Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
4 Nisan 2022 Pazartesi - 01:16

Erdoğan: 'Hedeflere doğru adım adım ilerliyoruz'

Erdoğan, “Dünya ekonomik sarsıntıların beraberinde gelen işsizlik tehdidiyle kıvranırken, biz istihdam ve üretimle ihracatla hedeflere doğru adım adım ilerliyoruz" dedi.

Erdoğan:  Hedeflere doğru adım adım ilerliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dünya ekonomik sarsıntıların beraberinde gelen işsizlik tehdidiyle kıvranırken, biz istihdam ve üretimle ihracatla hedeflere doğru adım adım ilerliyoruz. Hayat pahalılıkla mücadele ederken, asıl önceliği her insanımızın çalışacak işe sahip olmasına veriyoruz. İnşallah 2023’ten sonra Türkiye bambaşka bir döneme girmiş olacaktır” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayının ilk iftarında Dolmabahçe’de şehit aileleriyle bir araya geldi. Şehit aileleriyle iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2020 yılından beri Ramazan aylarını korona virüs salgını gölgesinde biraz daha buruk bir şekilde geçirdik. Artık salgın belasını büyük ölçüde başımızdan def ettik. İnşallah birkaç aya kadar bu konuya özellikle uzak durup, bunu gündemimizden tamamen çıkarmış olmayı hedefliyoruz. Ancak bu yıl ki Ramazan ayını da Karadeniz’in kuzeyinde cereyan eden siyasi ve sosyal etkileri bize kadar ulaşan bir savaş ortamında karşıladık. Her ikisiyle de yakın insani, siyasi, ekonomi ve tarihi ilişkilere sahip olduğumuz Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşı bitirmek için yoğun gayret sarf ediyoruz. Enerjiden gıdaya kadar pek çok alanda küresel ticaretin dengelerini bozduğu için olumsuz yansımalarını bizimde hissettiğimiz bu savaşın bir an önce sona ermesini özellikle diliyoruz. Daha önce Suriye’de gördüğümüz insani trajedilerin bir benzeri şimdi Ukrayna’da yaşanıyor. Bu tablo bize vatan topraklarını korumanın, özgürlüğümüzün korumanın önemini göstermiştir. Unutulmamalıdır ki, vatanı olmayanın özgürlüğü olmaz, özgürlüğü olmayanın onurunu kalmaz, onuru kalmayanın da başına her türlü musibet gelir. Dünyanın en köklü devlet geleneğine ve vatan sevgisine sahip en güçlü milli birlik ve beraberliğine sahip millet olarak kendimizi asla bu durumu düşürmedik ve düşürmeyeceğiz” dedi.
“MİLLETİMİZLE BERABER ÜZERİMİZE OYNANAN OYUNLARIN HEPSİNİ BİRER BİRER BOZDUK”
“Türkiye özellikle son 10 yıldır güneyinde ve kuzeyinde sergilenen senaryoların hepsine maruz kalmış bir ülkedir” diyerek konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rabbime sonsuz şükürler olsun ki milletimizle beraber üzerimize oynanan oyunların hepsini birer birer bozduk. İstiklal ve istikbalimize halel getirmedik. Sokaklarımızı karıştırarak ülkeyi kana ve ateşe boğmak isteyenlere fırsat vermedik, vermeyeceğiz. Darbelerle milli iradeyi ayaklar altına alıp boynumuzu esaret zinciri geçirmek isteyenlerin hevesini kursaklarında bıraktık. Ekonomimize gözlerini dikenlerle mücadele halindeyiz. İnşallah bu mücadeleyi de başarıyla neticelendirerek, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacağız. Bu özgüvene milletimizden aldığımız güç ve destekle, şehitler ve gazilerimizin fedakârlığı sayesinde sahibiz” diye konuştu.
“2023’TEN SONRA TÜRKİYE BAMBAŞKA BİR DÖNEME GİRMİŞ OLACAKTIR”
Zorlukların olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elbette zorluklarımız vardır, ama unutmayın imkanlarımızda vardır. Elbette sorularımız vardır, ama bizi bekleyen gelecek cevaplarla doludur. Elbette sıkıntılarımız vardır, ama unutmayın umudumuz daha büyüktür. Öncelikle sahip olduklarımızı bilmeliyiz. Hamdolsun vatan toprakları üzerindeki bütün vatandaşlarımız can ve mal güvenliklerinden emin bir şekilde huzur için hayatlarını sürdürüyor. Dünya ekonomik sarsıntıların beraberinde gelen işsizlik tehdidiyle kıvranırken, biz istihdam ve üretimle ihracatla hedeflere doğru adım adım ilerliyoruz. Hayat pahalılıkla mücadele ederken, asıl önceliği her insanımızın çalışacak işe sahip olmasına veriyoruz. İnşallah 2023’ten sonra Türkiye bambaşka bir döneme girmiş olacaktır. Şehitlerimize ve gazilerimize olan şükran borcumuzu ödemenin en güzel yolunu özellikle de ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmak, gençlerimize 2053 vizyonunu miras bırakmak olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.

 
‘Aziz milletimizin, Ramazan-ı Şerif-i mübarek olsun’
 
'Hep birlikte daha çok çalışacağız'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sosyal medyaya düzenleme
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Belediyesi’nin yaptırdığı kütüphaneler ...
Türkiye'nin yeni seyir füzesi ÇAKIR
Roketsan tarafından geliştirilen yeni seyir füzesi ‘ÇAKIR’ın lansman töreninde ...
'Türkiye’nin girişimi tarihi bir adım'
Rusya-Ukrayna müzakereleri sonrasında değerlendirmede bulunan EkoAvrasya ...
 
Ayasofya'da 88 yıl aradan sonra ilk teravih namazı kılınacak
Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde 88 yıl aradan sonra ilk teravih namazı, ...
'Her yatırım Ülke ve Milletin ortak malıdır'
Erdoğan, ‘Türkiye, 40 yıla yaklaşan terörle mücadele tarihinde yaşadığı ...
Destici Yazıcıoğlu’nu anlattı
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünün 13. ...
 
‘Yazıcıoğlu’nu rahmet ve özlemle yad ediyoruz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel ...
'Allah’ın izniyle elde edemeyeceğimiz hiçbir zafer yok’
Erdoğan, ‘Kendi içimizde birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, ...
Erdoğan’dan Yerlilik ve Millilik vurgusu
Erdoğan, “Ukrayna-Rusya krizi bize şu gerçeği bir kez daha göstermiştir, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva