Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>EKONOMÄ°
9 Eylül 2021 Perşembe - 16:47

DAP BKİ süt üreticilerini sevindirdi

DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen ve Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tamamlanan iki projenin dağıtım törenine katılmak üzere DAP BKİ Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen Ardahan’a gitti.

DAP BKİ süt üreticilerini sevindirdi

DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen ve Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tamamlanan iki projenin dağıtım törenine katılmak üzere DAP BKİ Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen Ardahan’a gitti.

2021 yılı yatırım programı kapsamında, Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün “Mera Altyapısının Geliştirilmesi Projesi” ve “Elle Süt Sağım Faaliyetlerine Sosyolojik Bir Dokunuş Projesi”ne destek sağlayan DAP BKİ, proje kapsamında dağıtılması planlanan sıvat ve süt sağım makineleri için İl Müdürlüğünce tören düzenlendi.

150 SIVAT, 100 SÜT SAĞIM MAKİNESİ DAĞITILDI

Program öncesi, Ardahan Valisi Hüseyin Öner’i ve Ardahan İl Tarım ve Orman Müdür V. Turgay Şişman’ı makamında ziyaret eden Başkan Demirdöğen, daha sonra, müdürlük yerleşkesinde bulunan Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğü’nde düzenlenen törene katıldı. Başkan Demirdöğen, 100 adet süt sağım makinesi ile köy ve meralara konulmak üzere 150 adet sıvatın dağıtımını gerçekleştirdi.

ÖNER: BU PROJE ÜRETİME İVME KAZANDIRACAK

Törende konuşan Ardahan Valisi Hüseyin Öner, verimliliği artıracak yeni projelerin devreye alınmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Projenin çıktıları konusuna değinen Vali Öner, sağımın kısa sürede tamamlanması, işgücünün azalması, elde edilen sütün daha hijyenik olması ve sağım yapılan hayvanın meme sağlığının korunması amacıyla 100 adet seyyar süt sağım makinası dağıtımı yapmak üzere burada toplandıklarını belirterek, üretime ivme kazandıracak DAP destekli projelerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

DEMİRDÖĞEN: SİZLERDEN ÖNCELİKLERİ BELİRLENMİŞ PROJELER BEKLİYORUZ

DAP İdaresi’nin kurulduğu günden bu yana üreticilerin işini kolaylaştıracak projelere destek sağladığını ifade eden DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, ilin sorunlarını doğrudan tespit etmelerini zor olduğunu dile getirerek, “İlin ihtiyaçlarını, önceliklerini bize bildirdiğiniz takdirde kendi mevzuat alanımız içerisinde bu ihtiyaçları gidermeye çalışırız. Amacımız tarımsal faaliyetleri önceleyerek kalkınmanın hızlanmasını sağlamak. Bu amaçla da tarımda mekanizasyona çok önem veriyoruz. Biz de sağladığımız tarımsal mekanizasyon desteğiyle çiftçimize ilave zaman kazandırıp, üretimde verimliliği artırmayı, özellikle gençleri özendirip tarımda kalmalarını sağlayarak istihdamı artırmak istiyoruz. Sizden de öncelikli olan projelerinizi bekliyoruz” dedi.

Ardahan’da desteklenen projelerden söz eden Demirdöğen, şunları kaydetti:

“2021 yılında Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün 4 projesine İdaremiz tarafından 918 bin lira, yine 2021 yılı içerisinde, 12’si tarım sektöründe olmak üzere 13 projeye 3 milyon lira ödenek tahsis edildi. Projelerin tamamlanmasıyla birlikte bu zamana kadar Ardahan ilimizin 123 projesine 40 milyon lira ödenek sağlamış olacağız. DAP İdaresi her zaman üreticilerin yayındadır. Var oluş gayemiz sizlerin yanında olmak, kaynaklarımızı isabetli projelere aktararak verimliliği artırmaktır. Desteklediğimiz bütün projeler mutlaka hayata dokunan projelerdir. Üretimde kolaylık sağlayacak sıvat ve süt sağım makinelerinin hayırlı olmasını diliyor, bereketli kazançlar temenni ediyorum.”

ŞİŞMAN: DAP İDARESİ'Nİ HER ZAMAN YANIMIZDA HİSSETTİK

Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürü V. Turgay Şişman, DAP İdaresi’ni projelerinin desteklenmesi konusunda her zaman yanlarında hissettiklerini belirterek, Başkan Demirdöğen’e teşekkür etti. Dünya düzeninin zaman zaman değişmesine karşın tarım ve hayvancılığın önemini gün geçtikçe daha da artırdığını söyleyen Ulutaş, “İnsanlık var olduğu sürece bu sektör modasını hiç kaybetmeyecek” dedi.

Programa, Ardahan Valisi Hüseyin Öner, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Turgay Şişman, Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Gen Merkezi Müdür Sinan Aydın, İlçe Tarım ve Orman Müdürleri, DAP BKİ İzleme ve Değerlendirme Koordinatörü, Ardahan Ziraat Odası Başkanı, muhtarlar, kadın çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Tören, süt sağım makineleri ve sıvatların dağıtımının ardından sona erdi.

 
DAP’ta Elazığ gündemi
 
Erzurum’da FETÖ operasyonu: 4 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DAP’ta Elazığ gündemi
AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, merkezi Erzurum’da bulunan ...
Başkent’te Erzurum mesaisi
Milletvekilleri, Erzurum Valisi, AK Parti il Başkanı ile Belediye Başkanlarından ...
‘Fatih’in torunları Ovit Tüneli gibi eser bırakır’
Erzurum’da Nevzat Makas isimli vatandaşın Ovit Tüneli'nden geçerken çektiği ...
 
KUDAKA’dan yerel girişime destek
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2021 yılı Sosyal ...
Çoruh Havzasında yatırım abidesi
Tamamlandığında Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise 3. barajı olma özeliğini ...
KUDAKA’dan Eko-Köy Projesine destek
KUDAKA yürütülen 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) ...
 
Erzurum Hıngeli Coğrafi işaret aldı
Civil Peynir ve Su Böreği derken, Erzurum yepyeni bir tescilli ürüne daha kavuştu.
KUDAKA’dan kadın girişimcilere destek
Bayburt Belediyesi tarafından uygulanacak “Yöresel Turşu Üretim Tesisi” ...
Erzurum hava ulaşım trafiğinde yüzde 42’lik artış
DOSİAD - DHMİ Erzurum Havalimanı Ağustos ayı verilerini paylaştı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva