Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>ASAYÄ°Ş
29 Aralık 2018 Cumartesi - 11:09

Darbecinin ağabeyine istenen ceza belli oldu

Şakir Batmaz’ın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yargılandığı davada savcı, sanığa 15 ila 22 yıl arasında ‘örgüt yöneticiliği’ suçundan ceza istedi.

Darbecinin ağabeyine istenen ceza belli oldu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminde Akıncı Üssü’nde Adil Öksüz ile birlikte darbeyi yöneten Kemal Batmaz’ın ağabeyi Erciyes Üniversitesi Tarih Bölümü eski öğretim görevlisi Şakir Batmaz’ın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yargılandığı davada savcı, sanığa 15 ila 22 yıl arasında ‘örgüt yöneticiliği’ suçundan ceza istedi.

Kayseri'de 2016 yılı Ağustos ayında ERÜ'de görev yapan akademik ve idari personele yönelik FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 96 şüpheliden Şakir Batmaz dahil 26 ERÜ personeli tutuklanmıştı. 'Terör örgütü üyesi olduğu' iddiasıyla tutuklanan Batmaz, daha sonra tahliye edilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, 2017 yılı Kasım ayında Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Batmaz, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu savcılarından Velihattin Eldemir'e ifade veren Batmaz, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilerek, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şakir Batmaz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminde Akıncı Üssü’nde Adil Öksüz ile birlikte darbeyi yöneten Kemal Batmaz’ın ağabeyi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dördüncü duruşmasında tutuklu sanık Şakir Batmaz ile avukatı hazır bulundu.

Tutuklu sanık Şakir Batmaz’a ait telefon hattı ile ilgili HTS raporunun geldiği ve dosyaya konulduğu öğrenildi. Raporda, tespit edilen telefon numaralarında Şakir Batmaz’ın darbeye teşebbüsten yargılanıp ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan İ.T., örgütün kaymakamlardan sorumlu A.C., Hava Kuvvetlerin İstanbul İmamı ve Kemal Batmaz’ın şirket çalışanı F.D., darbe davasında yargılanan bir kısım kişiler, memurlardan, esnaflardan sorumlu kişiler ile görüşmeler yaptığı tespit edildi.

Erciyes Üniversitesi eski rektörü Fahrettin Keleştemur da duruşmada tanık olarak dinlendi. Keleştemur, “Şakir Batmaz resmi toplantılar için yanıma gelirdi. Bunun dışında bir görüşmemiz olmadı. Bir tanığın benim makam odama geldiğinde benim Şakir Batmaz karşısında hazır ol da beklediğimi iddia ettiği şey yalan ve saçmadır. Şakir Batmaz o gruba mensup olarak bilinirdi ama benim yanıma o grubu temsilen hiç gelmedi. Rektörlük seçimlerinde aktif olarak çalıştığına şahit olmadım, bir şikayet de gelmedi” diye konuştu.

Raporlara ilişkin konuşan sanık Batmaz, “O görüşmeler bilimsel faaliyetler kapsamındaydı. Gerekirse o personellerin de tanık olarak dinlenilmesini istiyorum. Çok yoğun telefon görüşmesi yapan birisiyim. Çok büyük kısmı akademisyendir” dedi.

Mahkeme heyeti verdiği ara kararda savcılık mütalaasına cevap vermek için sanık avukatının süre istemesi üzerine duruşmayı 9 Ocak’a erteleyerek, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

 
Bitkisel üretim istatistikleri açıklandı
 
“Yurt içi ve dışında 27 terörist etkisiz hale getirildi”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sarıkamış yolunda kaza: 1 ölü
Kars’ın Sarıkamış İlçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını ...
Erzincan yolunda kaza: 4 yaralı
Erzincan’da inşaat işçilerinin bulunduğu minibüsün şarampole devrilmesi sonucu 4 kişi yaralandı.
Soylu: ‘Türkiye eski Türkiye değil’
Niğde Polis Eğitim Merkezi’nin (POMEM) mezuniyet törenine katılan İçişleri ...
 
Erzurum – Bingöl yolunda kaza: 4 yaralı
Bingöl- Erzurum karayolunda yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı araçlar ...
Dokuz ilin emniyet müdürü belli oldu
Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Iğdır, Karabük, Muş, Osmaniye, Rize ve ...
3 ilin valisi değişti
Resmi Gazete’de yayımlanan vali atamalarına ilişkin kararla 3 ilin valisi değişti.
 
Çelik kasa hırsızları tutuklandı
Zanlılardan 4’ü tutuklanırken biri serbest kaldı.
Muvazzaf askerlere FETÖ operasyonu
18 gözaltı...
MSB'den Netanyahu'nun iftiralarına sert tepki
Açıklamada, "Lefkoşa’da banyoda katledilen anne ve çocuklar, PKK terör ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva