Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
8 Mart 2021 Pazartesi - 14:25

Dadaş anaları Nene Hatun’u dualarla andı

Erzurumlu kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Nene Hatun’un mezarını ziyaret ederek karanfil bıraktılar.

Dadaş anaları Nene Hatun’u dualarla andı

Erzurumlu kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Nene Hatun’un mezarını ziyaret ederek karanfil bıraktılar. Vali Yardımcısı Yıldız Büyüker başkanlığında kadın STK temsilcileri, siyasi partilerin kadın kolları üyelerinin katıldığı programda kurtuluş mücadelesinin kahramanlarından Nene Hatun mezarı başında anıldı. Mezarı başında Kuran’ın kerim okunmasının ardından dua edildi.

Vali Yardımcısı Yıldız Büyüker burada yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletlerin 16 Aralık 1977 tarihinde her yılın 8 Mart gününü "Kadın Hakları İçin Birleşmiş Milletler Günü" olarak kabul etmesi ile başlayan ve süren çabaların sonucu olarak her yıl 8 Mart günü Birleşmiş Milletlere üye tüm ülkelerde "Uluslararası Kadın Günü" olarak kutlanmaya başlandığını belirterek, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü" ülkemizde de her geçen yıl gerek kamu gerekse sivil toplum kuruluşlarının katkı ve katılımları ile daha anlamlı ve amacına hizmet eder şekilde kutlanmaktadır. Kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınların maruz kaldıkları ekonomik haksızlıkların giderilmesi, çalışma koşullarının düzeltilmesi hepimizin temennisidir. Kadınımızı kendi hakları ve bu hakların kazanımı konusunda desteklemek, kadınlarımızın ve analarımızın hak ettikleri değere sahip olmalarını sağlamak yalnızca kadınlarımızın sorumluluğuna bırakılamayacak kadar önemlidir. Bu konu toplumsal bir sorumluluktur ve toplumun her kesiminin çıkarınadır. Bu bilinçle toplumsal duyarlılığımızın artarak devam edeceğine olan inancımız sonsuzdur” diye konuştu.

“Bugün, tarih boyunca hak ve özgürlükleri başta olmak üzere emeği için verdiği mücadeleleri ciltler dolusu kitaplara sığmayan kadınların günüdür” diyen Büyüker, "Kurtuluş Savaşında düşman işgaline karşı ülkesini, canını ortaya koyarak koruyan, cepheye top ve mermi yetiştiren Anadolu kadını, adını dünya tarihine kahramanlığıyla, cesareti ile, fedakarlığıyla yazdırmıştır. Kocası cephede, kendisi henüz 20 yaşında bir gelinken, kardeşini henüz şehit vermişken, 3 aylık bebeğini geride bırakıp Aziziye Tabya’sını savunmaya koşan Nene Hatun, halkı işgallere karşı durmaya davet eden, Ömrü cephelerde savaşan babasının yanında geçen, henüz 12 yaşında onbaşı rütbesini alan Nezahat Onbaşı, kar yağarken cepheye götürdüğü top mermileri ıslanmasın diye üzerindeki paltosunu örten ve kundaktaki bebesinin üzerine uzanarak soğuktan donarak şehit olan Şerife Bacı ve daha niceleri

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet İl Müdürlüğünün hizmetleri arasında, Kadın Konukevi aracılığıyla sunulan koruma, bakım ve eğitim hizmeti, ŞÖNİM aracılığıyla Önleyici ve Tedbir Kararı İzlemesi, Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı Hizmeti, Eğitim Programları, Doğum Yardımı hizmetleri sunulmaktadır. Kadın Hizmetleri başlığı altında temel hizmetimiz Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında koruyucu ve önleyici tedbirler sunmaktır. Bunun yanında şiddet mağduru kadınlar için diğer hizmetlerimiz psikososyal destek sunmak, Kadın Konukevimizde barınma yeri sağlamak ve geçici maddi yardım sağlamaktır. 2020 yılında toplam 3 bin 678 tedbir kararı çıkarılmıştır.

Elinde satırı ile tabyalara koşan ve düşmanla göğüs göğse çarpışarak, kanları, canları pahasına bu toprakları bize yurt olarak bırakan Nene Hatun'u ve şahsında tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, Kadının sorunu, toplumun sorunudur noktasından hareketle, kadın ve erkek ayırımı gözetilmeyen bir birlikle hakça paylaşılmış mutlu yarınlar dileyerek, 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutluyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar Aziziye Tabyalarında günün hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 
Saltuklu: ‘Kadınlarımız anlaşılmak istiyor’
 
Nene Hatun Gemisinden vefa seferi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saltuklu: ‘Kadınlarımız anlaşılmak istiyor’
Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Hülya ...
Kadın jandarmalardan Nene Hatun'a vefa
Erzurum’da görevli kadın jandarmalar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ...
Oral: 'Kadınlarımız Kırmızı Çizgimiz'
Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, ‘8 Mart Dünya ...
 
TOLEYİS Yeni hizmet binasına kavuştu
Türk-İş Sendikasına bağlı Toleyis Sendikasının yeni hizmet binasını törenle açıldı.
‘Dünya’nın gözü Palandöken’deydi
Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Ejder 3200 A.Ş.’nin desteğiyle ...
Karataş’tan 8 Mart mesajı
Kadına ve kadın haklarına verilen değerin her geçen gün daha da önemli ...
 
Alcan, Mobbinge dikkat çekti
Alcan, ’Kadınlar, cinsiyet eşitsizliği, mobbing veya güvencesiz kayıt ...
Kılıç’tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı
Hak-Sen Konfederasyonu Kadın Komisyonu Erzurum İl Başkanı Fatma Kılıç, ...
Öz: ‘Kadının ağladığı toplumda huzur olmaz’
8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan AK ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva