Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>TÜRKÄ°YE
29 Ağustos 2019 Perşembe - 10:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kararlılığımız tamdır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Türkiye'ye sınırdan zaman zaman yapılan tacizlere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu tacizler devam ettiği sürece bizim eli kolu bağlı durmamız mümkün değil. Ve şuanda sınırlardaki hazırlıklarımızın hepsi bunun içindir.’ dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kararlılığımız tamdır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Türkiye'ye sınırdan zaman zaman yapılan tacizlere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu tacizler devam ettiği sürece bizim eli kolu bağlı durmamız mümkün değil. Ve şuanda sınırlardaki hazırlıklarımızın hepsi bunun içindir.’ dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, güvenli bölge konusunda, “ABD ile de bu konuları görüşüyoruz. Savunma bakanım aynı şekilde, görüşüyoruz. Bize verdikleri sözleri bir an önce yerine getirmelerini kendilerinden istiyoruz. Münbiç’teki terör örgütünün, Kobani ve doğuya doğru o bölgedeki terör örgütlerinin bir an önce bölgeyi terk etmelerini istiyoruz. Yine bu bölgede ‘güvenli bölge’ sözünün yerine getirilmesini istiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova’da gerçekleştirdikleri heyetler arası görüşmenin ardından basının sorularını yanıtladı. Putin ile Fırat’ın doğusunda kurulma çalışmaları süren ‘güvenli bölge’ konusunu da ele aldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda gerek şahsım gerek dışişleri bakanım, ABD ile de bu konuları görüşüyoruz. Savunma bakanım aynı şekilde, görüşüyoruz. Bize verdikleri sözleri bir an önce yerine getirmelerini kendilerinden istiyoruz. Zira Münbiç’teki terör örgütünün, Kobani ve doğuya doğru o bölgedeki terör örgütlerinin bir an önce bölgeyi terk etmelerini istiyoruz. Yine bu bölgede ‘güvenli bölge’ sözünün yerine getirilmesini istiyoruz” dedi.

“ELİ KOLU BAĞLI DURMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL”

Türkiye'ye sınırdan zaman zaman yapılan tacizlere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu tacizler devam ettiği sürece bizim eli kolu bağlı durmamız mümkün değil. Ve şuanda sınırlardaki hazırlıklarımızın hepsi bunun içindir. Ve bu güvenli bölgenin tesisi ülkemizin ve tüm bölge halkının, sağlık sıhhat içerisinde geleceğe yürümesi için önem arz ediyor. Ve bu konuda kararlılığımız tamdır. Ve bu adımı da atacağımızı sayın Başkana ifade ettim” şeklinde konuştu.

“S-400 İLE İLGİLİ BİRÇOK DEDİKODULAR YAPILDI, HİÇBİRİNE KULAK ASMADIK”

Türkiye’nin Rusya'yla, savunma sanayinde olan işbirliklerinin geleceği hakkında değerlendirmede bulunan Erdoğan, “MAKS -2019 fuarı gerçekten bizler için de büyük önem arz etti. Ben şuanda savunma sanayi müsteşar teşkilat başkanımı burada bırakıyorum. O da mevkidaşı ile görüşmelerini yapacak. Tabii Rusya ile attığımız adımlarda en önemli özellik ortak üretim. S-400’de bunu gördük ve S-400 ile ilgili birçok dedikodular yapıldı. Şöyle dendi böyle dendi. Biz hiçbirine kulak asmadık. Ve şuanda bugünde S-400’ün ikinci etabı başladı ve devam ediyor. Ve eylül sonuna kadar da biliyorsunuz bunlar hızla devam edecek. Elemanlarımızın yetiştirilmesi burada yine aynen devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN MESELE BURADAKİ DAYANIŞMA RUHUDUR”

Bu dayanışmanın savunma sanayinin birçok alanında sürdürülmesini istediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu yolcu uçaklarında olabilir, aynı şekilde savaş uçaklarında olabilir. Bütün mesele buradaki dayanışma ruhudur. Ve bu dayanışma ruhunu biz bundan sonraki süreçte, radar karıştırıcılar olsun, diğerlerinde de aynen ettirmek istiyoruz. Roketlerde, savunma sistemlerinin değişik alanlarında olsun yapabileceğimizi, notlarımızı da aldık, süratle geliştireceğiz” dedi.

“BU YIL ÇOK FARKLI BİR YIL 2020 DAHA FARKLI BİR YIL OLACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hepsinden öte bizim şuanda ekonomik alandaki dayanışmamız da çok çok önemli. Türkiye olarak 25 milyar dolar seviyesine çıktık. Ama hedef 100 milyar dolar seviyesine ulaşmak. Konuşmamda da ifade ettiğim gibi Rus turistlerin Türkiye’ye gelişi, halklarımızın da kaynaşması noktasında büyük önem ifade etmiştir. Bu yılın kültür turizm yılı olması da kaynaşmamız ve güçlerimizi birbirimize katmamız konusunda önemli bir gelişme. Bu yıl çok farklı bir yıl 2020 daha farklı bir yıl olacak diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

 
Erzurumlu aile kurtarıldı
 
Kayyuma destek yağıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Birkaç ay içinde gerçek yüzlerini gösterdiler”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul’u sel bastı, beyefendi tatilde. ...
‘Biz kovalıyoruz onlar kaçıyor’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Artık insansız hava araçlarımız teröristlere ...
‘Esameleri okunmayacaktır’
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “AK Parti ...
 
‘Geleceğe emin adımlarla yürüyoruz’
Erdoğan, Rize’de ger gerçekleştireceği Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ...
Turan’dan sert tepki
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "3 belediyeye teröre destek gibi ...
Kalın: "Türkiye, 3 terör örgütüyle mücadele ediyor”
Kalın, “Türkiye, 3 terör örgütüyle aynı anda mücadele etmeye devam ediyor. ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kırım vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Görüşmelerimizde Sayın Zelenskiy’e Ukrayna’nın ...
Dönmez: ''Doğu Akdeniz, milli mesele "
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ''Doğu Akdeniz artık milli ...
Şentop: ‘Türkiye'yi yücelteceğiz, büyüteceğiz’
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye'nin artık soğuk savaş gettolarından ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva