Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Şimşek: Ülkemizin yatırım çekme potansiyeli yüksek
Şimşek: Ülkemizin yatırım çekme potansiyeli yüksek
'Tam bağımsız Türkiye seferberliğini başlattık'
'Tam bağımsız Türkiye seferberliğini başlattık'
Kacır: 'Ülkemizin tarihinde yeni bir sayfa açtık'
Kacır: 'Ülkemizin tarihinde yeni bir sayfa açtık'
Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı
Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı
Kutlu: ‘Oyuncularımı tebrik ederim’
Kutlu: ‘Oyuncularımı tebrik ederim’
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
17 Aralık 2012 Pazartesi - 08:11

ERSILADER'den pozitif yaklaşım

Erzurum’da bir süre önce üniversite öğrencilerine barınma, burs ve sosyal imkanlar, eğitim ve kültür hizmetleri sunmak amacıyla kurulan, Erzurum Sıla Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Derneği (ER-SILADER) tarafından düzenlenen seminer büyük ilgi gördü

ERSILADER den pozitif yaklaşım

Erzurum’da bir süre önce üniversite öğrencilerine barınma, burs ve sosyal imkanlar, eğitim ve kültür hizmetleri sunmak amacıyla kurulan, Erzurum Sıla Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Derneği (ER-SILADER) tarafından düzenlenen seminer büyük ilgi gördü.
KÖKSAL ETKİNLİĞE KONUŞMACI OLARAK KATILDI
Dernek merkezinde düzenlenen ve Gazeteci-Yazar Hikmet Köksal’ın konuşmacı olduğu seminere, üniversite öğrencileri ve dernek yöneticileri katıldı. Seminerin açış konuşmasını yapan ER-SILADER Başkanı Av. Yavuz Ertugay, eğitim seminerlerinin ikincisini düzenlemekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Daha yeni kurulan bir dernek olmamıza rağmen, üniversite öğrencilerinin gösterdiği ilgiden büyük mutluluk duyuyoruz. Benzer sosyal ve kültürel etkinlikler önümüzdeki dönemde de artarak devam edecek ve ileride bu seminerleri daha büyük salonlarda halkımızın da katılacağı geleneksel seminerler haline getireceğiz. Amacımız; geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi şuurlu, vatanını, milletini seven, topluma faydalı bireyler olmalarına zemin hazırlamaktır.” dedi. Seminere davet edilen konuşmacıların bilgi ve tecrübelerinden hem kendilerinin. hem de öğrencilerin azami ölçüde istifade ettiğini dile getiren Ertugay, derneğin internet sitesinin, “www.ersilader.com” adresinde yayına başladığını ve eğitim seminerlerinin site üzerinden paylaşılacağını kaydetti.
Dernek Başkanı Av. Ertugay’ın ardından Gazeteci-Yazar Hikmet Köksal, insanların hayatta başarılı ve mutlu olmasının yöntemlerini anlattığı seminerini verdi. Kendisinin, moda tabirle “Kişisel Gelişim Uzmanı” veya “Yaşam Koçu” olmadığını bildiren Köksal, sadece 30 yıllık gazetecilik ve yazarlık tecrübelerini insanlara aktardığını söyledi. Hayatta mutlu ve başarılı olmanın iki temel şartı olduğunu anlatan Köksal, bunlardan birincisinin pozitif bir çevre, ikincisinin de pozitif bir rol model olduğunu ve bu ikisinin toplamının insana mutluluk ve başarı getirdiğini vurguladı. İnsanda, düşüncelerin davranışları belirlediğinin altını çizen Hikmet Köksal, “Davranışlarımızı da toplayıp üst üste koyduğumuzda alışkanlıklarımız ortaya çıkar. Alışkanlıklarımız ise kaderimizi belirler. Yaşadığınız şehir, oturduğunuz mahalle, yürüdüğünüz sokak, çalıştığınız işyeri, konuştuğunuz arkadaş, ailede anneniz, babanız, kardeşiniz, hemen yanı başımızdaki komşunuz, izlediğiniz dizi, izlediğiniz film, okuduğunuz kitap, gazete eşittir sizsiniz. Başarının formülü zaten belli. Ama önemli olan bunlarla bir yol haritası belirlemektir” diye konuştu.
Dünyada uzun ömürlü insanların yaşadığı belli başlı birkaç bölge olduğunu hatırlatan Köksal, bu insanlarla ilgili yapılan araştırmalarda, sahip oldukları pozitif bir çevrenin ve maddi endişelerden uzak bir hayat sürmelerinin büyük etkisi olduğunun ispatlandığını sözlerine ekledi.

 
Narman'da ilk uygulama
 
Gözü yaşlı aile babayı arıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AÖF'te POLİTAM zirvesi
Polis Akademisi Başkanlığı ile Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim ...
KKEF belediyelere umut oldu
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi (KKEF) bölüm başkanlarından ...
NMYO'da örnek etkinlik
Narman Meslek Yüksek Okulu’nda okullar hayat olsun projesi kapsamında ...
 
Öğrenciler ETÜ standına yoğunlaştı
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ)10-11 Aralık 2012 tarihlerinde İstanbul ...
İİBF'lilerden Havva protestosu
İİBF öğrencisi Havva Ay’ın öldürülmesi olayını protesto etti.
Eğitim Bir Sen Erzurum’da toplandı
EĞİTİM BİR SEN genişletilmiş İl Divan Toplantısı Genel Başkan ve Memur ...
 
Ekonomi eğitiminde uluslararası açılım
Orhan Uluslararası İlişkiler Bölümü müfredatına Muhasebe, Uluslararası ...
Köni dış politikayı anlattı
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve İstanbul Kültür Üniversitesi ...
Nebraska'yla tarihi protokol
Atatürk Üniversitesi, kuruluşunda öncü bir rol oynayan Amerika Birleşik ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva