Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
‘TBMM Türkiye demokrasisinin kalbi’
‘TBMM Türkiye demokrasisinin kalbi’
'Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir'
'Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir'
Bahçeli: 'Bölücü alçaklar bu milletin evladı olamazlar'
Bahçeli: 'Bölücü alçaklar bu milletin evladı olamazlar'
Özbalta: 'Erzurumspor maçına odaklanacağız'
Özbalta: 'Erzurumspor maçına odaklanacağız'
Gazze’de can kaybı 34 bin 97’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 97’ye yükseldi
HABERLER>BÖLGE
12 Eylül 2022 Pazartesi - 16:41

Doğu Anadolu’da eğitim ve öğretim sinerjisi

Tüm ülkede olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesinde de 2022 -2023 eğitim ve öğretim yılı eğitim coşkusuyla başladı. İllerdeki açılış törenlerinde veliler de öğrencilerinin heyecan ve neşesini paylaştı. Erzurum’da da her okulda açılış törenleri gerçekleştirildi.

Doğu Anadolu’da eğitim ve öğretim sinerjisi

Tüm ülkede olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesinde de 2022 -2023 eğitim ve öğretim yılı eğitim coşkusuyla başladı. İllerdeki açılış törenlerinde veliler de öğrencilerinin heyecan ve neşesini paylaştı. Erzurum’da da her okulda açılış törenleri gerçekleştirildi.

AĞRI'DA DERS ZİLİ ÇALDI
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, 2022-2023 eğitim öğretim yılı başlamasıyla ilk ders zilini çaldı. 2022-2023 eğitim öğretim yılı başlamasıyla Şeref Saraçoğlu İlkokulunda yapılan programa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek,"Her eğitim öğretim yılına başlarken, gözü dünyaya, gönlü sevgiye ve kardeşliğe açık; kültürlü, donanımlı yeni nesiller yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Böyle önemli bir başlangıçta sizlerle aynı heyecanı ve umutları paylaştığımızı bilmenizi istiyorum. Bugün ülkemizin her köşesinde, her hanesinde tatlı bir telaşın ve heyecanın yaşandığını biliyoruz. Toplumların, var olma düşüncesini ayakta tutan eğitim; bireylerin yaşamları boyunca, kendilerini gerçekleştirmesi içinde çok önemli bir süreçtir. Bu süreci ayakta tutan mekanizmaların başında okullar geliyor. Okullarımızda; toplumum gereksinimlerinin karşılanması için, eğitim içeriğinin, toplumun zengin değerleriyle harmanlanıp sunulması gerekiyor. Bu gerekçe, eğitim amacımızı ortaya koymakla beraber; geleceğimizi, en üst düzeyde, planlamamız gerektiği gerçeğini de vurgulamaktadır. Eğitime ve insana yapılan yatırımları geleceğe yapılan en önemli, en değerli ve en uzun vadeli yatırımlar olarak görmekteyiz. Eğitimi de, ülkemiz için genç nüfus yapısından yararlanmayı sağlayacak en önemli unsur olarak, stratejik önemde görüyor, bilgi çağının gereklerine uygun olarak iyi yetişmiş, donanımlı gençlerimizle aydınlık yarınlara ulaşacağımıza inanıyoruz. İdareciler, eğitimciler, öğrenciler ve veliler olarak, tüm bu fırsat ve olanakları eğitim kalitesini daha ileriye taşımak için en iyi biçimde değerlendireceğimize yürekten inanıyorum. Bizler mesai arkadaşlarımla birlikte ilimizde eğitim ortamlarının daha da iyileştirilmesi, okullarımızın her alanda eğitim öğretime hazırlanması için yaz tatili demeden, izin kullanmadan çok yoğun çalıştık. Eğitimciler için umutlar, yenilikler ve hedefler sınırsız ve süreklidir. Varlığımızın temennisi, geleceğimiz, çocuklarımızın; okuduğunu yorumlayan, yorumladığını uygulayan, eleştirebilen, farklılıkları kabul eden, milli ve evrensel değerleri benimsemiş, dünya barışına ve insanlığa hizmet eden bir neslin yetiştirilmesini arzu ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 2022-2023 eğitim öğretim yılının ülkemize, ilimize, öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum."dedi.
Kökrek, konuşmasının ardından ilk ders zilini çaldı ve sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İshak Hasanoğlu, öğretmen ve öğrenci velileri katıldı.

BİNGÖL’DE 60 BİN 466 ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

Bingöl’de 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı için ilk ders zili çaldı. Ders ziliyle birlikte kentte 441 okulda 60 bin 466 öğrenci ders başı yaptı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl'de de 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı, çalan ilk ders zili ile başladı. Kent genelinde bu yıl 441 okulda 60 bin 466 öğrenci ders başı yaptı. Şehit Mustafa Gündoğdu İlkokulunda eğitim ve öğretim yılı açılış programı yapıldı. Programa, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Çalan ilk ders zili ile birlikte öğrenciler sınıflarında yerlerini alırken Vali Yardımcısı Fatih Kaya ve İl Milli Eğitim Müdür Halil Yücel öğrencilere, hikaye kitabı ve kırtasiye malzemesi hediye etti.

Yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Vali Yardımcısı Fatih Kaya, "İnşallah sizlerle beraber bu ülkemizin geleceğine daha büyük katkılar sağlayacağız, daha ileriye gitmesini sağlayacağız. İnşallah sizleri de sizlerin çalışmasıyla, gayretiyle geleceğimizin, ülkemizin geleceğinin daha parlak olduğu her halinden aşikar. Bir an önce sınıflarınıza gidip okula eğitim öğretiminize başlamak istiyorsunuz. Bizler de sizi çok bekledik sizleri çok özledik. Öğretmenlerimiz sizi çok özledi, sizden öğretmenlerinizi çok özlediniz. İnşallah bu eğitim öğretim yılında sizlere çok çok yenilikler kaçacak yeni şeyler öğreneceksiniz” dedi.

Yeni eğitim ve öğretim yılı ile ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel “İlimizde 441 kurumumuza 60 bin 466 öğrenciyle eğitim öğretime başladık. Şu an sizlerin de gördüğü üzere sınıfımızdayız. Sınıflarda ücretsiz ders kitaplarımız, yardımcı kaynak kitaplarımız hazır durumda, bundan da mutluluk duyuyoruz. Yine 1 sınıflara başlayan 5 bin 346 öğrencimiz var. Onlar da çok heyecan var bunu gözlemledik. Bunun dışında tüm hazırlıklarımız yerinde. Okullarımız ve sınıflarımız gayet temiz. İnşallah güzel bir yıl geçireceğiz diye düşünüyorum” diye konuştu.

ERZİNCAN’DA 41 BİN 50 ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

2022-2023 eğitim öğretim yılı bugün çalınan zille başladı. Erzincan’da 41 bin 50 öğrenci ders başı yaptı. Yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Erzincan merkezde Bahçelievler İlkokulunda ve ilçelerde programlar düzenlendi. Çayırlı ilçesinde düzenlenen programda Kaymakam Ahmet Gülderen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Düzgün ile birlikte 29 Ekim İlköğretim Okulu'nda 1. sınıfa başlayan öğrencilerin ilk gün heyecanını paylaştı. Okulda bulunan velilerle de bir süre sohbet eden Kaymakam Gülderen öğretmenlerle de görüşüp istek ve taleplerini dinledi.

Ayrıca tamir ve tadilatından sonra yeni döneme hazır bir şekilde giren okulu denetleyen Kaymakam Gülderen bu sene faaliyete geçecek olan ve Zeka Oyunları sınıfını da inceledi.

HAKKARİ'DE EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ İLK DERS ZİLİ ÇALDI

Hakkari'de 3 aylık tatilin ardından 82 bin öğrenci için 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk zili çaldı.

5 Eylül’de başlayan ve 9 Eylül’de sona eren okula uyum eğitimi programının ardından 2022-2023 eğitim öğretim yılı bugün başladı. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığının bu yıl ilk kez başlattığı uygulama ile yardımcı kaynak kitaplar da öğrencilere ücretsiz dağıtıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının ilk gününde Cumhuriyet İlk ve Ortaokulunu ziyaret etti. Yeni eğitim öğretim yılının öğrenciler için başladığını ve okulların yeni döneme hazır hale getirildiğini ifade eden Müdür Gür, "357 okulumuzda, 82 bin öğrenci ve 4 bin 749 maarif ordumuzla birlikte yeni eğitim öğretim yılı heyecanına ortak oluyor ve sınıflarımızın kapılarını binlerce öğrencimize açıyoruz. Geleceğe doğru bu yürüyüşümüzde, eğitimi en öncelikli meseleleri olarak gören valimizin liderliğinde ve yakın takibiyle yaz dönemi boyunca okullarımızın tadilat ve onarımı yapılmış, tüm okullarımızda gerekli güvenlik önlemleri alınmış, taşımalı eğitimin bütün iş ve işlemleri tamamlanmıştır. İl merkezi ve dört ilçemizde, toplam bir milyon 130 bin adet kaynak kitap ve ders kitapları, devletimizin imkânları sayesinde eksiksiz bir şekilde öğrencilerimizin masalarının üzerine konulmuştur. Bakanlığımızca okullarımızın tüm ihtiyaçları karşılandı. Yeni eğitim öğretim yılında, bütçe gönderilmeyen tek bir okulumuz yok. Çocuklarımızın özellikle okul öncesi eğitime erişimlerini artırmak için müthiş bir yatırım yapıldı. Her mahallede çocuklarımızın gidebileceği anaokulları var. Bu, eğitimde fırsat eşitliği için çok kritik. Çünkü okul öncesi eğitime devam eden bir çocukla hiç devam etmeyen bir çocuk birinci sınıfa geldiği zaman ciddi başarı farkı ortaya çıkıyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılı öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize, eğitim camiamıza, Hakkâri’mize ve ülkemize hayırlar getirsin” dedi.

KARS’TA EĞİTİM ÖĞRETİM YILI RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE BAŞLADI

Kars’ta eğitim-öğretim yılı renkli görüntülerle başladı. Jandarma uzman çavuş yöresel ‘Terekeme’ oyununa eşlik etti. Çocuklarla birlikte oynadı. Jandarmanın çocuklarla ‘Terekeme’ oynaması kameralara yansıdı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta 2022-2023 eğitim öğretim yılı Merkez Dikme köyünde düzenlenen programla başladı. Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün ilk ders zilini çaldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programın açılışında konuşan Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, eğitim-öğretim yılı öncesinde çocukların güvenliği için her türlü önlemleri aldıklarını söyledi.

Öksüz, “Yeni bir eğitim-öğretim yılına başladığımız bu anlamlı haftanın coşkusunu sizlerle birlikte yaşamaktan, sizlerin heyecanına ortak olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ederek sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. İlimizde yeni eğitim-öğretim yılı, il genelindeki 605 okulumuzda, 3 bin 559 derslikte, görev yapacak 3 bin 479 öğretmenimiz ve öğrenim görecek 61 bin 500 öğrencimizle birlikte 3 aylık bir tatilden sonra yine yeni bir heyecana ortak oluyoruz. Bu eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize velilerimize, milli eğitim camiamıza, ilimize ve ülkemize hayırlı-uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Öksüz, “Biz biliyoruz ki daha ileri, daha kalkınmış bir ülke olmanın ilk şartı tabi eğitim, eğitimde geldiğimiz nokta, onun için sevgili çocuklarımızın, öğrencilerimizin eğitim sistemimizin amaçları doğrultusunda her türlü kötü alışkanlıktan uzak, sağlıklı, güvenli, huzurlu bir ortamda hem kendilerine, hem ailelerine, hem ülkemize, hem de toplumumuza faydalı bir bireyler olarak yetişmesi en önemli amacımızdır” diye konuştu.

Öksüz, “Biz valilik olarak tüm kurumlarımızla birlikte eğitim-öğretim ortamının huzurlu olması için gerek kolluk güçlerimiz, gerekse diğer kurumlar aracılığıyla her türlü tedbiri okullar açılmadan önce almış durumdayız. Şunu söyleyeyim, güvenli huzurlu eğitim ve öğretim ortamını bozmak isteyen hiçbir eyleme kesinlikle izin verilmeyecek, sevgili öğrencilerimizin her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutmak için azami gayretimizi göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ilk ders zili çaldı. İlk Ders zili Vali/Belediye Başkan Vekili Öksüz çaldı. Daha sonra protokol üyeleriyle birlikte sınıfları gezen Öksüz, çocuklara kitap hediye etti.

“Astsubay çocuklarla ‘Terekeme’ oynadı”

Öte yandan, Kars’ta eğitim- öğretim yılı dolayısıyla düzenlenen programda çalan Kars’ın yöresel oyunu ‘Terekeme’yi oynayan çocuklara Jandarma Komutanlığı’nda görevli bir uzman çavuşta eşlik etti. Çocukların sevincine ortak olan uzman çavuş çocuklarla birlikte ‘Terekeme’ müziğine eşlik ederek oynadı. O anlar kameralara yansıdı.

IĞDIR’DA 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

2022-2023 eğitim öğretim yılının başlaması ile Iğdır il Milli Eğitim müdürlüğü tarafından program düzenlendi. Iğdır'da, 5-9 Eylül uyum eğitiminden sonra 2022-2023 eğitim öğretim yılı için ilk ders zili bugün çaldı. Iğdır’da toplam 3 bin 642 öğretmen 52 bin 708 öğrenciye bu yıl 302 okulda eğitim verecek. Yeni eğitim öğretim yılı için Iğdır Hüsnü Özyeğin İlkokulunda program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan programda yeni eğitim öğretim dönemine ilişkin açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, “2022-2023 eğitim öğretim yılına adım attığımız şu günlerde tatilin ardından bilgi yuvalarımıza çocuklarımızı geleceğin aydınlık yüzü yapacak eğitim kurumlarına dönmemizin coşkusunu yaşamaktayız. Eğitim bir toplumun geleceğini belirleyen bir süreç, bir memleket meselesi bir millet görevidir” dedi.

MUŞ’TA EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ İLK DERS ZİLİ ÇALDI

Muş'ta 2022-2023 eğitim öğretim yılı, 114 bin 209 öğrenci ve 6 bin 400 öğretmenin görev yapacağı 692 okulda ilk ders zilinin çalmasıyla başladı.

2071 Melikşah İlk ve Ortaokulundaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Muş Valisi İlker Gündüzöz; toplumun, ailenin ve devletin temelinin insan olduğunu belirterek, ‘insanı yaştaki devlet yaşasın’ felsefesiyle yola çıktıklarını söyledi. Okumanın son derece önemli olduğunu ifade eden Vali Gündüzöz, “Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırım programını bu yıl içerisinde ödeneğini almak suretiyle uyguluyoruz. Geçen yılda spor alanında önemli yatırımlar yaptık. Geçen yılki rakamlarıyla 350 milyon olan ama güncellendiğinde 1 milyar lirayı bulan önemli sportif yatırımların bir kısmı bitti bir kısmı ise devam ediyor. Hepsi bizim gençlerimiz için, çocuklarımız içindir. Çünkü bizim geleceğimiz onlar. Muş, Türkiye’nin en genç 5 ilden biridir. Bugün derslik başına öğrenci mevcudumuz farklı derecelerdeki okullarda bir birinden çok küçük sapmalar gözlense de aşağı yukarı 16 civarındadır” dedi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç ise bugün itibariyle il genelinde 692 okulda 6 bin 400 öğretmenin nezaretinde 114 bin 209 öğrencinin ders başı yaptığını söyledi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okunup, okula yeni başlayanlara çiçekler verildi.

Törene Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Jandarma Albay Mehmet Kasım Ermiş, Vali Yardımcısı Hasan Taş, Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Fethi Ahmet Polat, Emniyet Müdürü Engin Kaloğlu, kurum amirleri ve veliler katıldı. İlçelerde de düzenlenen törenlerle ilk ders zilinin çalmasıyla öğrenciler ders başı yaptı.

TUNCELİ’DE 10 BİN 759 ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

Tunceli’de 2022-2023 eğitim öğretim yılında 10 bin 759 öğrenci ve bin 201 öğretmen ders başı yaptı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Tunceli'de de 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı, çalan ilk ders zili ile başladı. Kent genelinde bu yıl 10 bin 759 öğrenci ve bin 201 öğretmen ders başı yaptı.

Eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle merkez Elif Güntaş İlkokulu’nda düzenlenen törene Vali Mehmet Ali Özkan, okul idarecileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Sınıfları tek tek gezen Vali Özkan, öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar dilerken, idarecilerden de okul hakkında bilgi aldı.

VAN’DA 307 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

Van’da 2022-2023 eğitim öğretim yılının başlamasıyla 307 bin 90 öğrenci ve 17 bin 896 öğretmen ders başı yaptı.

Van’da 2022-2023 eğitim öğretim yılı, valilik önündeki Atatürk heykeline çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Van YYÜ yerleşkesindeki Çocuk Van Anaokulu'nda düzenlenen törende konuşan Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması dileklerinde bulundu. Konuşmasında eğitime, bilgiye, bilime, kültüre ve sanata dost bir idareci olduğunu belirten Balcı, "Asli görevimiz; eğitim camiasının, öğretmenlerin ve öğrencilerin önündeki engelleri açmak, yaşamlarını kolaylaştırmak ve onlara yardımcı olmaktır. Bunları yaptığımız zaman memleketin ve milletin ilerlemesine, yükselmesine katkı sağlamış oluyoruz. Eğitim öğretim bir numaralı meselemizdir. Tüm gücümüzü, devletimizin ve milletimizin tüm imkanı, kabiliyet ve potansiyelini eğitim camiasının emrine vermiş bulunmaktayız" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay Morkoç ise bakanlık olarak bu yıl okulöncesi eğitimde bir seferberlik başlattıklarını belirterek, “Hiçbir çocuğun eğitimden yoksun kalmaması hedefi doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Üç bin yeni anaokulu, 40 bin yeni ana sınıfıyla yapıyoruz. Anaokulu hedefimizden bugün itibariyle bin 407 anaokulunu açmış bulunuyoruz. Türkiye çapında 10 bin 200 ana sınıfını açarak çocuklarımızı öğretmenleriyle buluşturduk. Bu yıl itibariyle okulöncesi eğitiminden faydalanan çocuk sayısı bir önceki yıla göre 659 bin artmıştır. Bu çocukları bir yıl içerisinde sınıflara yerleştirmek, öğretmen, materyal vermek, bunların hepsi büyük işlerdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Büyük iller arasında yer alan Van'daki okullaşma oranını yüzde 98'lere kadar çıkaran valimiz ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bizler için gurur verici bir tablo. Bundan sonraki hedefimiz sadece 5 yaşındaki çocuklar değil, 3-4 yaşındaki evlatlarımızı da en erken yaşlarda öğretmenlerimizle buluşturmak olacaktır" ifadelerini kullandı.

Halk oyunları gösteriminin ardından kurdele kesimi ile süren tören, Çocuk Van Anaokulunun gezilmesi ile sona erdi.

Programa AK Parti Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar ile Abdulahat Arvas, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda veli katıldı.

 
DAP BKİ’den meyve üretimine destek
 
2 kilo kubar esrar ele geçirildi: 1 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DAP BKİ’den meyve üretimine destek
Malatya’nın Yazıhan ilçesinde DAP desteğiyle Trabzon Hurması üretiminin ...
Erzurum’dan Pakistan’a kardeşlik köprüsü
Pakistan’da yaşanan sel felaketinden sonra zor durumda kalan Pakistan ...
Doğu Anadolu’da büyüleyici yaban yaşamı
Erzincan’da yayladaki taşların üzerinde tuz yalayan dağ keçileriyle ile ...
 
Pasinler'de silajlık mısır hasadı başladı
Türkiye’nin sayılı ovalarından biri olan Pasin Ovası’nda çokça ekilen Mısırlık Silaj hasadı başladı.
İspir, Geleneksel Panayırıyla farkındalık oluşturdu
Uluslararası Tarihi İspir Panayırı, ilçe halkının, çevre il ve ilçelerden ...
2 Bölge Üniversitesinde ‘Urartu ve Ötesi’ gündemi
Van Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü öncülüğünde, Van Yüzüncü Üniversitesi ...
 
Hayırseverlerden yardım bekliyor
Iğdır'da 2019 yılında evlerinin bahçesindeki tandıra düşen ve belden aşağısı ...
Bayraklı’da Erzurum gündemi
Refik Şevket İnce Mahallesi’ni gezen Başkan Sandal, hem esnafla hem de ...
Gökkuşağı tepeleri ilgi alanı oldu
Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde bulunan ve kırmızı başta olmak üzere kahverengi, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva