Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>POLEMÄ°K
16 Kasım 2013 Cumartesi - 17:09

Dadaşlardan Aktan’a Ilıcalı tepkisi

Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri' programının sunucusu ve konuğu olan gazeteci yazar Ümit Aktan’ın Erzurum’un medya değeri olan Acun Ilıcalı’ya yönelik sözleri tepki topladı.

Dadaşlardan Aktan’a Ilıcalı tepkisi

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından 'Marka Şehirler' ana başlığı altında Erzurum’da düzenlenen Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri' programının sunucusu ve konuğu olan gazeteci yazar Ümit Aktan’ın Erzurum’un medya değeri olan Acun Ilıcalı’ya yönelik sözleri tepki topladı.

Erzurum’da yapılan bir toplantıda, Erzurum’un medyatik değeri Ilıcalı’nın eleştirilmesini anlamsız ve yersiz bulduklarını kaydeden vatandaşlar, “Erzurumlu Ilıcalı’nın ulusal TV’ye sahip olması tüm Erzurum’da sevinçle karşılanırken, Erzurum’da yapılan bir toplantıda eleştirilmesi oldukça yakışıksız bir durum. Biz Erzurumlular olarak Aktan’ın yaklaşımını kınıyoruz. “dediler.

TOPLANTIDA NELER KONUŞULDU

BİK tarafından Erzurum’da düzenlenen “Medya ve İletişimde Tecrübeli Günleri” programının ikinci bölümünde üniversite öğrencileri programa katılan duayen gazetecilere gündeme dair sorular sordu. Öğrenciler duayen gazeteci Ümit Aktan’a "Türkiye’de spora siyasetin karıştı mı, TRT’nin eski haliyle şimdiki durumu arasında fark var mı" ve son olarak Acun Ilıcalı’nın TV 8 televizyonunu alarak Telegol programını kaldırmasına ilişkin sorular sordu. Türkiye’deki sporun olmaması gereken bir yerde olduğunu ifade eden Aktan, “Birinci konumdaki futbol özellikle olmaması gereken bir yerdedir. Siz bana dünyada herhangi bir yerde içine her hafta 50 bin kişinin geldiği bir kilise ya da cami söyleyebilir misiniz? Üstelik bedavayken. Peki futbol maçları; haftada 50 bin kişiden yüksek rakamlar geliyor, ayrıca bu maçlara para veriliyor. Yani eğitimli toplumlar da bu bir eğlence aracı ve ilk sırada olmaması lazım. Eğitimsiz toplumlarda da bir savaş modeli, o gözle görüldüğü içinde, yukarıda tutulduğu sürece de, ülkede bazı işleri halletmek çok kolay oluyor” dedi.
"SPOR HER ZAMAN SİYASETİN GÜCÜNDEN YARARLANMAK İSTİYOR"
Ümit Aktan, “Sporun cazibesinden, insanlarda yarattığı ilgiden ve kitlelere ulaşabilmenin kolay yolu olduğu için siyasette tabii ki sporu kullanıyor. Kulüplerin siyasi desteğe ihtiyacı var, yönetim kuruluna birisi alınıyor, kulübün borcu siliniyor, cezası erteletiliyor. Kalkıp deseniz ki 'Aziz Yıldırım şike yaptı', 25 milyon insan size 'Sen Fener düşmanısın' diye düşman olur. Bir 25 milyon da 'İyi ki böyle söyledin, helal olsun, doğruyu söyledin' der. Ama ne oldu 50 milyon cepte, futbol sayesinde. İstanbul'da köprü geçişlerini bedava yapın 4,5 milyon geçiyor, kimseyi ilgilendirmiyor, ama futbol tüm Türkiye'yi ilgilendiriyor” şeklinde konuştu.

“TRT'NİN BİR YAPISI VARDI. GRİYDİ, GRİYİ RENKLENDİRMEYE KALKTILAR”
Eski TRT ile şimdiki TRT anlayışı arasında çok fazla fark olduğunu belirten Ümit Aktan, “Eskiden TRT'nin bir yapısı vardı. Griydi, griyi renklendirmeye kalktılar. Özel televizyonların reflekslerine özeniyorlar fakat yapamıyorlar. Çünkü hem bir kontrol mekanizması devam ediyor, hem de onlar gibi yapmaya çalışıyorlar, onların yaptıklarının aynısını da o kadar özgürce yapamıyorlar. Dolayısıyla yüzlerine, gözlerine bulaştırıyorlar. Bence bu kadar etkili, bu kadar imkanı olan bir kurumun her konuda diğer televizyonları ezip geçmesi lazım. TRT'de binlerce kişi çalışıyor, sizin ulusal kanal dediğiniz kanalda ise yüz küsüratında kişi çalışıyor, vurup geçiyor ama TRT'yi. Yani o 'entertainment' dediğimiz eğlence sektörü özel kanallar için çok daha farklı, çok daha özgürce kullanılıyor. TRT bu kadar özgür değil. Reytinge her kanal oynuyor, TRT'de oynar. Reyting trafik kazasıdır, durur seyredersin. Önce sen korna çalarsın ne yapıyor ne seyrediyor bunlar? diye. Sonra sen gelirsin başkaları bu sefer sana korna çalarlar. Hele içinde yerde yatan bir ceset varsa, bir kadın ağlıyorsa, güzel bir sarışınsa bu kadın, iki kişi de yumruk yumruğa kavga ediyorsa, arabadan iner seyredersin reyting odur. Kaza yaptığın zaman reytingde televizyonun bugün ki sistematiği ortaya çıkıyor, çünkü bakıyorsun, görmüyorsun. Bugünkü televizyonların anlayışı bakmak üzerine görmek üzerine değil. İnsanlar kafasını anlamak üzerine yormadığı için yüzlerce kez izlediği Kemal Sunal’a gülüyor” dedi.
“ACUN, TELEVİZYON ALIP PROGRAM YAPIYORSA, ÜLKE BAYAĞI BİR DERTTE DEMEKTİR”
Acun Ilıcalı’yı da eleştiren Aktan, “Acun Ilıcalı, Telegol’ü kaldırırsa onun yerine tuhaf bir program koyar. Ilıcalı'nın yaptığı işler trafik kazasıdır. Hangi programından, neyi hatırlıyorsun? Beş senedir program yapıyor. 'Var mısın Yok musun?'un adını hatırlıyorsun, bir bölümünden bir sahnesini hatırlıyor musun? Demek ki insanların bakmalarına yönelik iş yapmış görmelerine yönelik değil. Zaten Acun Ilıcalı televizyon alıp program yapıyorsa ülke bayağı bir dertte demektir” dedi.

 
Kılıçoğlu, Arzenle ilgili hedeflerini paylaştı
 
Büyükşehir 1 puanla dönüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Barosu'nda istifa depremi!
9 Avukat istifa etti!
‘Gazetecinin hata yapma lüksü yok’
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Salih ...
‘Öcalan’ın sözü dinlenmiyor’
Başbakan'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan'dan Suriye ve 'çözüm süreci' değerlendirmesi
 
Türkistan İslam Coğrafyasından değil mi?
Yeni Akit Gazetesi Yazarı Faruk Köse'den çok çarpıcı ve düşündüren yazı...
Yeni dünya Türksüz kurulamaz!...
Prof. Dr. Namık Açıkgöz'den süper bir değerlendirme... "Bizim çıkarımız ...
Sağlık Bakanlığındaki Skandala Bakar mısınız?
Sağlık Bakanlığına Devlet kesesinden saç spreyi alınıyor
 
ASİMDER'in alkışlanacak girişimi
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı ...
Çukur Adama Bak!
Ermeni asıllı yazar Sevan Nişanyan, sosyal paylaşım sitesindeki hesabında, ...
"Onurlu İstifa" Talebi...
Ak Parti kurmayları, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Eklemeddin ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva