Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
21 Ekim 2021 Perşembe - 14:01

ETÜ yönetimi, Kamu yöneticileriyle bir araya geldi

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) yönetimi, 2023-2027 vizyonunu belirlemek amacıyla şehrin önde gelen kamu kurumu yöneticileriyle bir araya geldi.

ETÜ yönetimi, Kamu yöneticileriyle bir araya geldi

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) yönetimi, 2023-2027 vizyonunu belirlemek amacıyla şehrin önde gelen kamu kurumu yöneticileriyle bir araya geldi.
Geçtiğimiz yıl 10. yaşını kutlayan ve bu kısa sürede yapmış olduğu çalışmalarla Erzurum ve bölgesi için önemli bir değer haline gelen ETÜ, kaliteli eğitimi, nitelikli akademik kadrosu ve yenilikçi anlayışıyla ortaya koyduğu yükseköğretim modelini sürdürülebilir kılmak amacıyla Stratejik Plan Belirleme Toplantısını ETÜ Konukevi'nde gerçekleştirdi.
ETÜ’nün dış paydaşlarıyla olan iletişimini güçlendirmek, şimdiye kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunmak ve gelecek dönem yapılması planlanan projeler hakkında fikir alışverişinde bulunmak üzere düzenlenen toplantıya; Erzurum Valisi Okay Memiş, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ile belediye temsilcileri, kamu kurumu yöneticileri, STK temsilcileri, rektör yardımcıları, genel sekreter ve dekanlar katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan ETÜ Rektörü Prof Dr. Bülent Çakmak, katılımlarından dolayı konuklarına teşekkür ederek, ETÜ adına büyük önem taşıyan böylesine önemli bir programda Erzurum’un üst düzey yöneticileri ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Rektör Çakmak: “ETÜ’nün farkı paydaşlarıyla kurduğu iletişim ağıdır”
Bilginin önemine değinerek konuşmasına başlayan Rektör Bülent Çakmak, üniversitelerin gelecek nesilleri yetiştirmenin yanı sıra bulundukları şehirlerin gelişimine de büyük katkılar sunduğunu belirterek: “Bu katkılar bazen toplumsal hayatı kolaylaştıracak bir innovasyon olurken bazen de sosyo-ekonomik katkılar olarak gerçekleşmektedir. Buna karşın rekabetin şiddetinin artmasıyla beraber üniversiteler rotasını çizerken zorlanmakta ve tüm paydaşlarıyla ortak bir akıl üretmek için çabalamaktadırlar. Bu rekabetten başarılı olarak çıkmanın tek yolu fayda sağlayacak farklılıkları ortaya koymaktır. Bu farklılıklar ise tüm paydaşların katılımıyla oluşturulacak stratejik planlardan geçmektedir” dedi.
“ÜNİVERSİTE TOPLUM ETKİLEŞİMİNİ OLDUKÇA ÖNEMSİYORUZ”
Sürdürülebilir rekabet üstünlüğünün hem ETÜ hem de Erzurum için hayati bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Bülent Çakmak: “Bu doğrultuda doğru bölümlerin açılması, etkin bir sanayi iş birliğinin kurulması, toplum-üniversite etkileşiminin artırılması oluşturacağımız stratejik planın başarı anahtarını bizlere sunacaktır. Bu amaçla birlikteliğimizin etkin bir koordinasyona ulaşması için bizden beklentilerinizi stratejik hedeflerimize yansıtabilmek adına bu toplantıyı düzenlemiş bulunmaktayız. Öncelikle mevut durumumuz ile ilgili olumlu olumsuz eleştirileriniz bekliyor ve akabinde gelecekle ilgili hedeflerimize yönelik beklentilerinizi öğrenmek istiyoruz. Eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal fayda ve uluslararasılaşma konuları başta olmak üzere ETÜ’nün geleceğini şekillendirmek adına düzenlediğimiz toplantıya katılımlarınız için tekrar teşekkür ediyor, programın hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
VALİ MEMİŞ: “ETÜ, ERZURUM İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”
Ortak akıl arayışları kapsamında düzenlenen programın hem Erzurum hem de ETÜ adına oldukça verimli olacağına yürekten inandığını belirterek konuşmasına başlayan Erzurum Valisi Okay Memiş, köklü bir geçmişe sahip olan bu şehrin medreseleriyle yüzyıllar boyunca eğitim verdiğini, günümüzde ise bu misyonu üniversitelerin üstlendiğini söyleyerek: “Bilginin en önemli güç haline geldiği dünyada ona ulaşan toplumların ön plana çıktığını görüyoruz. Gelişen ve değişen çağa ayak uydurabilmek için üniversitelerimize önemli görevler düşüyor. ETÜ’de bu sorumluluğun bilinciyle hareket ederek, çağa ayak uyduracak adımları atmaya devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen Stratejik Plan Belirleme Toplantısı’nı oldukça önemli buluyor, yol haritasının belirleneceği bu toplantıya katkı verecek olmanın heyecanın yaşıyorum” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından söz alan konuklar, kendi uzmanlık alanlarıyla ilgili bilgi paylaşımında bulunarak yapmış oldukları çalışmaları ETÜ ile entegrasyon süreçlerine dahil etmek için katkılarını sundular.

 
Samsunspor Erzurumspor maçına Çapa yönetiminde çıkacak
 
Atatürk Üniversitesinde Covid-19 aşısı gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çakmak Dış İlişkiler Ofisi vizyonunu paylaştı
Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı ve Yükseköğretim Koordinatörü ...
ATAUNİ’de ERASMUS süreci değerlendirildi
Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi, Erasmus değişim programına ilişkin ...
ATAUNİ’de Amerikan Dil Köşesi gündemi
Amerikan Dil Köşesinde pandemi sonrası yeni normalleşme süreciyle birlikte ...
 
ATAUNİ’den Paylaşırsan Yenilenir projesi
Çeşitli firmaların ve gönüllülerin desteğiyle öğrencilerin ihtiyaç duyduğu ...
Atatürk Üniversitesi akredite edildi
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yükseköğretim alanında ...
Sekmen: ‘Bilimsel etkinliklere desteğimiz sürecek’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 2021-2022 Akademik yılın başlaması ...
 
ATAUNİ ISIF’21 heyetini ağırladı
Türkiye’nin en önemli buluş fuarlarından biri olan İstanbul Uluslararası ...
Veteriner Fakültesinden uluslararası başarı
Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Doğan Ömür, gerçekleştirdiği ...
Rektör Çakmak öğrencilere seslendi
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, ETÜ’yü ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva