Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tekin: ‘Her türlü öneriye açığız’
Tekin: ‘Her türlü öneriye açığız’
Yerlikaya: ‘6 ayrı organize suç örgütü çökertildi'
Yerlikaya: ‘6 ayrı organize suç örgütü çökertildi'
Öğretmene şiddete hayır!
Öğretmene şiddete hayır!
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
HABERLER>EKONOMÄ°
1 Haziran 2021 Salı - 04:13

ESK süt alım verilerini paylaştı

Dünya Süt Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Uzun, tüm süt üreticilerinin ve tüm tüketicilerin ‘Süt Günü’nü kutladı.

ESK süt alım verilerini paylaştı

Dünya Süt Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Uzun, tüm süt üreticilerinin ve tüm tüketicilerin ‘Süt Günü’nü kutladı.
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) almış olduğu bir karar ile 1 Haziran tarihi dünya genelinde ‘Dünya Süt Günü’ olarak kutlanıyor. Sütün önemini vurgulamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl 1 Haziran Dünya Süt Gününde farklı ülkelerde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Dünya Süt Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Et ve Süt Kurumu (ESK) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Uzun, tüm süt üreticilerinin ve tüm tüketicilerin "Süt Günü’nü kutladı.
Sağlıklı beslenme için süt ve süt ürünlerinin tüketilmesinin önemine vurgu yapan Genel Müdür Osman Uzun, Mesajında tüm dünyada yaşanan Covid-19 salgınının tarımsal faaliyetlere ve gıda üretimine olan etkilerinden üreticileri korumak amacı ile Et ve Süt Kurumunun faaliyet alanları ile ilgili çalışmalarını kesintisiz sürdürdüğünü belirtti.
Süt üreticilerini salgının etkilerinden korumak amacı ile Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin talimatı ile nisan ayında süt müdahale alımlarına başladıklarını ve ihtiyaç olan tüm illerde ESK’nın süt üreticilerinin yanında yer aldığını belirten Genel Müdür Uzun, “Et ve Süt Kurumu olarak süt arz talep dengesinin bozulmasından kaynaklanan sorunlardan üreticilerimizi korumak ve süt üretiminde sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla 2016 yılından beri sürdürdüğümüz süt regülasyon alımlarına bu yıl da nisan ayında başlayarak devam ediyoruz. İçinde bulunduğumuz günlerde tüm dünyada yaşanan Covid-19 salgınının etkilerinden üreticilerimizi korumak için Et ve Süt Kurumu tedbirlerini almıştır. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen bölgelerde ve belirlenen kotalarda, arz fazlası çiğ süt olan dönemlerde birlikler ve kooperatifler aracılığıyla sözleşme yapılarak piyasada oluşan arz fazlası sütten yağsız süt tozu ve yüzde 65’lik pastörize krema şeklinde üreticilerimizden satın alıyoruz ve üretim fazlası veya pazarlanamayan sütleri değerlendiriyoruz. Devlet olarak üreticilerimizin alın terini korumak bizim temel vazifemizdir. Bu hususta süt üreticilerimize bugüne kadar yaklaşık 1 milyar liranın üzerinde ödeme yapılmıştır. Ülkemizde yeterli miktarda süt ürünleri tüketimine katkı sağlamak ve süt üreticilerimize yeni pazar oluşturmak amacı ile Et ve Süt Kurumu olarak projeler geliştiriyoruz. Geleceğimizin teminatı genç nesillerimizin sağlıklı beslenmeleri için süt ve süt ürünlerini daha fazla tüketmeleri temennisiyle tüm tüketicilerin ve tüm süt üreticilerimizin Dünya Süt Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

 
ATA KARMER’den burs bilgilendirmesi
 
Kamu kesimi Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA’dan 9 projeye teknik destek
KUDAKA 2021 yılı teknik destek programı 2. Dönem sonuçları açıklandı. ...
TOKİ kampanyası yoğun ilgi buldu
Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ...
Erzurum’un dış ticaret payı yüzde 7’ye yükseldi
DOSİAD - Erzurum bu yılın ocak – nisan döneminde 2020 yılına göre ihracat, ...
 
Erzurum Nisan ayı çek verileri yayımlandı
DOSİAD - Erzurum’da Nisan ayında 296 milyon 155 bin TL tutarında 6 bin ...
400 bin firma hibe desteğinden yararlandı
Varank, salgın sürecinde 14 milyon kişiye hibe desteği sağladıklarını ...
Demir: 'Uzay yolculuğu Türkiye’nin yolculuğu'
Demir, ' Neden Türkiye’nin yolculuğu diyoruz çünkü bu ülkemiz için belirli ...
 
‘İş’te Anne’ projesiyle 317 milyon TL destek
Bakan Bilgin, "Kadınlarımızın İş’te Anne Projesiyle çalışma hayatına katılımına ...
Bin taneden 100 milyon üretti
Ücretsiz dağıtıyor.
Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneğinin tarihi kesinleşti
İşte ödemelerin yapılacağı tarih...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva