Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>GUNDEM
11 Ekim 2019 Cuma - 16:34

Doğu Anadolu tek yürek

Doğu Anadolu Bölgesindeki tüm illerde TSK’nın gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatına destek eylem ve mesajları artarak devam ediyor. Horasan’dan Elazığ’a, Erzincan’dan Van’a Bölge illeri öğrencileri düzenledikleri etkinliklerle Mehmetçik’e dua ediyor, yüreklerini sunuyorlar.

Doğu Anadolu tek yürek

Doğu Anadolu Bölgesindeki tüm illerde TSK’nın gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatına destek eylem ve mesajları artarak devam ediyor. Horasan’dan Elazığ’a, Erzincan’dan Van’a Bölge illeri öğrencileri düzenledikleri etkinliklerle Mehmetçik’e dua ediyor, yüreklerini sunuyorlar.

ERZİNCANLI KADINLARDAN "BARIŞ PINARI HAREKATINA" DUALI DESTEK

Erzincanlı kadınlar, cami ve kuran kurslarında bir araya gelerek, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekâtına destek için dualar etti.

Erzincan'da da Terzibaba Camisinde, Süreyya Hanım Kız Kur’an Kursu’nda, Ahmet Hamza&Münire Hanım Kız Kur’an Kursu’nda İl Müftü Yardımcısı Ayşe Yılmaz, İl Vaizi Emine Sağlam ve İl Vaizi Arzu Kılınç nezaretinde Fetih Suresi okundu, dualar ilahi kabule arz edildi.

İl Müftü Yardımcısı Ayşe Yılmaz, Mehmetçik için dualar ettiklerini belirterek, "Vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizde barış ve selametin temini için kahraman ordumuzun, güvenlik güçlerimizin harekâtını hayırlı eyle, şanlı ordumuza nusretinle ve kudretinle yardım eyle Allah'ım” dedi.

REKTÖR LEVENT’TEN “BARIŞ PINARI HAREKATINA” DESTEK MESAJI

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan “Barış Pınarı Harekâtına” destek açıklamasında bulundu.

Rektörlük makamında açıklamada bulunan Prof. Dr. Akın Levent, huzur, güven ve refah parolasıyla yola koyulan şanlı Türk Silahlı Kuvvetlerinin hudutlarımızın güvenliğini sağlamak, sınırlarımızın güneyinde bir terör koridoru oluşturulmasını engellemek, millî güvenliğimizi tehdit eden her türlü terör unsurlarını etkisiz hâle getirmek ve yerinden yurdundan edilmiş masum Suriye halkının yurtlarına emin bir şekilde dönüşleri için uygun şartları sağlamak maksadıyla Barış Pınarı Harekâtı’nı başlattığını kaydederek, şu ifadelere yer verdi: “Ülkemize yönelik her türlü terör faaliyetlerini bertaraf edecek bu harekâtın, ulusal ve bölgesel huzurun tesisi ve temini yolunda, hayati bir önem taşıdığı herkesçe malumdur. Bir yanda PKK/PYD, bir yanda DEAŞ. Diğer yanda ise terör sevicileri. Dünya genelindeki bütün insanlık dışı uygulamalara karşı çıkan en dik ses ve vicdani tutumuyla, sağduyunun temsilcisi Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırlarımızda olan bitene kayıtsız kalması düşünülemezdi. Bu necip milletin gözbebeği şanlı ordumuz ve ulusal menfaatlerimiz için gün, birlik günüdür. Gün, onlar için dua günüdür. Allah, Barış Pınarı Harekâtı’nda görev alan kahraman ordumuzun mensubu Mehmetçiğimizi korusun ve muzaffer eylesin!”

EGC’DEN “BARIŞ PINARI HAREKATINA” DESTEK MESAJI

 “Barış Pınarı Harekatının” başlamasının ardından Erzincan Gazeteciler Cemiyeti’nden (EGC) destek mesajı geldi. EGC Başkanı Muzaffer Koşan, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Barış Pınarı Harekatı başladı. Türkiye'nin hedefi terör koridorunu yok etmek, barış koridorunu tesis etmek. Cenab-ı hak Mehmetçiğimizin yar ve yardımcısı olsun. Barış Pınarı Harekatı’nın yürekten ve tam bir destekle arkasında ve yanındayız. Türk Silahlı Kuvvetleri PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerinin kökünü kazımak hedefiyle muazzam bir harekatın içindedir. Türkiye Cumhuriyeti, Barış Pınarı Harekatıyla bekasını ve milli varlığını çok ciddi şekilde tehdit eden hain ve bölücü örgütleri yuvalandığı ve saklandığı coğrafi alanlarda etkisiz hale getirmek için kutlu bir sefere çıkmıştır. Tarihi boyunca kazandığı zaferlerle şanını pekiştiren Türk ordusu, bir kez daha milletinin ve devletinin bekası için sefere çıkmıştır. Rabbim kahraman Mehmetçiğin yolunu açık etsin, ordumuzu muzaffer kılsın.”

ŞEHİT BABASI: "GÖNÜLLÜ OLARAK GİTMEYE HAZIRIM"

Elazığ'da şehit aileleri "Barış Pınarı Harekatı"na destek verirken, oğlu şehit olan Halil Salgar da şehit babası olarak gönüllü olarak gitmeye hazır olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimatla Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na bir destek de Elazığlı şehit ailelerinden geldi. 2016 yılında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyon sırasında şehit düşen Uzman Çavuş Muammer Faruk Salgar'ın babası Halil Salgar (70), gönüllü olarak harekata gitmeye hazır olduğunu dile getirdi.

Devletin bu güçlü harekatını desteklediklerini belirten Doğu Anadolu Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Veysel Doğan, “Akan son kanımıza kadar biz de şehit olmaya hazırız. Orada harekata katılan tüm askerlerimize duacıyız. Elazığ’da 1947’den bugüne 247 şehidimiz bulunuyor. Biz de tam gücümüzle destekliyoruz. Allah ordumuza zeval vermesin ve korusun. Şu an yapabileceğimiz tek şey duamızdır. Dualarımız hep onlarla beraber. Dünyada İslam sancağını taşıyan tek ülkeyiz. Türk milleti asildir. Türk askerimiz korkmaz. İnşallah bu Suriye'deki harekatın üstesinden geçeğiz. Buna adımız gibi eminiz. Cumhurbaşkanımız, bakanımız ve Genelkurmay Başkanımız içtenlikle bu harekatı yönetiyor. Biz de takip ediyoruz" dedi.

"ŞEHİT BABASI OLARAK GİTMEYE HAZIRIM"

Oğlunun Hakkari'de şehit düştüğünü anımsatan 70 yaşındaki şehit babası Halil Salgar, “Operasyondayken çatışmada şehit düştü. Her zaman için milletimizin ve devletimizin yanındayız. Bir şehit babası olarak gönüllü olarak gitmeye hazırım. Hatta vali beyle görüşmek istiyorum ki bir şey olursa göndersin. Her zaman duacıyız ve güvenlik güçlerimizin yanındayız. Allah askerimizi korusun. Elimden geldiği kadar hazırım” diye konuştu.

MTB’DEN 'BARIŞ PINARI HAREKATI'NA DESTEK

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, Türkiye'nin güney sınırını tehdit eden terör örgütüne karşı başlattığı 'Barış Pınarı Harekatı'na iş dünyası olarak tam destek verdiklerini söyledi.

Yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatıyla terör oluşumlarına karşı kararlılığından taviz vermeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiğini vurgulayan Başkan Özcan, "Ülkemize ve milletimize yönelik oynanan oyunların bozulması, bölgeye barış, huzur ve güvenin getirilmesini hedefleyen Barış Pınarı Harekatı'nın başarıyla sonuçlanmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Barış Pınarı Harekatı, terör örgütlerinin oluşturduğu tehdidi bertaraf etmek için Türk ordusu tarafından atılmış stratejik bir adım olduğuna dikkat çeken Özcan, “Harekata katılan askerlerimizin bölgede yuvalanan terör odaklarını temizleyerek ülke güvenliğimize katkı sağlamaları elbette Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü ve bölge barışı için büyük önem taşımaktadır. Tarihin her döneminde kendi sınırlarının çok ötesinde sorumluklar üstlenmiş bir milletiz. Gönül coğrafyası geniş, mazlumların umudu olan Türkiye var. Sınırlarımızda terör oluşumlarına ve gruplarına karşı mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.

Kahraman Mehmetçiğimizin başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nı sonuna kadar destekliyoruz. İş dünyası olarak, dualarımızla ve tüm kalbimizle devletimizin ve askerimizin yanındayız. Rabbim bu kutlu yolda ordumuzu muzaffer kılsın.” şeklinde açıklamasını tamamladı.

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ SENATOSUNDAN BARIŞ PINARI HAREKATINA DESTEK

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Senatosunda Barış Pınarı Harekatına destek kararı alındığı bildirildi.

MTÜ Senatosu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’nin Güney’ine kurulmak istenen terör koridorunu yok etmek üzere başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatını desteklediklerini bildirerek, “Türkiye’nin terör örgütleriyle olan mücadelesi; bölge ülkelerinin istikrarı ve istikbali içinde hayati önem taşımaktadır" denildi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Senatosu’nun Barış Pınarı Harekatı ile ilgili olarak almış olduğu kararda, “Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ülkemizin bekası ve milletimizin istikbali için Güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek için başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatı’nı sonuna kadar desteklemektedir” ifadeleri kullanıldı.

“Ülkemizin bekası için başlatılan harekata karşı çıkan bazı Arap ve Avrupa ülkeleri kaç tane Suriyeliyi misafir ettiler? Bugün binlerce Suriyeli genç, Türk Üniversitelerinde yüksek öğretim görmektedir. Eğitim hakkını kullandırmak bir yana, Yüce Türk milleti, 3.6 milyonu aşkın Suriyeli misafir ederek, onların yaşam hakkını korumaktadır” denilen senato kararında, özetle, "Devletimizin; yurt içinde ve yurt dışında terör örgütlerine yönelik olarak son dönemde artan ve istikrarlı bir şekilde sürdürülen etkili ve kalıcı operasyonlarının devam etmesi ülkemiz kadar, coğrafyamızın barış ve huzuru içinde çok önemlidir. Türkiye’nin terör örgütleriyle olan mücadelesi; bölge ülkelerinin istikrarı ve istikbali içinde hayati önem taşımaktadır. Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nı yürekten destekliyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Mehmetçiklerimize üstün başarı ve muzafferiyetler diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

BARIŞ PINARI OPERASYONUNA DESTEK İÇİN TÜRK BAYRAĞI DAĞITILDI

Malatya merkez ilçe Battalgazi Belediyesi Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’de Fırat’ın Doğusuna düzenlediği Barış Pınarı Operasyonuna destek vermek için Türk Bayrağı dağıttı.

Şemsiye Sokak’ta Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval beraberinde Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata ile birlikte vatandaş ve esnaflara Türk Bayrağı dağıttı

Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, “Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın emirleriyle Suriye topraklarına girdi. Fırat’ın doğusuna düzenlenen ‘Barış Pınarı’ operasyonunda hedef dünya barışına katkı sağlamak ve yaklaşık 30 kilometrelik bir derinlikte güvenli bölge oluşturmaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın emirleri doğrultusunda başlatılan operasyona bizlerde Battalgazi Belediyesi olarak tam destek veriyoruz. Vatandaşlarımızın birlik beraberlik şuurunu en üst seviyeye taşımak için Battalgazi Belediyesi olarak uğrunda yüz binlerce milyonlarca şehit verdiğimiz Türk Bayrağımızı vatandaşımıza dağıtıyoruz.” dedi.

MÜSİAD MALATYA ŞUBESİNDEN BARIŞ PINARI HAREKATI’NA DESTEK

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Başkanı Muharrem Poyraz, “Barış Pınarı Harekatı’nı, bölgesel güvenliğin ve huzurun sağlanması adına önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Fırat’ın doğusuna yönelik gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin ı basın açıklaması yaparak destek veren MÜSİAD Malatya Başkanı Muharrem Poyraz,“ Türkiye, bulunduğu coğrafyanın çetin şartları dolayısıyla, toprak bütünlüğünü ve sınır güvenliğini ön planda tutarak, bölgesinde bir barış üssü olma hedefiyle hareket etmektedir. Bugün, bölgenin dışında yer alan ülkelerin, bölgenin kaderi üzerinde etkili olma hevesleri neticesinde masum insanların zarar gördüğü bir savaş ve kaos ortamına tanıklık ediyoruz” ifadelerini kullandı. Boyraz, açıklamasını şöyle tamamladı.

"MÜSİAD olarak, devletimizin hamlelerini ve siyasi iradenin duruşunu desteklediğimizi kamuoyuna duyururuz. Bu vesileyle, Barış Pınarı Harekatı’nda kahraman Türk ordusuna muvaffakiyet diliyor, operasyonun başta bölge halkları olmak üzere, coğrafyamıza bir an önce barışa getirmesini temenni ediyoruz.”

KIRGIZ TÜRKERİ MEHMETÇİĞE DUALARLA DESTEK OLDU

Van’ın Erciş ilçesinde ikamet eden Kırgız Türkleri, Türkiye'nin Suriye'deki teröristleri etkisiz hale getirmek için başlattığı Barış Pınarı Harekatı için ‘Fetih’ süresini okuyup dua ettiler.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Fırat'ın doğusunda başlattığı terör örgütlerine yönelik Barış Pınarı Harekatı'na Türkiye'nin dört bir yanından destekler devam ediyor. Erciş ilçesine bağlı Ulupamir Mahallesi’nde ikamet eden Kırgız Türkleri, Cuma namazı çıkışı “Her daim olduğu gibi Kahraman Türk ordusunun yanındayız” pankartı açarak ‘Barış Pınarı Harekatı’na katılan Mehmetçik için köy imamı tarafından ‘Fetih’ süresi okunarak dualar edildi.

AĞRILI ÖĞRENCİLER’DEN DUALI DESTEK

Ağrı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Barış Pınarları hareketindeki askerler için aynı anda Fetih Suresi okudu.

Ağrı merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinde 21’tan oluşan 610 öğrenci Barış Pınarları harekatına katılan askerler için aynı anda Fetih Süresi okuyup dua etti.

Öğrencilerin ettikleri dua da vatana ve millete hizmet için askerde vatani görevlerini yapmakta olan, polislik mesleğini icra eden yurdun bütünlüğünü koruyan askerler için iyi dileklerde bulunuldu. Öğrenci ve öğretmenlerin yaptıkları dualarda şu ifadelere yer verildi:

’’Rabbimiz vatana ve millete hizmet için askerde vatani görevlerini yapmakta olan, polislik mesleğini icra eden ve yurdun bütünlüğünü koruyan askerleri korusun. İslam sancağını dalgalandırmak için cepheye koşan askerimizi Rabbim muzaffer etsin. Rabbimiz Bedir ve Uhud’ta Peygamber efendimizin ordusuna yardım ettiğin gibi bu ümmetin tek umudu olan ordumuzun sağ salim şekilde yurda dönmelerini nasip etsin. Rabbimiz bu uğurda canını feda etmiş şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza ve gazilerimize Şafi ismiyle şifalar ihsan etsin. Bu dileklerle dualarda bulunduk. Rabbim dualarımızı kabul eylesin.’’

BİNGÖL’DE BAL FESTİVALİ ERTELENDİ

Bingöl Valiliği, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla başlatılan ‘Barış Pınarı Harekatı’ nedeniyle yarın başlaması planlanan Bal Festivalinin, ileri bir tarihe ertelendiğini bildirdi.

Valilik, “Ülkemizin uluslararası hak ve yükümlülüklerinden doğan meşru müdafaa hakkı kapsamında, Fırat’ın doğusunda milli güvenliğimiz için tehdit oluşturan PKK/PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütleri ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla 09 Ekim 2019 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın emriyle 'Barış Pınarı Harekâtı' başlatılmıştır. Ülkemizin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla başlatılan ‘Barış Pınarı Harekatı’nda Kahraman Ordumuza muvaffakiyetler dileriz. Kalbimiz ve dualarımız daima Mehmetçikle beraber olacaktır.Yaşadığımız bu gelişmeler nedeniyle, İlimizde 11-13 Ekim 2019 tarihlerinde düzenlenmesi planlanan ve bu doğrultuda tüm hazırlıkları tamamlanarak program içeriği kamuoyu ile paylaşılan ‘Uluslararası Binşifa Bingöl Bal Festivali’, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin şahs-ı manevisine saygı gereği ‘ileri bir tarihte yapılmak üzere’ ertelenmiştir” denildi.

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ’NDEN BARIŞ PINARI HAREKATINA TAM DESTEK

Bayburt Üniversitesi, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekâtına tam destek verdi.

Bayburt Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, bölge halkını terörün pençesinden kurtarmak ve sınırlarımızı güvence altına almak amacıyla 09.10.2019 tarihinde Suriye’nin kuzeyine yönelik olarak başlattığı Barış Pınarı Harekatını sonuna kadar destekliyor; bu meşru ve onurlu mücadelede Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz” denildi.

 
Mesailerine sporla başlıyorlar
 
Bayburt yolunda kaçakçılık operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hepimiz Mehmediz’
Şehit kardeşi Karakoç, '. Bende ağabeyim gibi sadece ben değil tüm herkes ...
‘Türk Milleti mazlumun yanında, zalimin karşısındadır’
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili mesaj yayınladı.
Suriye Bağımsız Kürt Rabıtası'ndan "Barış Pınarı"na destek
Suriye Bağımsız Kürt Rabıtası, "Barış Pınarı Harekatı"na destek verdiğini açıkladı.
 
Erzurum PTT Merkezleri’nde yeni düzenleme
Erzurum’da posta hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde verilebilmesi için ...
Erzurum’da Macaristan gündemi
Erzurum'a ilk defa gelen Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis, Vali Okay ...
Ulaştırmanın nabzı Erzurum’da atacak
İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum ve İstanbul şubelerinin Prof. Dr. Aydın ...
 
'Yayaların can kaybı yüzde 34,5 azaldı'
Çataklı, "Yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda 2018 yılının ilk 9 ayı ile ...
Kuzeydoğu Anadolu Sağlık verileri yayımlandı
Sağlık İstatistikleri Yıllığı 2018 haber bülteni yayımlandı. Sağlık Bakanlığı, ...
Şentop: "Türkiye, vazifemizdir"
TBMM Başkanı Şentop, "Türkiye bugün, kendi sınırlarını aşan bir umudun, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva