Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>BÖLGE
11 Ağustos 2020 Salı - 16:14

Doğu Anadolu’da covid19’la mücadele seferberliği

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde valilikler korona virüsle mücadele denetimlerine yoğunlaştı. Erzurum’dan Van’a, Ağrı’dan Tunceli’ye tüm bölge illerinde esnaf ve vatandaşlar covid19 konusunda uyarıldı, maske dağıtımı yapıldı.

Doğu Anadolu’da covid19’la mücadele seferberliği

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde valilikler korona virüsle mücadele denetimlerine yoğunlaştı. Erzurum’dan Van’a, Ağrı’dan Tunceli’ye tüm bölge illerinde esnaf ve vatandaşlar covid19 konusunda uyarıldı, maske dağıtımı yapıldı.

AĞRI’DA KORONA VİRÜSE YÖNELİK SIKI DENETİMLER DEVAM EDİYOR

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, korona virüsle daha etkin mücadele etme amacıyla işletmeleri gezerek korona virüs denetimleri gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanlığının 81 ilin valiliklerine gönderdiği Covid-19 genelgesi kapsamında, Ağrı’da Vali Dr. Osman Varol’un da katıldığı korona virüs denetimleri gerçekleştirildi. Eski Van Caddesi’nde bulunan işletmeleri gezerek, korona virüs denetimleri gerçekleştiren Vali Varol, işletme sahipleri ve vatandaşlara maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu. Denetim gerçekleştirmek için girdiği dükkânlardaki işletme sahiplerine gelen müşterileri uyarma noktasında büyük sorumluluk düştüğünü söyleyen Vali Varol, işletmelerde maske ve dezenfektan bulundurmaları konusuna vurgu yaptı. Gerçekleştirilen denetimlerde vatandaşların kurallara büyük ölçüde uyulduğu gözlemlendi.

BİTLİS’TE KORONA VİRÜS TEDBİRLERİ DENETİMİ
Bitlis Valisi Oktay Çağatay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nail İlbey, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ve Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar korona virüs tedbirleri kapsamında denetim yaptı.
Bitlis Valisi Oktay Çağatay, beraberindeki İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nail İlbey, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ve İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar ile çarşı merkezinde denetim yaptı. Özellikle çay ocaklarının önünde oturan maskesiz vatandaşları maske takmaları konusunda uyaran Vali Çağatay, alınacak tedbirlerle bu pandeminin atlatılacağını söyledi.
Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Çağatay, İçişleri Bakanlığının yürüttüğü çalışmalarda valiler, kaymakamlar, belediye başkanları ve kurum personellerinin denetimlerini aralıksız sürdürdüğünü belirterek, “İçişleri Bakanlığı himayesinde valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum personellerimizle korona virüs tedbirleri kapsamında dikkatini çekmek ve ikaz etmek amacıyla arkadaşlarımızla çarşı merkezini gezdik. İnsanlarda hassasiyet eksikliğini çok fazla hissetmedik. İnsanlarımız tedbirlerini artırıyorlar. Bu ülkemizde ciddi bir sıkıntı oluşturuyor. İnsanların şahsi hijyen ve temizlikleriyle bunun azalacağını düşünüyoruz” dedi.

VALİ YIRIK’DAN COVİD-19 DENETİMİ

Korana virüs (Covid-19) denetimlerine katılan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, vatandaşları maske, hijyen ve mesafe konularında uyardı.

İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgeyle birlikte tüm ülkede olduğu gibi Elazığ’da da korona virüs denetimleri devam ediyor. Bu kapsamda denetimleri inceleyen Vali Erkaya Yırık, bir alışveriş merkezinde esnaf ve vatandaşları Covid-19’a karşı uyardı. Vatandaşlarla sohbet eden Vali Yırık, aynı zamanda istek ve taleplerini de dinledi.

Uygulanan denetimler kapsamında incelemelerde bulunduklarını belirten Vali Erkaya Yırık, "Bugün geldiğimiz noktada kontrollü hayatın en önemli üç unsuru, temizlik, maske ve mesafe. Bu kurallara riayet edilmesi maksadıyla geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığı tüm illere genelge göndermişti. ‘Sağlık İçin, Hepimiz İçin’ prensibiyle sahadaki görünürlülüğü arttırmak ve vatandaşlarımızı, esnaflarımızı bilinçlendirmek maksadıyla bu ziyaretleri yaptık. Bugün de aynısını yapıyoruz. Covid-19 salgınının son günlerde artması neticesinde temizlik, maske ve mesafe kurallarını tekrar hatırlatmak için buradayız” dedi.

Kontrollü sosyal hayatın gerekliliklerine değinen Vali Yırık, “Bu gereklikler, temizlik, maske ve mesafedir. Bunlar geldiğimiz noktada son derece önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Vatandaşlarımızın çok gerekmedikçe, ihtiyaç hasıl olmadıkça dışarıya çıkmamasını, sosyal hayatını mütemadiyen kontrol etmesini istirham ediyoruz. Özellikle düğün, nişan, kına ve benzeri törenlerde vatandaşlarımızın bu kurallara azami riayet etmesini istiyoruz. Bununla birlikte asker uğurlamalarında yine eskiden olduğu gibi toplu bir şekilde insanlarımızın, gençlerimizin bir arada olmasının büyük bir risk oluşturduğunu tekrar ifade ediyoruz” diye konuştu.

HAKKARİ’DE KORONA VİRÜS DENETİMİ

Hakkari Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı ve beraberindeki protokol üyeleri, kentin cadde ve sokaklarında korona virüs denetimi gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgenin ardından ilgili kurumların katılımıyla maske, mesafe ve temizlik konularında denetimler yapıldı. Denetimlere Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukcu, Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek, İl Sağlık Müdürü Doktor Hamdullah Kara, polis, zabıta ekipleri ile bazı kurumlar katıldı.

Vali Yardımcısı Gölbaşı ve beraberindekiler, vatandaşlara tedbirler konusunda uyarılarda bulundu. Gölbaşı, maske takan ve sosyal mesafeye dikkat eden vatandaşlar ile hijyen konusunda hassasiyet gösteren esnafa teşekkür etti.

Marketler, kuyumcu, toplu taşıma, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksi durakları gibi alanlara yönelik sıkı bir denetim yapan Vali Yardımcısı Gölbaşı, fazla yolcu alan bir minibüs sürücüsüne de uyarıda bulundu. Kent merkezinde maske takmayan vatandaşlara maske dağıtın Vali Yardımcısı Gölbaşı, kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

Polis ve zabıta ekipleri de maske takmayan vatandaşlar ile bazı araç sürücülerine maske dağıttı.

KARS’TA MASKE, SOSYAL MESAFE VE HİJYEN DENETİMİ

Korona virüs salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından Valiliklere gönderilen “Kovid-19 Tedbirleri Denetimleri'” genelgesi doğrultusunda tüm yurtta olduğu Kars’ta da denetimlere devam edildi.

“Sağlık İçin Hepimiz İçin” sloganıyla gerçekleştirilen denetimlere Vali Yardımcısı Mehmet Zahid Doğu, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Ticaret Müdürü Adem Beyribey katıldı.

Vali Mehmet Zahid Doğu Başkanlığı’nda yapılan denetimlerde işyerleri tek tek kontrol edildi. Vali Yardımcısı Doğu, işyeri sahiplerini bilgilendirdi.

Kars Vali Yardımcısı Mehmet Zahid Doğu, “Gerek il merkezimizde, gerek ilçelerimizde valilerimiz, kurum müdürlerimiz kaymakamlarımız tam sahada pres denetimleri gerçekleştiriyoruz. Biz biliyoruz ki milletimiz, yüce devletimiz bugüne kadar birçok badireyi, sıkıntıyı el birliğiyle, devlet-millet hep beraber mücadele ederek aştık. Bugün de böyle bir dünyayı saran ve sarsan ülkemizi de bu noktada etkileyen bir salgınla mücadele ediyoruz. Biz biliyoruz ki bu salgını aşacaksak her bir insanımızın, sorumluluk şuuruyla, kurallara riayet ederek ilgili kurumlarımızın, bakanlığımızın ve başta cumhurbaşkanımızın uyarıları doğrultusunda kurallara riayet ederek aşacağı inancındayız” dedi.

Doğu, “İnşallah bu yaptığımız denetimlerde farkındalığı bir kere daha ortaya koyma, sağlık kurallarını bir kere daha hatırlatma ve özellikle maske, mesafe, hijyen diye tabir ettiğimiz 3 altın kuralı tekrar ve tekrar zihinlere kazıma noktasında bir denetim icra ettik. Son günlerde Sağlık Bakanlığımızın açıkladığı verilere baktığımızda vaka sayılarının arttığını görüyoruz. Bir parça rehavet havasına insanımızın kapıldığını gözlemliyoruz. İnşallah tekrar sıkı sıkıya kurallara riayet ettiğimizde vaka sayıları düşecek. Bir zaman geldikten sonra bu salgın tamamen bitmiş olacak. Hep beraber el birliğiyle bu süreci aşacağız” diye konuştu.

Yapılan denetimde, maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyulmasının insan ve toplum sağlığı için önemine dikkat çekildi. Denetimlerde iş yerler, tek tek denetlendi, işyeri sahipleri ve müşterileri uyarıldı. Denetimlere hız kesmeden devam edileceği öğrenildi.

ARDAHAN'DA KORONA VİRÜS DENETİMLERİ TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelge kapsamında Ardahan’da da yeni tip korona virüse karşı Ardahan protokolü tarafından denetim gerçekleştirildi.

Ardahan protokolü tarafından vatandaşların yeni tip korona virüs önlemlerine ilişkin genelgelerde belirtilen hususlar ile Ardahan İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlar gereği, sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımı zorunluluğuna uyulup uyulmadığı denetlendi. Ardahan Valisi Hüseyin Öner başkanlığında gerçekleştirilen denetimlerde Vali Öner, vatandaşlara sık sık maske, temizlik ve sosyal mesafe kurallarına uymaları yönünde uyarılarda bulundu.

Kaptanpaşa Mahallesi'nde Eski Garaj bölgesinde denetimlerde bulunan Vali Öner, Ardahanlıların genellikle kurallara uyduklarını belirterek, "İlimizde Covid 19 salgın hastalığıyla mücadele çerçevesinde İçişleri Bakanlığımızın tüm Türkiye genelinde yürütmekte olduğu farkındalık çalışmasını uyguladık. Amacımız vatandaşımızın kurallara uyması için hatırlatmada bulunmak. 'Sağlık için hepimiz için' dedik. Kurallara ne kadar uyarsak hayatımız o kadar kolaylaşır ve normale döneriz. Bu mesajı vatandaşlarımıza vermeye çalıştık, Ardahan il genelinde karşılaştığımız manzara olumlu. İnşallah kamu görevlilerimizin de göstereceği özenle denetleme ekiplerimiz sürekli iş başında. Biz bugün temsili olarak farkındalık oluşturmak amacıyla bu çalışmayı yaptık. Sonuçta sağlığımız için çalışıyoruz. Ne kadar kurallara uyarsak sağlığımız o kadar iyi olacaktır. Hedefimiz en kısa sürede hayatımızın normale dönmesi için herkesin üzerine düşeni yapmasını sağlamaktır" dedi.

Denetimde, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Sağlık Müdürü Erkan Özdemir ve bazı mahalle muhtarları da hazır bulundu.

IĞDIR’DA 10 GÜN BOYUNCA SÜRECEK OLAN COVİD-19 DENETİMİ BAŞLADI

İçişleri Bakanlığı, Covid-19 vakalarının artışı nedeniyle 10 gün boyunca devam edecek olan kapsamlı denetimlere bugün Türkiye’nin 81 ilinde başladı.

Türkiye’de, Covid-19 vakalarının artışı nedeniyle İçişleri Bakanlığı bugün 81 ilde kapsamlı denetimlere başladı. Denetimlerde Vali, kaymakam ve belediye başkanları; AVM, pazar yerleri, lokanta, kafe, restoran, düğün salonu, kuaförler ve plajlar ile ulaşım araçlarını bizzat denetleyecek. Covid-19 vakalarının artışı nedeniyle başlatılan sıkı takip 10 gün boyunca devam edecek. Iğdır’da Covid-19 vakalarının artışı nedeniyle başlatılan denetimlere Vali/Belediye Başkan Vekili H. Engin Sarıibrahim bizzat katıldı. Sarıibrahim, esnafı gezerek kurallara uymaları konusunda uyarırken, esnafın iş yerlerinde dezenfektan bulundurmalarını, hem kendilerinin hem de müşterilerinin maske takarak sosyal mesafeye uymalarını istedi.

Iğdır Valisi / Belediye Başkan Vekili H. Engin Sarıibrahim, “Bu maske ve temizlik konusunu biraz daha hatırlatmak istiyoruz. Bazen insanlarımız sıcaktan yoruluyorlar. Bunun için de burnunun aşağısına çekiyor, koluna takıyorlar. Okulların açılacağı bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatmamız gerekiyor” dedi.

Denetimlerin çok güzel olduğunu belirten Süleyman Gürel isimli vatandaş, “Bu denetim çok güzel oldu. Hem maske takılması, hem sosyal mesafenin korunması bu virüsün yayılmasını engeller. Vatandaşlarımız da dikkat ederse virüs yayılmaz” dedi.

MALAZGİRT’TE KORONA VİRÜS TEDBİRLERİ DENETİMİ

Muş’un Malazgirt ilçesinde korona virüs tedbirleri kapsamında çarşı merkezi ve iş yerlerinde denetim yapıldı. Korona virüs tedbirleri kapsamında park ve bahçeler, iş yerleri, çarşı merkezi, kafe ve birçok alanda ekipler tarafından denetim yapıldı. Kaymakam Emre Yalçın ve Belediye Başkanı Cengiz Altın da denetimlere katılarak, ilçe merkezi ve iş yerinde sosyal mesafe ve maske kuralına uyan vatandaşlara teşekkür etti.

Kaymakam Emre Yalçın, salgın sürecinde hayatın bir parçası olan maske kullanımının alışkanlık haline getirilmesi ve toplum sağlığı için düzgün bir şekilde kullanılması gerektiğini ifade etti.

Kaymakam Emre Yalçın ile birlikte ilçe merkezindeki denetime Belediye Başkanı Cengiz Altın, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kurum amirleri, STK temsilcileri, belediye ekipleri katıldı.

VALİ BARUŞ’TAN "KRİTİK GÜNLERDEN GEÇİYORUZ" AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanlığının yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında 81 ilde başlattığı denetimler çerçevesinde Malatya’da da il protokolünün katılımı ile denetimler gerçekleştirildi. Vali Aydın Baruş, virüsün yayılımının artış gösterdiği düğün, mevlit ve cenaze sonrası yemeklerde riskli gördükleri taktirde yasaklamalara gidilebileceğini vurguladı.

İçişleri Bakanlığınca 81 ile gönderilen genelge doğrultusunda Malatya kent genelinde oluşturulan ekiplerle maske, sosyal mesafe ve virüse karşı alınan önlemlerin denetimi gerçekleştirildi.

Malatya’da valilik çevresinde hizmet veren market, mağaza ve ticari işletmelere yapılan denetimlere Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, ESOB Başkanı Şevket Keskin ile daire müdürleri katıldı. Yapılan denetimlerde esnaf ve vatandaşlar arasında mesafenin korunması, maske kuralına riayet ederek alışveriş yapılması hususları göz önünde bulundurulurken, içinde bulunulan kontrollü sosyal hayat dönemi hakkında esnaf ve vatandaşlara bilgi verildi.

Vali Aydın Baruş gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının ‘Sağlık için, hepimiz için’ sloganıyla Türkiye genelinde başlattığı denetim uygulamasını Malatya’da da gerçekleştirdiklerini belirterek, “Burada amacımız vatandaşımızın, esnafımızın Covid-19 salgını ile mücadelede hassasiyet göstermelerine dikkat çekmek” dedi. Malatya’nın kritik günlerden geçtiğini ve şu anda vaka sayısının yükselişe geçtiği illerden biri olduklarını belirten Vali Baruş, “Geçirdiğimiz Kurban Bayramı'nın da etkisiyle ilimizde vaka sayısında önemli bir artış olduğunu görüyoruz. Bizi esas endişelendiren hastanelerde tedavi gören, yoğun bakımda tedavi gören, Covid-19 salgınından dolayı değil, diğer rahatsızlıklarından dolayı tedavi gören hastalarımıza yeteri kadar dikkat etmemiz gerekiyor. Ama hastanelerimizde bu salgın nedeniyle başvuranlarda, polikliniklere başvuranların sayısında çok fazla artış olunca bu sefer diğer hastalarımız ile doktorlarımızın ve sağlık görevlilerimizin ilgilenmesi çok zorlaşıyor. Bu nedenle Malatya olarak dikkat etmemiz gereken husus üç temel kurala harfiyen riayet etmek. Maske, Sosyal mesafe ve temizlik. Kişisel temizliğimizi mutlaka yapmalıyız. Ellerimizi sık sık dezenfekte etmeliyiz” ifadelerine yer verdi.

Önümüzdeki süreçte mutlaka vaka sayılarının düşürülmesi gerektiğini dile getiren Baruş, “Yoksa hastalığın yayılmasındaki riskin daha da artması nedeniyle, daha zor durumlarda kalabiliriz. Şu anda hastanelerimizde bir sorun yok. Tedavi koşullarımızda bir sorun yok ancak, evlerinde izole edilen ve takibi gereken çok sayıda hastamız var. Dolayısıyla sağlık görevlilerimiz bunların takibi noktasından da büyük fedakarlıkla çalışıyorlar. Ama onlarında birer insan olduğunu lütfen unutmayalım. Bütün yükü sağlık teşkilatımız üzerine atmayalım. Biz kendimiz kurallara riayet edersek hem onların üzerindeki yükü hafifletiriz, hem de diğer insanlara bu hastalığın bulaşmasının önüne geçeriz. hem kendi sağlığımız için hem yakınlarımız için, tüm Malatyalılar için bu kurallara riayet edelim” ifadelerine yer verdi.

Vali Baruş, “Ama bizim arzumuz şudur. Biz yasaklamalara başvurmadan vatandaşlarımız bu kurallara riayet etsinler, sosyal hayatımız kısıtlanmasın. Şöyle yanlış bir düşünce var, ‘Ben gencim bana bir şey olmaz. Hastalığa yakalansam da ayakta geçiririm.’ Bu çok yanlış bir düşüncedir. Çünkü hastalığın kimlerde ne kadar etkili olduğunu tam, kesin olarak bilmiyoruz. Bazen genç hastalarımızı da kaybediyoruz. Bu nedenle bu olay bizi ciddi şekilde üzüyor. Genç olsun yaşlı olsun herkes kurallara riayet etsin. Özellikle kronik hastalarımızı, evdeki büyüklerimizi düşünüyorsak evimizde de bu kurallara riayet edelim. Yani yaşlılarımızın ve kronik hastalarımızın hayatını kaybetmesi bizleri üzüyor. Bunun için ‘Dikkat Malatya’ diyorum. Lütfen kurallara riayet edelim” sözcüklerini kullandı.

Malatya’da okulların 31 Ağustos’ta açılıp açılmayacağı sorusunu da cevaplayan Vali Baruş, “Bu konudaki değerlendirmeleri Milli Eğitim Bakanlığımız yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığımızdan bu konuda bizlere bir talimat gelmedi. Konu değerlendirmede, daha zaman var. Bu süreçte hastalığın durumu takip edilerek tekrar Milli Eğitim Bakanlığımız bir değerlendirme yapacaktır, bu konuda açıklama yapacaktır. Ama çocuklarımızın zamanında okula başlamasını istiyorsak, bu hastalığın yayılım hızını azaltmamız gerekiyor. Lütfen dikkat edelim” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da yaptıkları denetimlerde Malatyalıların virüse karşı tedbirli olduklarını ifade ederek, “Maske ve mesafe kuralına ve hijyen koşullarına uyma noktasında gerçekten azami titizliği ve hassasiyeti gösteren esnaf gruplarımızı gördük. Esnafımızın bu hassasiyetinden dolayı tüm esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Burada altınız çizerek şunu ifade etmek istiyorum. Özellikle son süreçte Covid kriziyle ilgili yoğun bir salgın süreci başladı. Burada biz maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyma noktasında azami titizliği gösterirsek hem kendi sağlığımız açısından, hem aile sağlığımız açısından, hem de toplum sağlığımız açısından üzerimize düşen sorumluluğu ve yükümlülüğü yerine getirmiş oluruz. Bütün hastalarımıza geçmiş olsun diyorum. Acil şifalar diliyorum. Bütün hemşehrilerimize ve vatandaşlarımıza da biraz daha maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymalarını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

KORONA VİRÜS DENETİMLERİNE HAVADAN DESTEK

Van Emniyet Müdürlüğü Havacılık Şube Müdürlüğü, terörle mücadelede büyük başarılara imza atan İHA’larla pandemi denetimlerine havadan destek verdi.

Emniyet Genel Müdürlüğüne ait helikopterlerle yerli ve milli Bayraktar Taktik İHA’lar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ülke genelinde en kapsamlı denetim yapılması talimatı üzerine eş zamanlı olarak havalandı. Van’daki otobüs durakları, pazar yerleri, işlek caddeler teker teker havadan kontrol edilirken, alınan görüntüler ise anlık olarak kriz merkezine iletildi. Ana caddeler ve parklarda maske ve mesafe kurallarına uymayanlar helikopterden anons edilerek uyarıldı.

YERLİ VE MİLLİ İHA’LAR YİNE GÖREV BAŞINDA

Pandemi denetimleri kapsamında bütün imkanlarını seferber eden Van Emniyet Müdürlüğü, terörle mücadelede büyük başarılara imza atan Bayraktar Taktik İHA’larla denetimlere ağırlık verdi. Tespit edilen ihlaller yerdeki ekiplere bildirilerek anında müdahale sağlanıyor. Ortalama 20 saat görev yapan İHA’lar, 24 saat görevlerinin başında.

 
Muş Belediye Başkanı Asya, korona virüse yakalandı
 
Orhan: 'Asfaltsız köy yolumuz kalmadı'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muş Belediye Başkanı Asya, korona virüse yakalandı
Muş Belediye Başkanı Feyat Asya’nın korona virüs testi pozitif çıktı.
Ağırman Oltu Birlik ve Beraberlik vakfı vizyonunu paylaştı
Her yıl öğrencilerini ve sevenlerini bir araya getiren Oltu Birlik ve ...
Aşkale’de maske ve sosyal mesafe denetimi
Covid-19 tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığının 81 İl'e gönderdiği ...
 
Kanaat önderi Yakışık koronadan hayatını kaybetti
Bitlisli Kanaat Önderi Nizamettin Yakışık (53), korona virüs nedeniyle ...
Narman yeni bir turistik tesise kavuştu
Oltu’da gerçekleştirilen program sonrası Narman’a geçen Müstakil Sanayici ...
ESKİ övgü topladı
Yağmur suları Oltu Orcuk Mahallesi’nde içme suyu şebekesini ve mahalle ...
 
Eğitimci Avcı’dan alkışlanacak uygulama
Aziziye İlçesi’ne bağlı Alaca Mahallesi Yunus Emre Yücelik İlkokulu, öğretmen ...
‘Yakutiye’de metruk bina kalmayacak’
Yakutiye Belediyesi Uzunyayla, Arıbahçe, Aktoprak, Güzelyayla, Ortadüzü ...
Başkanı Şerifoğulları’nın testi pozitif çıktı
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın Korana virüs (Covid-19) ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva