Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
3 Eylül 2020 Perşembe - 09:45

Büyükşehir’den ilaçlama seferberliği

Her türlü araç-gereç ve teçhizata sahip olan ekipler, periyodik aralıklarla yürüttükleri çalışmalar kapsamında bu kez de haşereler için harekete geçti.

Büyükşehir’den ilaçlama seferberliği

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan ilaçlama ve dezenfeksiyon timleri, sadece küresel salgınla değil, aynı zamanda böcek ve haşere gibi zararlı canlılarla da mücadele ediyor. Her türlü araç-gereç ve teçhizata sahip olan ekipler, periyodik aralıklarla yürüttükleri çalışmalar kapsamında bu kez de haşereler için harekete geçti.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı ilaçlama timlerinin şehrin dört bir yanını dezenfekte edeceğini bildirdi. Başkan Sekmen, “Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı timler, sırt pompalı ve pulverizatör donanımlı 15 mobil ekipten oluşuyor. Çalışmalarda araç üstü atomizerler de kullanılıyor” dedi. Bu arada konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada; insan ve çevre sağlığı vurgusunda bulunulurken, haşerelerle mücadelede özellikle yumurta ve pupa dönemlerinin önemli olduğunun altı çizildi.

ZARARLI CANLILARLA YAZ-KIŞ MÜCADELE

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekiplerinin, yaz boyunca devam eden koruyucu önlemlere ek olarak halk sağlığını tehdit eden Covid-19 mücadelesini de etkin bir şekilde sürdürmeye devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, ilaçlama işlemlerinin sadece yaz aylarında değil, kışın da sürdürüldüğünün altı çizildi. Açıklamada şunlar kaydedildi: “İlaçlama faaliyetlerimizi sadece yazın değil kışın da devam ederek yıl boyu sürdürüyoruz. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak, yaz aylarında çalışmalarımıza hız verirken, haşerelerin larvalarını yaz döneminde bırakıp gelişimlerini tamamladıkları rögar içlerine de, sisleme yöntemi ve fiziksel yöntemlerle de etkin mücadele gerçekleştirerek haşere sayısının düşmesini sağlıyoruz. Kış ayında yaptığımız larva mücadelesine nisan ayında da devam ederek, haziran ayında havaların ısınması ile haşere mücadelemize başlıyoruz. Haşere mücadelesine rutin bir şekilde devam ederken, larva mücadelesini de yine aynı anda devam ettiriyoruz. Haziran ayından eylül ayının sonuna kadar devam eden mücadelemiz ekim ayının sonunda yağmurların sürekli olarak başlaması ile sonlandırıyoruz.”

İLAÇLANMAYAN YER KALMAYACAK

Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilaçlarla gerçekleştirilen ilaçlama çalışmalarının rekreasyon alanlarının ve vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan noktaların yanı sıra foseptik, rögar, çöp konteynerleri, pazar yerleri, hayvan üretim yapılan alanlar, dere yatakları, gölet, sulak alanlar, cadde ve sokak aralarında yürütüldüğünün kaydedildiği açıklamada; yeşil alanların da ihmal edilmediği belirtildi. Söz konusu açıklamada, Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılı ilaçlama rakamlarına ilişkin bilgilere de yer verildi. Buna göre; Büyükşehir Belediyesi, Palandöken ilçesinde 47 bin 300, Yakutiye ilçesinde 54 bin 700, Aziziye ilçesinde de 62 bin 800 dönüm haşere ilaçlaması yaptı. Toplamda 171 bin 200 dönümlük alanı ilaçlayan Büyükşehir Belediyesi, larvasit için 38 bin 800, haşere için 132 bin 400, rodentisit ve fare için de, 17 bin 500 metrekarelik alan ile birlikte toplam 200 bin dönümlük alanı da ilaçlayacak. Bu çalışmalar kapsamında ilaçlanması planlanan kapalı alan büyüklüğü ise, 50 bin metrekare olacak.

 
2 terörist teslim oldu
 
Büyükşehir, ulaşım ağını güncelleştiriyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu duyarsızlık Erzurum’a yakışmıyor!
Devlet tüm birimleriyle uyarıyor, siyasetçiler saha çalışmalarında vatandaşları ...
İlhan: 'Kimseyi risk altına atamayız açıkçası'
İlhan, “Rakamların takip edileceği ve buna göre okulların açılıp açılmayacağını ...
Gödekmerdan: “Büyük bir millet olduğumuzun farkındayız”
Haksen Konfederasyonu Erzurum İl Başkanı İlim Gödekmerdan, 30 Ağustos ...
 
Selçuk ödeme tarihini paylaştı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ağustos ...
Koronavirüs ile mücadelede İSDEM dönemi
İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge ile ...
Düğün işletmecileri Vali Memiş’ten destek istedi
Erzurum’da düğün ve toplu organizasyon programları düzenleyen işletme ...
 
Sağlık Bakanlığından yeni uygulama
Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşları Covid-19 konusunda bilgilendirmek, ...
Erbaş’tan ibret ekseninde bilinç mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, salgın nedeniyle Mart ayından ...
Karataş’tan Malazgirt Zaferi mesajı
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, 1071 Malazgirt ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva