomide yıkıcı sonuçları olacak sert adımları atmaktan uzak durduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Bunun yanında salgın döneminde 161 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa tıbbi malzeme desteği vererek insanlık görevimizi yerine getirdik. Ülkemiz son asrın en büyük sağlık krizi olarak nitelenen salgından zayıflayarak değil, güçlenerek, dostlarının sayısını arttırarak çıkmıştır. Bu başarıda katkısı bulunan sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere tüm görevlilerimizi, kurumlarımızı, şirketlerimizi tebrik ediyorum.”

“ÜLKEMİZ İLERİ TEKNOLOJİYE VE YETİŞMİŞ İNSAN KAYNAĞINA KAVUŞACAKTIR”

Hepatit A aşısının, Hepatit A virüsünün neden olduğu hastalığın önlenmesinde kullanılan bir inaktif aşı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu aşının 2012 yılından bu yana genel bağışıklama programında yer aldığını dile getirdi.

Aşının, Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak 18. ve 24. ayların sonunda olmak üzere her çocuğa iki doz uygulandığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Kronik karaciğer hastalığı ve pıhtılaşma bozukluğu olanlar ile risk grubunda olan birçok insanımız aşılanıyor. Daha çok yurt dışından tedarik edilen Hepatit A aşısı, artık dünya standartlarında ülkemizde de üretilecektir. Böylece Türkiye bu aşıyı en üst standartta üreten 4. ülke olacaktır. Açılışını yaptığımız bu önemli tesisle, Hepatit A aşısında yurt dışına bağımlılığımız azalacaktır. Ayrıca bu alanda, ülkemiz ileri teknolojiye ve yetişmiş insan kaynağına kavuşacaktır. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bir dönemde hizmete giren KeyVac Hepatit A Aşısı Üretim Fabrikası'nın bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Aklını, emeğini, birikimini ve vizyonunu Türkiye Yüzyılı'nın emrine veren siz kardeşlerimizi yürekten tebrik ediyorum. Bugüne kadar yatırımlarıyla, üretimleriyle, istihdamlarıyla Türkiye'yi büyütme davamıza destek olan herkese şükranlarımı sunuyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a konuşmasının ardından günün anısına Alagöz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alagöz ve Sinovac Yönetim Kurulu Başkanı Yin Weidong hediye takdim etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekilerin kurdele kesiminin ardından fabrika törenle açıldı.

Açılış törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da katıldı.

 
Bahçeli: ‘Türk Tarihinin yeni bir eşiğindeyiz’
 
'Acil Gazze Toplantısı' sonuç bildirgesi açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MSB: Anıtkabir 1 milyon 182 bin 425 ziyaretçi ağırladı
Milli Savunma Bakanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Anıtkabir’i 1 ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 100. Yıl hitabı
Erdoğan: "Millet olarak bugün gerçekten çok farklı bir gurur ve heyecanı ...
‘Gazze hepimizin meselesidir’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Filistin Mitingi’nde yaptığı konuşmada, “Elbette ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan TDT’nin önemini vurguladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yaşanan gelişmeler, Türk Devletleri Teşkilatı ...
‘Hep hakkaniyet ve adaletten yana olduk’
Erdoğan, ‘Biz asırlardır hem haktan, hakkaniyetten ve adaletten yana olduk. ...
‘Duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz’
Erdoğan, "Canlı kalmış ölülerle dolu bir dünyada, biz ülke ve millet olarak ...
 
Altun'dan 'Filistin' için dayanışma çağrısı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İslam İşbirliği Teşkilatı ...
Gazze’den yürek parçalayan haber
Gazze Belediye Başkanı Yehia Al Sarraj, "Yaralıların tedavi için dışarı ...
Tatar’dan İsrail’e EOKA benzetmesi
Tatar, “Biz Kıbrıs Türk halkı olarak buna benzer şiddet olayları ile karşı ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva