Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Göktaş gönül elçilerine seslendi
Göktaş gönül elçilerine seslendi
Yerlikaya’dan göçle mücadele açıklaması
Yerlikaya’dan göçle mücadele açıklaması
AK Parti Yerel Yönetimleri İstişare ediyor
AK Parti Yerel Yönetimleri İstişare ediyor
Bayraktar gençlerin heyecanına ortak oldu
Bayraktar gençlerin heyecanına ortak oldu
Erdoğan: ‘İnsanın bir davası, bir duruşu olmalı’
Erdoğan: ‘İnsanın bir davası, bir duruşu olmalı’
HABERLER>GUNDEM
31 Mayıs 2024 Cuma - 06:36

Erbaş: 'Kur’an bir şifa ve hidayet kaynağıdır'

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Hedefimiz, ülkemizdeki her yaştan bütün kardeşlerimizin Kur’an-ı Kerim’i okuyup anlamalarına rehberlik etmektir. Dünyanın bütün dillerinde İslam’ın hakikatlerini yeryüzünün her köşesine ulaştırmaktır” dedi.

Erbaş:  Kur’an bir şifa ve hidayet kaynağıdır

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Hedefimiz, ülkemizdeki her yaştan bütün kardeşlerimizin Kur’an-ı Kerim’i okuyup anlamalarına rehberlik etmektir. Dünyanın bütün dillerinde İslam’ın hakikatlerini yeryüzünün her köşesine ulaştırmaktır” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet Akademisi Başkanlığınca düzenlenen “Aşere-Takrib Çalıştayı”nın açılış oturumuna katıldı. Diyanet Akademisi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programın açılışında konuşan Erbaş, aşere-takrib ilmine hizmet edenlerden vefat edenlere rahmet, hayatta olanlara hayırlı ömürler dileyerek, bu ilme emek verenlere teşekkür etti. Erbaş, Kur’an-ı Kerim’in gönderiliş gayesinin erdemli birey, faziletli toplum, huzurlu bir dünya inşa etmek, insanları cehaletin, küfrün ve zulmün karanlıklarından ilmin, imanın ve irfanın aydınlığına çıkarmak olduğuna işaret etti. Kur’an-ı Kerim’in lafız ve mana boyutuna dikkati çeken Erbaş, “Onun evrensel mesajları, esasen bütün insanlık için umut ışığı, hayat kılavuzu ve kurtuluş muştusudur. Kalbini ve zihnini ona açan herkes, elbette onun rahmet ikliminden istifade edecektir” ifadesini kullandı.

“Kur’an bir şifa ve hidayet kaynağıdır”
Erbaş, Kur’an-ı Kerim’in şifa ve hidayet kaynağı olduğunu belirterek, “Onun gönüllere şifa veren ikliminden faydalanma ve onun getirdiği değerleri hayatla buluşturma adına Müslümanlar, Asr-ı Saadet'ten bu yana çok büyük gayretler göstermişler ve bu minvalde çeşitli ilmi disiplinler geliştirmişlerdir. Peygamber Efendimizden tevarüs ettiğimiz kıraat ilmi de söz konusu Kur’an ilimlerinden birisidir” diye konuştu.
Kıraat ilminin vahyin nihai maksadına hizmet gayesiyle Kur’an lafzının zapt edilip en doğru şekilde ve bütün incelikleriyle nesilden nesile aktarılmasını hedefleyen mühim bir ilmi disiplin olduğunu kaydeden Erbaş, şöyle konuştu:
“Kıraat ilminin tedrisatı, Kur’an’ın nüzulüyle birlikte Dâru’l-Erkam’da başlamış, Ashab-ı Suffe ile adeta kurumsallaşmış ve daha sonraki dönemlerde de metodolojik bir hüviyete bürünmüştür. Dolayısıyla Asr-ı Saadet'te başlayan kıraat ilmi tedrisatı, başta sahabe-i kiram olmak üzere her dönemde büyük bir titizlikle kendisini bu ilme adayan alimlerimiz ve hocalarımız vasıtasıyla günümüze kadar gelmiştir. Bu kadim ilmi gelenek, bugün de ülkemizde Diyanet İşleri Başkanlığımızın uhdesinde yer alan Kur’an eğitim merkezleri, aşere-takrib kurslarıyla aslına uygun bir şekilde sürdürülmektedir elhamdülillah.”

“Hedefimiz, ülkemizdeki her yaştan bütün kardeşlerimizin Kur’an-ı Kerim’i okuyup anlamalarına rehberlik etmektir”
Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Kur’an merkezli eğitim-öğretim faaliyetlerini 4-6 yaş Kur’an kurslarından hafızlık eğitimine kadar en doğru metodolojiyle ve en ideal boyutta icra etmeye çalıştıklarını aktaran Erbaş, “Hedefimiz, ülkemizdeki her yaştan bütün kardeşlerimizin Kur’an-ı Kerim’i okuyup anlamalarına rehberlik etmektir. Dünyanın bütün dillerinde İslam’ın hakikatlerini yeryüzünün her köşesine ulaştırmaktır. Bu gayeyi kuşanarak yurt içinde ve yurt dışında inşa ettiğimiz binlerce Kur’an kursu ile zihinleri aynı ufukta, gönülleri aynı safta, kalpleri aynı hakikatte buluşturmaya gayret etmekteyiz” ifadelerini kullandı.
Gayretlerin en doğru sonuca ulaştırabilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı olarak mesleki formasyon alanında mutlaka güçlü olmaları gerektiğine dikkat çeken Erbaş, söz konusu formasyonun önemli bir boyutunu da kıraat alanının oluşturduğunu belirtti. Yapılacak müzakerelerin hayırlı sonuçlar getirmesi temennisinde bulunan Erbaş, katılımcılara ve çalıştayda emeği geçenlere teşekkür etti.
Programa Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı ve Kadir Dinç, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin de katıldı.

 
Şimşek’ten cari açık değerlendirmesi
 
AK Parti'nin kamp programı açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazze’de can kaybı 36 bin 224’e yükseldi
İsrail’in Gazze Şeridi’nde 237 gündür sürdürdüğü bombardımanda hayatını ...
Dadaşlardan Filistin için özgürlük konvoyu
Erzurum’da gece yarısı Filistin için özgürlük konvoyu düzenlendi.
Gazze’de can kaybı 36 bin 171’e yükseldi
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin ...
 
Erbaş: Azerbaycan kardeşlerimizin devletidir
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Azerbaycan Dini Kurumlarla ...
Uraloğlu e-devlet hizmetlerini değerlendirdi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “E-Devlet Kapısı üzerinde ...
Gazze’de can kaybı 35 bin 984’e yükseldi
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 235 gündür devam ederken, ...
 
Eğitimci Ceylan gözyaşlarıyla uğurlandı
Oltu ilçesinde sevilen isimlerinden Havva Ceylan’ın vefatı sevenlerini üzdü.
Erzurum’dan ilk Hac kafilesi dualarla uğurlandı
Erzurum’da kutsal topraklara gidecek 10'u görevli toplam 294 kişilik hac ...
Şehit yakınları kutsal topraklara uğurlandı
Erzurum’da Diyanet İşleri Başkanlığı organizesi ile kutsal topraklara ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva