Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
Koca’dan istihdam müjdesi
Koca’dan istihdam müjdesi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
1 Şubat 2024 Perşembe - 11:24

ERVAK’ta Uluslararası öğrenciler buluşması

Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Eczacı Erdal Güzel, Atatürk Üniversitesi'nin fakültelerinde öğrenim gören uluslararası yabancı öğrenci grupları ile söyleşi yaptı.

ERVAK’ta Uluslararası öğrenciler buluşması

Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Eczacı Erdal Güzel, Atatürk Üniversitesi'nin fakültelerinde öğrenim gören uluslararası yabancı öğrenci grupları ile söyleşi yaptı.
Uluslararası Öğrenci Derneği'nin 'Farklı Seslerle Aynı Şeyi Söylüyoruz. Biz Bir Milletiz' teması ile İbrahim Erkal Kültür ve Sanat Merkezi'nde Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği (ERULDER) Başkanı Ertan Halit Aksakal, öğrenim gören yabancı öğrenci grupları ile bir araya geldi.
Türkiye’de okuyan yabancı öğrencilerin ülkelerine döndüklerinde gönüllü birer kültür elçisi olarak çalışacaklarını vurgulayan Erzurum Kalkınma Vakfı (ER VAK) Başkanı Erdal Güzel, "Biz tarihin hiçbir döneminde zalim de olmadık, zulme rıza da göstermedik. İsrail ordusu 116 gündür saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde büyük bir yıkımın yanı sıra binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan 2 bin 269 katliam gerçekleştirdi. Bombayla yapılan katliam var, silahla yapılan katliamlar var. Siz değerli öğrencilerimizi Erzurum'da Ermeni çetelerin katliam yaptığı Yanıkdere'ye de götürmek istiyorum. Biz burada gözü yaşlı bir şehiriz bunu da bilmenizi istiyoruz. Biz o acıları yüreğimizde sakladık ve hala hafızlarımızda. Şunu ifade etmek istiyorum, Dünya'da şu an öyle bir propaganda yapılıyor ki san ki 'biz katliamı yapmışız' da 'onlar masum', dünyaya bu şekilde yansıtıyorlar. Asla ve asla değil. Anadolu Coğrafyasına baktığımızda 1990'lü yıllarda Kurtuluş Savaşı'na kadar bu bölgede 500 bin üzerinde katliam var. Bizim kültürümüzde sevgi ve muhabbet var. Bunu bizim edebiyatımızda, romanlarımız da o kadar güzel işledik. Birbirimize sarılmamız, aynı kapta yemek yememiz müthiş bir şey bu, rahmetle anıyorum. Bizim Aşık Şairimiz Aşık Veysel, diyor ki 'Beni hor görme kardaşım sen altınsın ben tunç muyum! aynı vardan var olmuşuz, sen gümüşsün ben saç mıyım! ne var ise sen de ben de aynı varlık bir beden de! yarın mezara gireceğiz sen toksun da ben aç mıyım' bu kadar güzel ifade ediyor." dedi.

''Gönül coğrafyasına dokunmak en temel vazifemiz olacaktır"
Bu buluşmaların farklı coğrafyalardaki öğrencileri bir araya getirerek kültürel bağlarımızın zenginleşmesine ve sağlamlaşmasına imkân tanıyacağını ifade eden ERVAK Başkanı Güzel, “Şehirler ve insanlar birbirlerine çok benzerler. Şehirleri kim inşa eder insanlar inşa eder, kendi özelliklerini yansıtırlar. Şehirler büyürler kimliklerini yaşatırlar, sanatkarlarımız ise ruh hallerimizi yansıtır. Bir müddet sonra şehirler insanları yönlendirir, insanlar üzerinde bir kimlik oluşturur. Bizim de bir ruhumuz var. Bizimde bedenimiz ve ruhumuz var. Şehirlerinde hem ruhları var hem de fiziki ruhları vardır. Ama insandan ayrılan farkı her şehrin ruhu olmuyor, ruhu olan şehirler çok nadir şehirlerdir. Mesela Kahire’ye şehirlerin anası denir, Bağdat’a cennet şehri olarak tavsir edilir. Ruhu olan şehirlerden biri de Erzurum'dur. Erzurum'un özelliklerinden birisi de edebiyat, tarih, dil, felsefe, sanat, estetik alanında büyük değerler yetiştirmiş, Cumhuriyet'in kurulduğu şehir, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı şehir Erzurum'dur. Türk islam kültürü ile harmanlaşmış dadaşlık kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz. Farklı ülkelerden ve farklı kültürlerden gelen öğrencilerimizin bu buluşmasını, yarınımıza dair birer umut ışığı olarak görüyorum. Uluslararası öğrencilerin Erzurum'da oldukları süre boyunca onları yalnız bırakmamak kişisel gelişimlerine destek olmak için çaba sarf edeceğiz. Ülkeler arası gönül köprülerini inşa etmek gönül coğrafyasına dokunmak en temel vazifemiz olacaktır" diye konuştu.
Söyleşinin ardından, Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği (ERULDER) Başkanı Ertan Halit Aksakal, Başkan Güzel'e 'Dünyamızdan müzik aleti' isimli kitabı hediye ederek teşekkür etti. Başkan Güzel, yabancı uyruklu öğrencilere 'Güzel Gezgin’in Anıları' kitabını imzaladıktan sonra, topluca hatıra fotoğrafı çektirdi.

 
Kenger Erzurum tarım vizyonunu paylaştı
 
Soğuk rekoru Tekman Hacıömer’deydi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Turizmde 2023 rekoru
Ersoy, “2023 yılında turizm geliri yüzde 17’lik artışla 54,3 milyar dolar ...
Yunus Emre bitişik mi, ayrı mı yazılır?
Bozkurt, Erzurum’da da bir mahalleye isim olan Yunus Emre sözcüğünün ayrı ...
TDED: ‘Yer adları keyfi olarak değişemez’
Erzurum’un Karayazı ilçesinin adının, Güzelyazı olarak değiştirilmesi ...
 
Büyükşehir THM korosundan türkü şöleni
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu, Anadolu’nun ...
Müftülükten Filistin gerçeğine sanatlı yaklaşım
Palandöken İlçe Müftülüğü tarafından "Filistin Bizim Neyimiz" konulu konferans yapıldı.
Doğu Ekspresle gelen turizm bereketi
Doğu Ekspresi Erzurum ve Kars başta olarak geçtiği tüm güzergahlarda turizme katkı sağlıyor.
 
Valilikte Erzurum turizmi gündemi
Erzurum’dun 2025 EİT Turizm Başkenti seçilmesi ve diğer turizm hareketliliklerini ...
Depremin dramı sanata yansıdı
Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıntıları arasından kurtulan resim ...
Eğilmez, Türk hoşgörüsüne dikkat çekti
Eğilmez, “Bu zengin kültürel yapının en güçlü yanlarından biri şüphesiz ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva