Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
29 Kasım 2018 Perşembe - 11:39

Erbaş’tan doğru bilgi tavsiyesi

Erbaş, “Gençleri Kur'an sünnet çizgisinde doğru bilgi ile donatmazsak yanlış yerlere kayıyor ve terör örgütlerine bile üye olabiliyorlar” dedi.

Erbaş’tan doğru bilgi tavsiyesi

Ürdün temasları kapsamında İslami Bilimler Üniversitesi ve Ürdün Üniversitesini ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Gençleri Kur'an sünnet çizgisinde doğru bilgi ile donatmazsak yanlış yerlere kayıyor ve terör örgütlerine bile üye olabiliyorlar” dedi.

Resmi ziyaretlerde bulunmak için Ürdün’de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslami Bilimler Üniversitesi ve Ürdün Üniversitesini ziyaret etti. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ı İslam Bilimleri Üniversitesine gelişinde Rektör Prof. Dr. Suleyman Fudeyl El-Budur karşıladı. Ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Erbaş, “Üniversiteler ülkelerin, şehirlerin, ilim, irfan, bilgi, hikmet merkezleridir. Üniversitelerin gelişmesi, ilmin ve bilimin gelişmesidir. Üniversiteler, hem nicelik hem nitelik itibariyle ne kadar gelişirse ülkelerin bütün alanlarına sirayet eder” dedi.

İslam Bilimleri Üniversitesinde uluslararası çapta eğitim verilmesinin son derece önemli olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, farklı ülkelerden öğrencilerin buluşmasının dünya barışı açısından sevindirici bir durum olduğunu kaydetti. Dünya barışının sağlanmasında Müslümanlara ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Başkan Erbaş, barışı gerçekleştirmekle görevli olan Müslümanların da daha çok şey yapması gerektiğini belirtti.

Gençleri Kur’an ve sünnet çizgisinde doğru bilgiyle donatmanın önemine dikkat çeken Başkan Erbaş, şunları söyledi: “Gençleri Kur’an ve sünnet çizgisinde doğru bilgi ile donatmazsak yanlış yerlere kayıyor ve terör örgütlerine bile üye olabiliyorlar. Bir caminin içerisine girip orada namaz kılan insanları öldürecek noktalara gelebiliyorlar. Bunu önlemenin yolu; ilim, irfan, bilgi, hikmetten, yani eğitimden geçiyor. O yüzden üniversitelerimizin ne kadar önemli olduğu ve yapacağımız çalışmaları daha nitelikle yapmamız gerektiği gerçeği ortadadır. Bunun için mümkün olduğunca tecrübelerimizi paylaşmamız gerekiyor.”

Türkiye’de 200’ün üzerinde üniversite olduğunu bunların 102 tanesinde ise İlahiyat fakültesinin bulunduğunu anlatan Başkan Erbaş, İlahiyat fakültelerinde Arapça eğitiminin çok iyi olması gerektiğini belirtti. Başkan Erbaş, “Çünkü ulum-u İslamiye'nin kaynak dili Arapça'dır. (Onun için) Bu temel Arapça bilgisini elde etmek için biz Arapça konuşulan ülkelere öğrenci göndermek istiyoruz. Bu konuda Ürdün’ü de tercih ediyoruz. Türkiye’de Yüksek Öğrenim Kurumu tarafından Müslüman ülkeler arası öğrenci değişimini sağlamak için Mevlana Programı oluşturuldu” diye konuştu.

İslami Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suleyman Fudeyl El-Budur ise ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Öğrencilerinin 8 bininin başka ülkelerden gelen öğrencilerden olduğunu ifade eden rektör El-Budur, “Üniversitemizin amacı İslam’ı öğretmektir. Orta Asya’dan, Avrupa’dan, Balkan ülkelerinden öğrencilerimiz var” şeklinde konuştu.

Başkan Erbaş, ziyaretin ardından üniversitede öğrenim gören Türk öğrencilerle sohbet etti.

BAŞKAN ERBAŞ, ÜRDÜN ÜNİVERSİTES’NDE

Başkan Erbaş’ın İslami Bilimler Üniversitesinin ardından ikinci durağı Ürdün Üniversitesi oldu. Rektör Abdel Karim Al Qudah ve üniversite yönetimiyle bir araya gelen Başkan Erbaş, dini ilimlerle müsbet ilimlerin bir arada yapılmasının Müslümanların takip ettikleri bir metod olduğunu dile getirdi.

Ürdün’deki üniversitelerle Türkiye’deki üniversiteler arasında tecrübe paylaşımını geliştirmek gerektiğini kaydeden Erbaş, iki ülke üniversitelerinin birbirinden istifade etmesinin önemine dikkat çekerek, “Eğer bu işbirliğini yapabilirsek her iki ülke açısından öğrencilerin daha iyi yetişmesine yardımcı oluruz” ifadelerini kullandı.

 
Soylu: ‘Ciddi bir refleks verdik'
 
“Fitnenin İslam’da yeri yoktur”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Sırt Çantalı Gezenler‘ Erzurum’da
Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan iki genç, hayatlarına değişiklik katıp ...
BEAH'ta robotik cerrahi başarısı
Erzurum’da mide kanseri olan 72 yaşındaki kadın hasta, 'Davinci robotu' ...
Yolcu otobüsünü canlı yayın aracına dönüştürdü
Yolcu otobüsünü canlı yayın aracına dönüştürerek internet üzerinden yaptığı ...
 
İl Sağlık Müdürlüğü diyabete dikkat çekti
Diyabetin aile üzerindeki etkisi, diyabet hakkında farkındalığın arttırılması ...
Büyükşehir’den yeni bir çevre yatırımı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kente yeni bir sosyal donatı alanı daha kazandırdı.
Meteorolojiden kar uyarısı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde karla karışık yağmur ve kar yağışı etkili olacak.
 
Yakutiye'de yeni imar yolları açılıyor
Yakutiye Belediyesi, imar yollarının açılması, yeni yol yapımı, kaldırım ...
‘Çocuklar hep gülmeli’
Dünya Çocuk Hakları günü Erzurum’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Bakan Selçuk’tan borçlara yapılandırma müjdesi
Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) hayata geçirilen Uyumlu İşveren ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva