Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>POLEMÄ°K
24 Mayıs 2013 Cuma - 14:41

ESAV çalışmalarını paylaştı

Ankara’da faaliyet gösteren Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) çalışmalarını paylaştı..

ESAV çalışmalarını paylaştı

Ankara’da faaliyet gösteren Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) çalışmalarını paylaştı.. Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen Doğu İlleri Tanıtım Günleri’nin Erzurum ayağını organize eden ESAV “Erzurum’un tanıtımı, Erzurum basını olmadan olamaz” gerçeğinden hareketle, Erzurum basınını Ankara’ya davet etti. Üç günlük program kapsamında önce Enerji Otel’de Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu’nun katıldığı bir öğlen yemeği organize edildi. Yemekte konuşan Kutlu, Erzurumlu olmaktan her zaman gurur duyduğunu ifade etti ve kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Yemeğin ardından vakfın genel merkezinde çalışmaları hakkında bir brifing veren ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur, Ankara’da yüreği Erzurum için atan insanların bir araya geldiğini ve onlarca derneğin katılımıyla vakfın oluşturulduğunu ifade etti. Vakfın kuruluş sürecini ve yaptığı çalışmaları anlatan Aksungur, Erzurum’un Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olduğunu ifade ederek, “Erzurum Kongresi ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına başlangıç yapan Erzurum, yetiştirdiği bilim, tefekkür, sanat ve siyaset adamları ile de ülkemizin gelişmesine ve mutluluğuna önemli katkılarda bulunmuştur.” dedi.
ORTAK PAYDAMIZ ERZURUM
Merkezi Kızılay’da bulunan vakfın, Etimesgut, Sincan, Keçiören, Çubuk ve Altındağ’da şubelerinin bulunduğunu hatırlatan Veysel Karani Aksungur, Ankara dışında da Konya, Kırşehir, Akhisar ve Çanakkale’de de vakfın şubelerinin bulunduğunun altını çizdi.
“Çeşitli etkinliklerle hemşehrilerimizin arzuladığı yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, sosyal ve kültürel atmosferler oluşturarak insanlarımızın sosyalleşmesine katkıda bulunmak en önemli amaçlarımızdandır.” diyen Aksungur, şunları söyledi: “Vakıf olarak elimizden geldiği kadar herkesi tanıştırmayı, bir araya getirmeyi, birlikte iş yapma kültürünü geliştirmeye, ortak faaliyetlerde bulunmaya, sosyal ve kültürel zenginliklerimizi aktarmaya ve arttırmaya, dostluk, kardeşlik ve akrabalık duygusunu geliştirerek ekip olmayı sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir. Gençleri eğitmenin yanında, yetişmiş elemanların değerlendirilmesi, işadamlarımızın işlerini geliştirmeleri, bürokratlarımızın yükselmeleri, siyaset adamlarımız, fikir adamlarımız ve sanatçılarımızın kamuoyuna tanıtılması için elimizden gelen gayreti sarfediyoruz. Yaygın örgütlenmeyi benimsediğimiz için Ankara’nın merkezinde ve Ankara dışında bir çok yerde şube ve merkezlerimiz bulunmaktadır. Hemşehrilerimizin ilçe ve köy dernekleri başta olmak üzere, örgütlenmelerine özel önem vermekte ve onları desteklemekteyiz. Faaliyetlerimizi koordineli bir şekilde yapmak ve birbirimize yardımcı olmak için ‘Başkanlar Konseyi’ adında bir örgütlenmeye giderek dernek ve vakıf birim şube başkanlarının genel merkez yönetim kurulu üyesi gibi karar alma ve uygulama noktalarına dahil ederek etkileşim, gelişme, bir olma ve etkin olmayı hedefliyoruz.”
ERZURUMLULARI BULUŞMA NOKTASI
Vakfın mülkiyeti olan genel merkez binasında seminer, kurs, toplantı, tanışma ve kaynaşma toplantıları organize ettiklerine vurgu yapan Aksungur, Ankara’da yaşayan Erzurumluların olduğu kadar, Ankara dışından gelen Erzurumluların da uğrak, dinlenme ve buluşma noktasının ESAV Genel Merkezi olduğunu hatırlattı.
ESAV’ın Kadın ve Gençlik Kolları ile işadamları ve bürokratlar birliğinin da çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürdüğüne işaret eden Aksungur, Erzurum’da yapılan faaliyetlere de destek verdiklerini sözlerine ekledi.
ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur, daha sonra Erzurum basınından kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı. ESAV’daki toplantının ardından basın mensupları, Doğu İlleri Tanıtım Günleri’nin yapıldığı Etimesgut’u gezdiler. Buradaki gezinin ardından ESAV’ın Etimesgut Şubesi’nde vakfa bağlı derneklerle tanışma toplantısına katılarak birlikte yemek yediler.

 
Baro Öztürk'ü ağırladı
 
Kuran Kurslarında mezuniyet coşkusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilim adamları gerçeği buldu
Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji Program Koordinatörlüğü, ...
Yakutiye'den iddialara cevap
Bir süredir şehir gündemini işgal eden mülkiyeti İl Özel İdaresine ait ...
ATAÜNİ: Ders iptali yok..!
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’nce yapılan açıklamada, ders iptalinin ...
 
Kutman görevi Yakut'a devretti
Pasinler Birlik Eğitim Sen’de hafta sonu görev değişikliği yapıldı. Eski ...
Basın'dan haber tepkisi
Hayrünnisa Gül’ün gezi program takibini sadece TRT ve Anadolu Ajansı’nın ...
OSB camlı mağazayı tartışıyor
Erzurum Organize Sanayi Bölgesinde bir önceki yönetim tarafından sanayi ...
 
Erzurum'a yakışmayan görüntü
Bölgesel Amatör Lig (BAL) yükselme maçı Yakutiye Belediyespor ile Palandökenspor ...
Çalık'tan ilginç tespitler
Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, basın toplantısı düzenleyerek ...
Ev aldı, başına gelmeyen kalmadı
İzmit’e bağlı Gölçük ilçesinde yaşayan Erzurum’lu İsmail Karagöz’ün başına ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva