Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
YSK itirazları karara bağladı
YSK itirazları karara bağladı
TBMM'de yoğun gündem
TBMM'de yoğun gündem
MHP'de Başkanlık Divanı açıklandı
MHP'de Başkanlık Divanı açıklandı
SSB’den 'BAYKAR' açıklaması
SSB’den 'BAYKAR' açıklaması
'Dikkatlerin Gazze'ye yoğunlaşmasını diliyoruz'
'Dikkatlerin Gazze'ye yoğunlaşmasını diliyoruz'
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
4 Eylül 2019 Çarşamba - 11:01

Erbaş: “İslam, güzel ahlakı yaymayı emreder”

Erbaş, “Genç yaşımızda Kur’an-ı Kerim’i öğreneceğiz ve oradaki emirler doğrultusunda yaşamaya çalışacağız. İslam güzellikleri dünyaya yaymayı emreder, bunların başında da güzel ahlak gelir” dedi.

Erbaş: “İslam, güzel ahlakı yaymayı emreder”

KKTC’den gelen öğrencilerle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Genç yaşımızda Kur’an-ı Kerim’i öğreneceğiz ve oradaki emirler doğrultusunda yaşamaya çalışacağız. İslam güzellikleri dünyaya yaymayı emreder, bunların başında da güzel ahlak gelir” dedi.

Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün düzenlediği “Değerler Eğitimi” ve Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün düzenlediği “Yazımda Kardeşlik Var” projeleri kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) Türkiye'ye gelen öğrenciler, programlarına Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ı ziyaret ederek başladılar. Erbaş, öğrencileri görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, programın öğrenciler açısından hem Türkiye'yi hem de medeniyetimizi daha yakından tanımak için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Kur’an-ı Kerim’in ilk inen ayetlerinden bahseden Erbaş, “İlk inen ayette, 'Oku, yaratan Rabbinin adıyla oku' buyruluyor. Sonra ayetin devamında kalemden ve öğrenmekten bahsediyor. Bu da Kur’an'a inananların elinden kitap ve kalem düşmeyecek anlamına gelir. Kur'an elinden düşmeyecek. Bizler bunun için Diyanet İşleri Başkanlığı olarak çocuklarımıza, gençlerimize, sizin gibi kardeşlerimiz için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Sizin daha birikimli bir insan olmanız ve toplumlara rehberlik edebilecek, yön verebilecek makamlara yükselebilmeniz için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

“KUR’AN-I KERİM’İ ÖĞRENECEĞİZ VE ORADAKİ EMİRLER DOĞRULTUSUNDA YAŞAYACAĞIZ”

Kur’an-ı Kerim’in Müslüman'ın hayatındaki önemine değinen Erbaş, “Biz şimdiden genç yaşımızda Kur’an-ı Kerim’i öğreneceğiz ve oradaki emirler doğrultusunda yaşamaya çalışacağız. Kur’an’ın ilk emrini ifade ettim, ‘oku’ydu. Başka hangi emirler var, namaz kılmak, oruç tutmak, zekat vermek ve hacca gitmek. Bu emirleri öğreneceğiz. Bunlar ömrümüz boyunca yerine getirmemiz gereken emirler. Bir de Kur'an’da yasaklanan şeyler var. Biz onlara haram diyoruz. Bu haramlardan da uzak durmamız gerekiyor. İnşallah tüm bu emirleri ve yasakları güzel bir şekilde öğreneceksiniz ve topluma rehber olacaksınız. İslam güzellikleri dünyaya yaymayı emreder, bunların başında da güzel ahlak gelir” diye konuştu.

Erbaş, Müslüman'ın taşıması gereken özellikleri hatırlatarak, “Müslüman konuştuğu zaman yalan söylemez. Söz verdiği zaman sözünü yerine getirir. Kendisine bir şey emanet edildiği zaman emanete riayet eder, ihanet etmez” ifadelerini kullandı.

“ÖNCE İYİ BİR İNSAN OLMALIYIZ”

İslam’ın amacının insanları kötülüklerden uzak tutmak olduğunun altını çizen Erbaş, şöyle devam etti:

“Bizim dinimizin amacı, insanları kötülüklerden uzaklaştırmak. İslam’ın amacı toplum daha güzel, daha temiz olsun, insanlar yalan konuşmasınlar. Çünkü Peygamber Efendimiz, 'Yalan kötülüğe götürür. Kötülük ise cehenneme götürür' buyuruyor. Kötülüklerden uzak duralım. Kötülüklerden hem kendimiz uzak olacağız hem de insanları uzaklaştıracağız. O açıdan dinimizi çok iyi öğrenmemiz lazım. Önce iyi bir insan olmalıyız. İyi bir insan da Kur’an-ı Kerim'deki emirleri yerine getirerek, yasaklardan uzak durarak olunuyor. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Kur'an kurslarımızda, eğitim merkezlerimizde bunları öğretmeye çalışıyoruz.”

Konuşmanın ardından öğrenciler, Erbaş’a Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağını hediye ettiler. Ziyarette Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu ile Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay da hazır bulundu. 11 Eylül’e kadar devam edecek program kapsamında öğrenciler, Ankara, İstanbul ve Bursa’da dini, tarihi ve kültürel mekanları ziyaret edecekler. Ayrıca Bursa’da bir kampın planlandığı programla öğrencilerin milli ve manevi duygularının arttırılması, temel İslami bilgilerine katkı sağlanması ve kardeşlik duygularıyla sosyalleşmeleri amaçlanıyor.

 
Palandöken’de silahlı kavga: 1 ölü, 4 yaralı
 
‘Pejmürde ederiz”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TDK’dan 4 yeni eser
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesinde faaliyet veren Türk ...
Yakutiye Belediyesi dua alıyor
El sanatlarına gönül vermiş ev hanımları, kurs sürecinde büyük emek ve ...
Erzurum’a gelen tur otobüsü sayısı 12’yi buldu
Adım adım Erzurum Projesi kapsamında 70 İl gezerek ilin tanıtımına önemli ...
 
‘Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz’
Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Alparslan Ceylan, 30 Ağustos Zafer ...
Erzurum Kalesi, tarih hazinesi
Erzurum Kalesi’nin yeni vizyonuyla 2020’de görücüye çıkacağını belirten ...
Anadolu’nun ilk sentetik boyası bulundu
Ayanis Kalesi'ndeki kazı çalışmaları, Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat ...
 
Erzurum’u heyecanlandıran bilimsel açıklama
Artvin Çoruh Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim ...
Tiyatro yazarlığında Erzurum farkı
Kurt, “Üniversitelerin yazarlık bölümlerinde okuyan öğrencileriyle atölye ...
“Bu topraklar çok mübarek topraklar”
İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva