Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>GUNDEM
19 Mayıs 2022 Perşembe - 14:22

Dadaşlar Milli gurur ve coşkuyu paylaştı

Erzurum’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı büyük coşkuyla kutlandı.

Dadaşlar Milli gurur ve coşkuyu paylaştı

Erzurum’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı büyük coşkuyla kutlandı.
Erzurum'da sabah Havuzbaşı'ndaki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, kortej yürüyüşüyle devam etti. Yürüyüşe Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kurum müdürleri, gaziler ve öğrenciler katıldı. Yürüyüşün ardından tören Havuzbaşı Kent Meydanında gösterilerle devam etti.
Etkinlikte konuşma yapan Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyetini omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Türkiye'nin geleceğini kendi geleceğinin önüne koyan gençler var oldukça, Türkiye'nin kutlu yürüyüşünü kimse durduramayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.
Etkinliklerde mehteran takımının ve halk oyunlarının gösterisi büyük beğeni topladı. Ardından minik sporcular tarafından hazırlanan gösteriler izlendi.
“2023 KIŞ OLİMPİYATLARINI ERZURUM’DA YAPACAĞIZ”
Pandemiden sonra gençlerle beraber 19 Mayıs’ı coşkuyla kutladıklarını ifade eden Vali Okay Memiş, “Ben başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal eden bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onlara minnettarız. Erzurum aynı zamanda 19 Mayıs'ın, Samsun'a çıkışın devamı olan şehirlerden birisi. Biz ayrıca bir gururluyuz. Erzurum Kongresi'yle beraber 58 gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ev sahipliği yapmış bir şehiriz ve manda ve himayenin kabul edilmeyeceğini, milletin bağımsızlığını yine kendi kaderiyle kendisini tayin edeceğini bütün dünyaya haykırmış bir şehrin yöneticileriyiz. Erzurum aynı zamanda gençlik ve spor açısından çok önemli bir şehir. Bir spor kentiyiz. Türkiye'deki en önemli kış sporlarının merkezi, sadece Türkiye'de değil, dünyada da hatırı sayılır bir yerimiz olduğunu söyleyebiliriz. Daha geçen gün Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber yurt dışındaydık. Fransa'da, Paris'te ve dünya uluslararası okul federasyonunun 2023 kış olimpiyatlarını Erzurum'da yapacağız. İnşallah 2 bin gencimiz buraya gelecek. Sadece o değil, irtifa kamp merkezleri ve diğer alanlarıyla gerçekten bir spor kentiyiz. On dokuz Mayıs olması hasebiyle özellikle ifade etmek istiyorum. Biz atalarımıza minnettarız” şeklinde konuştu.
SEKMEN’İN SUNUM

Bugün millet olarak önemli bir günü kutladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mızın 103. yıl dönümünde bulunuyoruz. Tabii o kurtuluş döneminde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstanbul'dan yola nasıl çıktığını, Samsun'un nasıl vardığını, arkasından Amasya, Erzurum ve Sivas Kongreleri nasıl yaptığını hep okuyor ve her yıl anıyoruz. Tabii başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm o günkü onun silah arkadaşlarını tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. Yaşayan gazilerimize de uzun ömürler diliyorum” şeklinde konuştu.
Etkinliklerde mehteran takımının ve halk oyunlarının gösterisi büyük beğeni topladı. Ardından minik sporcular tarafından hazırlanan gösterilerin sunulmasının ardından tören sona erdi.

 
19 Mayıs Yarı Maratonu'nda Erzurumlu Aras 3. oldu
 
Dadaşlar’dan Gakkoş’lara Türk Milleti tek yürek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir’den birlik, dirlik ve kardeşlik mesajı
Milletvekili Aydemir, ‘Her biri Asım’ın neslinden olan, Hakka tapan ve ...
Vali Memiş’ten milli azim ve kararlılık vurgusu
Vali Okay Memiş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ...
Vali Memiş: ‘Müzelerimiz, tarihimizin yaşayan tanıkları’
Erzurum Valisi Okay Memiş, Müzeler Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
 
Erzurum 2. Doz aşıda yüzde 74.2’de kaldı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri ...
ETÜ’de Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi düzenlendi
Erzurum Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından hazırlanan ve ...
EESOB'da değişen bir şey yok
Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Olağan Genel Kurulu’nda Rasim ...
 
Erzurum Din Görevlileri yeniden Emrullah Kaçar dedi
Erzurum Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği olağan genel kurulu gerçekleşti.
Toprağa sevdalı çiftçilerimizin Çiftçiler Günü kutlu olsun
Erzurum Valisi Okay Memiş, Çiftçiler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
1. ve 2. Marketlerde dönüşümün temelleri atıldı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva