Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
20 Şubat 2018 Salı - 15:41

Destekleyici Tıp’ta Apiterapi gündemi

Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen Apiterapi Sempozyumu Nenehatun Kültür Merkezinde başladı.

Destekleyici Tıp’ta Apiterapi gündemi

Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen Apiterapi Sempozyumu Nenehatun Kültür Merkezinde başladı.

Sempozyuma; Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Taner Bayır, sempozyuma katılmak üzere davet edilen Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, Cristina Mateescu, Cristina Pavel ile öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Sanayi ve bilim alanında Türkiye’nin son yıllarda oldukça önemli yollar kat ettiğini dile getiren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Üniversitemizde 21. Yüzyılın gerektirdiği tüm bilgi ve alt yapıya sahip olup yeniliklerin hep öncüsü olmuştur. Çağdaş bilimin giderek artan hızını yakalamak için çok önemli ilkleri geliştiren üniversitemiz sağlık alanında da her türlü gelişime ayak uydurmuştur. Bu gelişimlerin başında yenilikçi sağlık anlayışı gelmektedir. Üniversitemiz bünyesinde bulunan araştırma hastanemiz tüm yeniliklere sahip olup Doğu Anadolu’ya ve bölgemize çok önemli hizmetlerde bulunmaktadır.

“DESTEKLEYİCİ TIP UYGULAMALARI’

Yenilikçi sağlık anlayışında son on yılda özellikle Japonya, Amerika ve Uzak Doğu ülkelerinin alternatif ve tamamlayıcı tıp alanında çok önemli ivmeler kazandığını ifade eden Çomaklı; “Birçok bölgede alternatif tıp merkezleri kurmuş doğadan gelen binlerce yıldır insanların güvenle kullandıkları şifa kaynaklarını çağdaş bilimle birleştirerek insanlarının hizmetine sunmuşlardır. Birçok alternatif tıp yöntemi bulunmaktadır. Yalnız bunların içinde en dikkat çeken ve en çok gelişen alan ise tartışmasız apiterapi uygulamalarıdır. İnsanlıkla aynı yaşta olan şifa kaynağı arı ve arı ürünlerinin çağdaş bilimle birleştirilip insanlarımızın hizmetine sunulmasını oldukça önemli görmekteyim” dedi.

BAYIR: “APİTERAPİ BUGÜN DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİNDE KULLANILIYOR”

Apiterapiden bahsetmek üzere kürsüye çıkan Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Taner Bayır, geçmişte kapalı ekonomiyle yönetilen ülkelerde başlayan bir tedavi yöntemi olarak kullanılan apiterapinin bugün dünyanın birçok ülkesinde destekleyici ve tamamlayıcı tıp uygulamaları kapsamında kullanıldığını ifade etti. Birlik olarak 2011 yılından bugüne birçok büyük organizasyona imza attıklarını belirten Bayır: “Atatürk Üniversitesiyle ortaklaşa olarak düzenlediğimiz sempozyumun yeni ufukların açılmasına vesile olacağına inancım tamdır.” şeklinde konuştu.

“Hastanemiz Bünyesinde Tüm Bölgeye Hizmet Verecek Bir Apiterapi Merkezi Kurmayı Amaçlıyoruz”

Apiterapinin kuşkusuz tek başına 'her derde deva' bir tedavi sistemi olarak kabul edilemeyeceğini ancak diğer tedavi seçenekleri ile birlikte uygulandığında tamamlayıcı yararının olacağını belirten Prof. Dr. Çomaklı: “Apiterapinin alanında uzman olan özel eğitimli kişiler tarafından kliniklerde yapılması elzemdir. Bu konuda üniversitelere çok önemli görevler düşmektedir. Bu sebeple üniversite olarak konuyu ciddiye almakta ve çalışmaktayız. Sempozyum sonrasında nisan ya da mayıs aylarında sertifikalı bir apiterapi eğitimi akabinde ise hastanemiz bünyesinde tüm bölgeye hizmet verecek bir apiterapi merkezi kurmayı amaçlıyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

VALİ AZİZOĞLU’NUN SUNUMU

Erzurum Valisi Azizoğlu: “Bölgemiz Arıcılıkla İlgili Türkiye’nin En Önemli Merkezlerinden Birisidir”

Güzel Erzurum’un bu güzel üniversitesinde, böylesine önemli bir konunun konuşuluyor olmasının takdire şayan olduğunu ifade eden Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu: “Apiterapinin Erzurum’da gündeme getirilmiş olmasının önemi şudur ki; bölgemiz arıcılıkla ilgili Türkiye’nin en önemli merkezlerinden birisidir. Bu doğal tedavi yöntemlerinden istifade etmek hususunda son yıllarda ortaya çıkan eğilimin de Erzurum’da bilimsel bir çalışma ile tezahür etmiş olması da oldukça kıymetlidir.” dedi

Sempozyuma katılmak üzere Erzurum’a gelen uzmanların konuşmalarıyla devam eden program, 3 gün devam edecek.

APİTERAPİ NEDİR?

Sağlık Bakanlığı'nın da destekleyici ve tamamlayıcı tıp uygulamaları kapsamında onay verdiği Apiterapi; bal, arı poleni, arı sütü, propolis, perga, bal mumu, arı zehrinin, sağlığın korunması ve hastalıkların tedavisi amacıyla bilinçli ve sistemli bir şekilde kullanıldığı uygulamalar dizinidir.

 
İpçioğlu’na coşkulu karşılama
 
Altınordu tek golle istediğini aldı: 0-1
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
320 köy yolu kapandı
Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar ve tipi hayatı felç etti.
‘Vatan sana kanım feda’
Emrem Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Kızılay işbirliği ...
Aydemir Aksakallı Paşa’nın acısını paylaştı
Lalapaşa Camisinde Korgeneral Zekai Aksakallı Paşa’nın kayınvalidesi Zahide ...
 
Afrin'deki Mehmetçiğe moral resmi
Erzurum’da ilköğretim birinci sınıf öğrencisi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ...
Kılıç, Erzurum Macera Off Road’un konuğu oldu
Yapmış olduğu belgesel ve doğada yaşam programları ile insanların doğa ...
Aşkale’de madde bağımlılığı konferansı
Aşkale İlçesi’nde Aile Eğitimi Programı kapsamında Madde bağımlılığı konulu konferans düzenlendi.
 
Soğuk rekoru -16 ile Ardahan’daydı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında ...
Tekman’dan ortak ses: Kadına Şiddete Hayır!
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından kadına yönelik şiddetle ...
Gazi’den ‘Zeytin Dalı Harekatı’ için kan bağışı
Hınıs ilçesinde 21 yıl önce bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva