Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
38 projeye 397 milyon hibe desteği
38 projeye 397 milyon hibe desteği
Bayraktar elektriğe zam iddialarını yalanladı
Bayraktar elektriğe zam iddialarını yalanladı
Tekin’den mülakat açıklaması
Tekin’den mülakat açıklaması
Tunç adalet gündemini yorumladı
Tunç adalet gündemini yorumladı
‘Bu millet insanlığın umudu bir millettir’
‘Bu millet insanlığın umudu bir millettir’
HABERLER>SÄ°YASET
5 Mayıs 2015 Salı - 09:04

Davutoğlu Erzurum Coşkusu’nu vurguladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘. Erzurum mitinginden başlamak üzere bırakın coşku eksikliğini benim konuşmamı dahi tamamlamamı izin vermeyen bir coşku yoğunluğu var” dedi.

Davutoğlu Erzurum Coşkusu’nu vurguladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Düsseldorf Başkonsolosluk binasının açılışının ardından basın mensuplarına gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Düsseldorf Başkonsolosluk binasının açılışının ardından basın mensuplarına gündeme dair açıklamalarda bulundu. Davutoğlu çözüm sürecine dair gelen soruya, “Biz çözüm sürecine hiçbir zaman konjoktürel bir mesela olarak bakmadık. Bir döneme ait yani bir süreç, bir adımla başlayıp bir adımla da bitecek bir süreç olarak bakmadık. Aslında bin yıl olarak bir arada yaşamış toplumun değişik kesimlerinin ortak kültüründen hareketle, ortak bir vatandaşlık bilinci ile yeni bir Türkiye kurma idealinin ana unsurlarından biri olarak gördük. En başından itibaren biz hiçbir zaman bu meseleyi belli bir zaman ve süreçle ve belli bir tarafla sınırlamadık. Dikkat ederseniz ben yeni Türkiye sözleşmesini kaleme alırken de vurguladığım hususlarından biri insan onuru kavramı etrafında yeni bir vatandaşlık bilinci oluşturmak. İnsan onuru dediğimizde insanların kültürel özelliklerini, dillerini, bölgesel özelliklerini koruyacakları ve bir vatandaşlık aidiyeti içerisinde, siyasal meşruiyet çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti ile tam bir ilişki, bir meşruiyet ilişkisi kuracakları bir çerçeve öngördük. Şimdi baktığımızda biz AK Parti olarak iş başına geldiğimizde, sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığının daha ilk aşamalarında Türkiye’de konuşulması mümkün olmayan tabular birer birer yıkıldı. Olağanüstü hal kaldırıldı, Emasya kaldırıldı. O zaman 202 Türkiye’sine birisi bakmış olsaydı ve sorsaydı 4 sene sora Türkiye’de Kürtçe yayın yapacak kanal açılacak. Kimse ihtimal dahi vermezdi” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kürtçe yayın yapan kanalların açıldığını ifade ederek, “Siyasi propaganda olarak Kürtçenin veya başka dillerin kullanılması konusunda bütün engeller kaldırıldı. Yani eğer bir vatandaşlarımızın bir kesimin sorunları listelenmiş olsa bunlar demokratikleşme sürecinde bire birer aşılarak, bugün Türkiye’ye demokratik özgürlüklerin bütün nitelikleri ile yaşandığı bir ülkeye ulaştık. 2 sene önce çözüm süreci başladığında, bunun önceki aşaması demokratik açılım, milli birlik beraberlik, dikkat ederseniz kavramlar değişiyor ama hedef aynı hedef. Türkiye’nin birlik ve beraberliğini sağlamak bütün vatandaşlarımızın bu ülkeye olan aidiyetlerini pekiştirmek, insan onuruna yakışır bir yaşam sürdürmek. Bugünden güne hükümet olarak ne gerekiyorsa, hangi adım gerekiyorsa attık. Her çabayı gösterdik. Bunun için yasal çerçeve gerekiyordu, onu çıkardık. Cumhurbaşkanlığı döneminde, Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde attığı son önemli adımlardan biridir ve yasal çerçeveye kavuştu” dedi.

 

“AMA ARTIK BİR TERCİH YAPMAK ZORUNDULAR”

Görevi aldıktan sonra bununla çözüm mekanizmasını oluşturduğunu bildiren Davutoğlu, “Tanımlanmış ve her 15 günde bir, bu seçim kampanyasına kadar toplaman, belli bir sistematik içinde olaya bakan bir çerçeve geliştirdik. Akil adamlar oluşturuldu biliyorsunuz, bunu topluma mal etmeye çalıştık ve topluma da mal oldu. bugün çözüm süreci ne hükümetin ne HDP’nin ne şu veya bu paydaşın olmaktan çıktı, topluma mal olmuş bir süreçtir. Dolayısıyla çözüm süreci şurada durdu diye bir iddiada bulunmak kimsenin tek başına kullanabileceği bir tasarrufunda değildir. Topluma mal olmuş bir süreçtin bahsediyoruz yani ben bunu doğuda da anlatıyorum batı da anlatıyorum. Batı Anadolu’da da kimse bu süreç niye oluyor diye bir tepki göstermiş değil. Dolayısıyla psikolojik eşik aşıldı, yasak eşik aşıldı. Yasal eşikten kastım yasaların çıkmış olması ve yasaların kullanılması. Aşılamayan şey HDP ve diğer tarafların Kandil’in vesaire sürekli tereddütlerle ve sürekli dar hesaplar içinde bu süreci kendisine yontma çabasıdır. İkisi bir arada olmaz HDP’nin bunu görmesi lazım. Silah ile demokrasi bir arada olmaz. Yani hem Türkiyeleştik diyeceksiniz ve seçime gidiyoruz diyeceksiniz hem de bir taraftan silahlar elde bulunsun diyeceksiniz, bu faaliyetlere ara vermeyeceğiz diyeceksiniz. Kongrelerin yapılması bizim meselemiz değil, kongre yapmak onların. Hangi yolla, yöntemle neyi yaparlar bizi ilgilendirmez. Ama artık bir tercih yapmak zorundular” ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu onlara 2013 Mayıs’ında yapılması gerekeni hatırlatarak, “2013’te u süreç başladığı andan itibaren, 2012 Aralık’ından itibaren ve son derece sıhhatli bir şekilde işlediğinde beklenen neydi 2013 Haziran’da silahlı unsurların terk etmesiydi. Ettiler mi? Hayır. Niye etmediler çünkü o sırada gezi olayları patlar verdi. Gezi provokasyonunun yapılması sebeplerinden birisi Türkiye’de iç barışı sağlayacak olan çözüm sürecini engellemek çabasıdır. Biz ne zaman çözüm sürecinden bahsetmişsek, daha önce de bahsedilmişse provoke edildi. Ben hep 1993’le 2003’ü karşılaştırıyorum. 1993 ‘te de rahmetli Özal çok kapsamlı bir çözüm sürecine kalkışmıştı ve taraflarla görüştü biliyorsunuz Barzani, Talabani ve birçok unsurla ve olumlu da bazı mesajlar alındı. Önce Uğur Mumcu öldürüldü, arkasında Eşref Bitlis öldürüldü. Arkasında meşkuk bir şekilde, tanımlanamadığı, bilinemediği için söylüyorum, rahmetli Özal hayatını kaybetti. Arkasından madımak olayı oldu Temmuz ayında ve Başbağ olayları ile hem ülke Türk-Kürt hem Sünni-Alevi gerilimine tekrar sokuldu. Bu tesadüf değil. O gün o iç barış sağlayacak ortamını zehirleyenler 2013’te de zehirlemeye kalktılar. Tam biz silahlı unsurlar çekilecek arkasında da silahsızlanma olacak derken gezi provokasyonu, 17-25 Aralık ve bu sefer Kandil tarafında işi yavaşa alma, silah bırakmayı sürekli erteleme, sürekli yeni taleplerle gündeme gelme süreci yaşandı. Biz buna rağmen bizim tarafından herhangi bir gevşeme olmadı. Sayın cumhurbaşkanımız o zaman Başbakan olarak çok ciddi bir iradeyi ortaya koyarak yasayı da çıkardı. Daha sonra biz hükümet olarak bu yasayı uygulamaya başladık, 6-7 Ekim olayları çıkartıldı. Yine ertelendi” açıklamasını yaptı.

 

“SEÇİME GİDERKEN SİLAHI BIRAKMAMAK DEMEK SİLAHI BİR ŞANTAJ OLARAK KULLANACAĞIM DEMEK”

Davutoğlu, Demirtaş’a 1 Ekim’de yaptığımız görüşmeyi hatırlatarak, ” Eğer üzerinde mutabakata varılan konular hayata geçirilmiş olsaydı muhtemelen bu süreç yıl sonuna kadar tamamlanabilirdi. Ama 6-7 Elim olayları açık bir provokasyon. Aynen 93 gibi aynen 2013 gibi 6-7 Ekim olaylarıyla çözüm süreci provoke edildi. HDP, bir yol ayrımında bütün bu paydaşlar da yol ayrımında, seçime giderken silahı bırakmamak demek silahı bir şantaj olarak kullanacağım demek. Biz kendilerine bütün görüşmelerde ifade ettik, dolaylı olarak ifade edildi. Eğer demokratik bir mücadeleye yönelecekseniz. Önünüzde bir engel yok gereğini yapın, silahları seçimlerden önce bırakın nasıl bırakacaksanız bırakın. Toprağa mı gömersiniz, üzerine beton mu dökerseniz ne yolla olursa olsun biz türkiye’de artık silahlı bir unsur istemiyoruz. Biz derken hükümeti kast etmiyorum doğuda, güneydoğudaki Kürt vatandaşlarımız da artık silah istemiyor. 6-7 Ekim olaylarını yaşadıktan sonra. Yok seçime giderken silahı elimde tutup baskı aracı olarak kullanayım, seçimden sonra da bir bakayım derseniz burada samimiyet yok. Asıl samimiyetin test edildiği yer burası. Şimdi Türkiyeleşmek iddiası güzel bir iddia bunun gereğini yapsınlar. Batı’da kullandıkları demokratik söylemi doğuya da yaysınlar. Böyle kana kan musluk afişleriyle eğer halkı tehdit etmeyi düşünüyorlarsa bu halk tehditleri daha önce de gördü. Bizim şu anda çözüm sürecindeki kararlılığımız ilk günkü kadar sabittir. Hiçbir zaman çözüm sürecinden taviz vermedik, vermeyeceğiz. Seçimlerin sükûnetle yapılması önemlidir. Herhangi bir taraf seçimlere şiddet karıştırırsa, buna kesinlikle izin vermeyiz. Seçimlerden sonra meşruiyet tartışması açarlarsa işe parlamentoya giremedik diye bunun da karşılığı yoktur. Seçimler kurallar gereği yapılacaktır ve herkes sonuçlara razı olacaktır. Biz razıyız, halk ne derse razıyız. Ama silahı bu anlamda seçim öncesi ve sonrası baskı aracı olarak kullanmaya kalkılırsa tabi buna taviz vermeyiz. Ben halkın benimsediği bir sürecin şu veya bu art niyet taraf tarafından durdurulamayacağı kanaatindeyim. Dolayısıyla kimse çözüm sürecinden tereddüt etmesin. Ben Doğu’da Güneydoğu’da , başbakan olarak da gittim, halkın sahiplendiği süreci neticelendirmek de bizim görevimizdir” açıklamasını yaptı.

 

“ÖCALAN’IN, İMRALI’MIN YAPTIĞI ÇAĞRI AÇIKTI”

Davutoğlu Öcalan’ın bu süreçteki düşüncelerine yönelik soruya ise, “Bu onların kendi aralarındaki ilişkiler. Onun yaptığı çağrı açıktı. Öcalan’ın, İmralı’mın yaptığı çağrı açıktı. Bu konuda kendi aralarındaki ilişkinin düzeyi ve bağlayıcılığı konusunda ben girmek istemem. Dediğim gibi önemli olan netice bizim için burada, gerek kamu güvenliği müsteşarımızın gerek müsteşarlığımızın yaptığı görüşmelerde tablo bizim için netti.: Seçime gitmeden silahların bırakılması. Bunun için çözüm süreci mekanizmaları içerisinde atılması gereken adımlar atıldı. Ümit ederiz bu konuda basiret hakim olur neticeye ulaşırız. Dediğim gibi silahla artık konuşulmanın şeyini geçti. Silahla konuşmanın veya silahı baskı unsuru olarak kullanmanın devri de geçti, Türkiye’ de karşılığı da yok” yanıtını verdi.

 

“SÖYLEDİĞİM HER ŞEYİN FARKINDAYIM, HEM DE NE DEDİĞİMİ BİLİRİM”

Abdullah Gül’ün daha önce yaptığı açıklamayla ilgili “O görüşme gülen ile baş başa yapılan bir görüşmeydi. Dolayısıyla o da ne söylediğimizi gayet iyi biliyorlar. Ama her şeyi dinlemeye meraklı oldukları için eğer kaydetmişlerse onu da açıklasınlar. Ne söylediğimiz da orada açıktır. Ama tabi nezaket içerisinde söylenmiştir. Bir ültimatom yok o günün psikolojisi içinde ama o söylediğimiz şey açıktır. Türkiye’ye dönmeniz ve bütün bu gerilimlerin durması için gerekli adımların atılması, bürokraside olan unsurların kesinlikle siyasal şeyin parçası haline gelmesi vesaire. Uzun bir görüşmedir. Suriye konusunda ve dış politika konusunda da sürdürmekte olduğu yayınların, bizim yürüttüğümüz dış politika ile çelişkili. O zaman dışişleri Bakanı olarak söylüyorum. Diğer ülkelerin söylemine yakın olduğunu ve bu konularda bir bilgi eksikliği varsa here türlü bilgili paylaşabileceğimizi ama Türkiye menfaatlerinin korunması huşularının da olduğu geniş bir görüşmedir. Dediğim gibi dinleme meraklıları olduğunu için isterlerse yayınlasınlar. Ben söylediğim her şeyin farkındayım, hem de ne dediğimi bilirim. Ne söylediğimi bilirim. Ama bunları bilim adamıyım; devlet yetkili içinde nezaket kuralları içinde söyledim. Büyün bu ön yargıları giderecek şey sizin Türkiye’ye dönmeniz ve iletişime açık olmanız. Türkiye’ye dönemiz halinde ve her an sizinle görüşülebilir olmanız halinde zihinlerde bu şüpheler ortadan kalkar. Başbakanımız ne düşünüyorsa size doğrudan söyler, siz ne düşünüyorsanız doğrudan söylersiniz. Biz ne düşünüyorsak söyleriz. Sizin burada bulunmanız bu iletişimi olanaksız kıldığı için şüpheler artıyor. Türkiye’ye gelmeniz bunu kolaylaştırırız. Tabi ben kaydetmedim ama özetle söylediğim bu. Hiçbir görüşmemi örtmedim, hiçbir görüşmem devlet kayıtları dışında yapmadım, olması gerekenler içinde yapmadı. Söylediğim hiçbir sözden de geri adım atmadım. İlkeli tutumunu eskiden takdir ederlerdi ” dedi.

 

“GÜL’DEN İZİN ALMADAN BİR BAŞKA SOKAĞA YA DA TOPLANTIYA GİTMEMİŞİMDİR”

Kimsenin okullara gitmediği dönemde Davutoğlu’nun gitmesini takdirle andıklarını kaydederek, “ Şimdi bu kadar saldırgan bir tavır sergilemeleri… Biz de tutum değişmedi ama onlarda tutum ve davranış tarzı değişti. Bizim ön yargımız olsaydı, bunlar olmazdı. Mesajlarım da netti, gidişim de berraktı, şu anda da söylediklerim bu konuda nettir. Hiçbir şekilde geri adım atmadım mahiyeti de bellidir. Sayın cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ ile ilgili olarak ise hafızalar yanılabilir. Ancak ben kendisi ile başdanışman olarak da daha sonra Cumhurbaşkanı olduğu dönemde Dışişleri Bakanı olarak da büyük bir onurla çalıştım. Kendileri gayet iyi bilirler, ben herhangi bir yerde, bir faaliyette resmi görevdeyken kendisinden izin almadan bırakın bir başka şehre gitmeyi, bir başka sokağa ya da toplantıya gitmemişimdir. Bu görüşme biz, BM Genle Kurul toplantıları için New York’ta bulunduğumuz sırada oldu. Dolayısıyla New York’tan Pennsylvania’ya gitmem söz konusu olduğunda da resmi görüşmemelerin sürdüğü bir hafta sonuydu, kendisine de böyle bir görüşme için gideceğimi ifade etmişti. Hem şahsi ilişkimiz bağlamında hem de Cumhurbaşkanının olduğu yerde izinsiz ve onun bilgisi olmadan herhangi bir yere gitmem, şehir değiştirmeyi bırakın toplantıya giderken bile benim devlet ahlakı etrafında benimsediğim bir ilkedir. Sayın cumhurbaşkanımız, tabi aradan süre geçti kendisini herhangi bir şekilde yanlış kanaat uyanmasını istemem. Kendisine olan saygımın ne kadar derin olduğunu kendisi de bilir. Daha ilk başbakanlık görevini aldığında ve daha çok eskiye dayanan dostluğumuz gereği kurulmuş çok sağlam ilişkilerimiz var. Ama kendisinin de söylediği hafıza bazen yanıltıcı olabilir. Ama bu konu benim için diğer konu gibi berraktır. Türkiye’den ayrılmadan önce kendisi ile konuştum, böyle bir konuda fayda vardır diye, taşların yerine oturtması için ve olabilecek olumsuzlukları engellemek için dedim. New York’a gittiğimizde de Cumhurbaşkanıydı o zaman kendisine ifade ettim. Döndükten sonra ne görüşüldüğü konusunda her ikisine de bilgi arz ettim” ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu iç savaş söylemlerine yanıt olarak, “İç savaşın kendisin bir kavram olarak en nötr bit şekilde kullanmak bile art niyetli bir ifadedir. Yani bir senaryo içinde dahi zikretmek dahi kabul edilebilir bir şey değil. Zihinlerin arka planını gösteriyor. İngilizlerin ‘wishfull thinking’ diye bir şeyi vardır. Bir anlamda olmasını istediğiniz şeyi zikrederek olur hale getirirsiniz gibi. Dervişin zikri neyse fikri de o diyelim. Belki bazıları Türkiye’de iç savaş olsun arzu ediyor olabilir. İstihbarat anlamında Türkiye’nin faaliyetlerinden rahatsız olanlar olabilir. Bizden AK Parti’nin Türkiye’yi getirdiği noktadan rahatsız olanlar olabilir, bunların hepsi olabilir. Ama hiçbir hiç bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının, hiçbir samimi insanın herhangi bir ülkede özellikle de Türkiye’de bir iç savaş senaryosundan bahsetmesi kabul edilebilir, akıl alabilir bir şey değil. Ama hep bu kaos beklentisi içinde oldular, millet hep onları yanılttı. Yani millet kaosu değil istikrarı, huzur istediğini rotaya koydu” dedi.

 

“DEMOKRASİNİN OLDUĞU YERDE İÇ SAVAŞ OLMAZ”

Davutoğlu 14.mitingini Samsun’da yaptığını kaydederek,” 14 miting yapan olmadı bildiğim kadarıyla. Halkla beraberim, doğusunda batısında . inşallah önümüzdeki hafta da genellikle Güneydoğu’da olacağım. Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Muş, Bitlis, Adıyaman. Benim halkta gördüğüm şey yeni bir heyecan hem de yoğun bir heyecan. Açık söylemek gerekirse biz riskli bir şey yaptık, diğer partiler bundan kaçındılar. Seçim kampanyasını erken biz başlattık. Genellikle muhalefet erken başlardı, iktidar biraz bekler. Ama erken başladık. Neden. Mümkün olduğunda fazla vilayete gitmek istiyorum. 2-3 miting koyuyoruz yine de yetmiyor vakit. Onun için erken başladık. Erzurum mitinginden başlamak üzere bırakın coşku eksikliğini benim konuşmamı dahi tamamlamamı izin vermeyen bir coşku yoğunluğu var” dedi.

Davutoğlu, Samsun mitinginde gençlik ile ilgili konuşmalarını anlattığını belirterek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “ Halktaki coşku benim zihinsel sistematiğimin önüne geçip konuşmayı yönetmeye başladı bir müddet sonra. Bu da şunu gösteriyor. Halk siyasetin dinamizmini benimsiyor. Halk demokrasiye bu kadar bağlıysa, coşkulu bir şekilde meydanları bu kadar dolduruyorsa bir kere herhangi bir şekilde halkın elde ettiği kazanımları yok edecek bir sürece izin vermesi söz konusu olmaz. Ben bu konuda tereddüt içinde değilim, büyük heyecan görüyorum. Demokrasinin olduğu yerde iç savaş olmaz, demokrasiyi sahiplenen bir halk varsa demokrasi durdurulamaz. Demokrasi durdurulamayacaksa özgürlükler ve insan onuruna dayalı temel dinamik devre dışına sokulamaz. Etrafımıza ateş çemberi olabilir ama Türkiye bu ateş çemberinin getirdiği bütün bu şartları aşar” cümlelerini kullandı.

“BU PARALEL YAPI NEREDE KİM AK PARTİNİN KARŞISINDA GÜÇLÜYSE ONU DESTEKLEDİ”

AK Parti’ye oy vermeyin yönünde yapılan çağrılara dair sorulan sorulara ise, bu tür bilgiler geldiğinde kurumların gerekeni yaptığını kaydeden Davutoğlu, “Her yerde görülür. Bu paralel yapı nerede kim AK Partinin karşısında güçlüyse onu destekledi. Sadece şimdi değil 30Mart seçimlerinde de yaptılar bunu cumhurbaşkanlığı seçimlerinde cumhurbaşkanımıza da yaptılar. Bu sürpriz değil. Ama devlet memurlarının bu şekilde bir propagandaya dahil olması kabul edilebilir bir şey değil. Gereken bütün hukuki işlemler yapılır. Bunun netice üretip üretmedi 30 Mart’ta gözüktü, cumhurbaşkanlığı seçiminde gözüktü inşallah 7 Haziran akşamı bütün bu hesaplar içinde olanların hesapları dumura uğrayacak” dedi.

 
Erzurumspor 4’üncü sıraya indi
 
‘Erzurum cevabını 7 Haziran’da verecek’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: ‘Horasan Ahmet Yesevi Ocağı’dır’
Aydemir, Horasan’ın nüfus ve nüfuz yönünden Erzurum’un sinerjisini ifade ...
Taşkesenlioğlu, istişare etti, dua aldı
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Zehra Taşkesenlioğlu, seçim çalışmalarını ...
'Gençlere güvendik'
Davutoğlu, şunları kaydetti:''Biz gençlere güvendik, gençleri istismar ...
 
Aydemir: ‘Köprüköy, Duamız ve Marifet'imizdir’
Aydemir, ‘Köprüköy’ü köylerinin isimleri öyle güzel tarif ediyor ki, burada ...
Erzurum Ovasında Aydemir Mutluluğu
kaynaklık ettiği değerlerle Hınıs’tır, Uzundere’dir, Köprüköy’dür, Horasan’dır, ...
Taşkesenlioğlu: ‘Önce huzur ve kardeşlik’
AK Parti’nin Erzurum Milletvekili adayı Zehra Taşkesenlioğlu, seçim çalışmalarına ...
 
Aydemir: ‘Ölümüne kardeşiz’
Aydemir, ‘Hep söyledik, hep söyleyeceğiz, ‘ Bizim ruhumuzun mayasında ...
Fırat: ‘Aynı ağacın dallarıyız’
Milletvekili adayı Abdurrahim Fırat, Palandöken ilçesinde kurulan semt ...
‘Bir tek mazlumu zalime teslim etmeyiz’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Millet ve tarih şahit ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Adalet adalet adalet; illa adalet!
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva