Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
ETÜ YÜTAM’da tarımsal Ar-Ge gündemi
ETÜ YÜTAM’da tarımsal Ar-Ge gündemi
Öğretmenlerden Bakan Tekin'e teşekkür
Öğretmenlerden Bakan Tekin'e teşekkür
Gazze'de can kaybı 37 bin 765'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 37 bin 765'e yükseldi
Fidan Gazze'yi gündeme taşıdı
Fidan Gazze'yi gündeme taşıdı
Aydın partisinden istifa etti
Aydın partisinden istifa etti
HABERLER>SPOR
26 Haziran 2024 Çarşamba - 10:07

Dede Korkut diyarında cirit heyecanı yaşandı

Ata sporu ciritin yaşatıldığı illerin başında gelen Bayburt'ta, Cirit İl Birinciliği Müsabakalarının başlamasıyla Dede Korkut diyarında cirit şöleni yaşanıyor.

Dede Korkut diyarında cirit heyecanı yaşandı

Ata sporu ciritin yaşatıldığı illerin başında gelen Bayburt'ta, Cirit İl Birinciliği Müsabakalarının başlamasıyla Dede Korkut diyarında cirit şöleni yaşanıyor.
6 atlı spor kulübünün katılımıyla 5 gün sürecek olan müsabakalarda, cirit severler cirite doyacak. Her gün 3 takımın cirit oynadığı müsabakaların ilk maçı bugün yapıldı. İlk önce sahaya Can Bayburt Atlı Spor Kulübüyle, 21 Şubat Atlı Spor Kulübü çıktı. Daha sonra sırasıyla Çoruh Atlı Spor Kulübü, Kop Atlı Spor Kulübüyle, Bayburt Atlı Spor Kulübü, Dede Korkut Atlı Spor Kulübüyle karşı karşıya gelerek, maç oynadı.
Oynanan maçların kazananları ise Can Bayburt Atlı Spor Kulübü, Çoruh Atlı Spor Kulübü ve Bayburt Atlı Spor Kulübü oldu.
Sağlık ve polis ekiplerinin de saha kenarında hazır bulunduğu müsabakada, cirit severler saha kenarında sıcak havaya aldırış etmeden 3 takımın maçlarını hevesle izlediler. Güneşe karşı şemsiyeyle, şapkayla önlem alan izleyiciler, destekledikleri takıma tezahüratlarda bulundular, çekirdek çitleyip, film izler gibi maç seyrettiler. Bağırmaktan sesleri kısılan bazı seyirciler de arkadaşlarını desteklemekten bir an olsun vazgeçmediler.
Attan düştüler kalkıp cirite devam ettiler
Yer yer kazaların olduğu, attan düşmelerin yaşandığı maçta cirit sporcuları düştükleri yerden kalkarak müsabakayı sürdürdüler. Çoruh Atlı Spor Kulübü oyuncularından Cafer Yurtsever müsabakanın ortalarına doğru attan düştü. Düştüğü yerden kalkan Yurtsever, sağlık problemi olmadığını söyleyerek, maça kaldığı yerden devam etti. Yurtsever'in ardından Samet Memiş'in atı birkaç defa saha dışına çıktı. Sahadan uzaklaşan, ormanlık alana doğru koşuşturan at, sahibini sırtından düşürdü. İzleyenlerin durumu fark etmesi üzerine Memiş'e saha kenarında hazır bulunan sağlık ekipleri müdahale ederek, Memiş'i kontrolleri yapılması üzere ambulansa aldılar. Düşmenin etkisiyle sakatlandığı tahmin edilen Memiş'in durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Bayburt'un cirit şöleni Erzurumlular tarafından ilgiyle takip edildi
Bayburtlu ciritçilerin maçlarını izlemek için Erzurum Aşkale'den gelen vatandaşlar, müsabakaları ilgiyle izlediler. İzleyenler arasında Cirit eski sporcusu olan 86 yaşındaki Aşkaleli İbrahim Kırkpınar da vardı. Uzun yıllar cirit oynayan, cirite sevdalı Kırkpınar, güzel bir maç izlediğini belirterek, "Maçı izlemeye Erzurum'dan geldim. Eski ciritçiyim. Bu cirite sevdalıyım, sevdam olmasa 86 yaşında burada ne işim var" dedi.
"Futbolun şampiyonlar ligi neyse şu an Bayburt'ta oynanan cirit müsabakası da odur"
Aşkale'den dedesi İbrahim Kırkpınar ile maç izlemeye gelen torun Ceyhun Kocaman, keyifli bir maç izlediğini söyleyerek, "Biz Erzurum Aşkale'den ata sporu ciritimizi izlemek için geldik. Cirit bize dedemizden kalan bir sevdadır. Bizimki bir heves, gönül vermişiz. Binmeyi bilmesek de gönlümüz burada. Kanımız, canımız istiyor. Bayburt'ta da güzel bir etkinlik var şu an. Bayburt'a teşekkür ederiz, güzel sporcular transfer etmişler. Hakikaten güzel sporcular var. Şükrü var, Sivas'tan Mustafa transfer olarak gelmiş. Futbolun şampiyonalar ligi neyse Bayburt'ta yapılan bu müsabaka tam anlamıyla odur" diyerek konuştu.
"Dede Korkut diyarı Bayburt, cirite doyacak"
5 gün sürecek olan müsabakada toplam 15 maç oynanacağını söyleyen Bayburt Atlı Spor Kulübü Başkanı Arif Köprücü, Dede Korkut diyarı Bayburt'ta cirit severlerin cirite doyacağını ifade ederek, "Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu bünyesinde, 2024 faaliyetleri içerisinde Bayburt İl Birinciliği Müsabakaları başladı. Bu sene il birinciliğine 6 takımımız katıldı. Birinci olan takımımız inşallah il dışında şehrimizi en güzel şekilde temsil edecek. Maçlara bugün başladık. Bugün, yarın ve 2-3-4 Temmuz tarihlerinde her gün 3 cirit gösterisi yapacağız. Hemşehrilerimiz toplamda 15 cirit müsabakası seyredecekler. Dede Korkut diyarı Bayburt, ata sporu cirite doyacak inşallah" sözlerini kullandı.

 
ETSO’da, ‘Gıda Güvenliği’ gündemi
 
ETSO’dan 6. Bölge Teşvik girişimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GSB Spor Okulları başvuruları başladı
GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okullarına başvurular başladı.
Antrenör eğitim programları devam ediyor
Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörlüğü tarafından düzenlenen ...
Ciritte kupalar sahiplerini buldu
Erzurum’da haftalardır devam eden cirit heyecanında grup birincileri belli oldu.
 
Rahvan at yarışları ilgi topladı
Ünye Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Atlı Spor Federasyonu işbirliği ...
Futbolda birinci transfer dönemi başladı
Türkiye'de 2024-2025 futbol sezonuna ilişkin birinci transfer ve tescil dönemi başladı.
Sivasspor Erzurum kampını seçti
2. etap kamp çalışmalarına 17 Temmuz’da Erzurum’a başlayacak kırmızı-beyazlılar, ...
 
Tekman’da kupa Akçakocaspor’un
Tekman’da düzenlenen futbol turnuvası oynanan final maçı ile sona erdi.
Savaş, B klasman basketbol hakemliğine yükseldi
ETÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Buğra Çağatay Savaş, ...
ETÜ’de spor gündemi
Türkiye Üniversiteler Kick Boks Şampiyonası, Spor Toto Türkiye Kick Boks ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva