Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurumspor’da sessiz bekleyiş
Erzurumspor’da sessiz bekleyiş
KUDAKA’dan proje teklif çağrısı
KUDAKA’dan proje teklif çağrısı
Son gün 29 Ağustos
Son gün 29 Ağustos
Şimşek’ten asgari ücret açıklaması
Şimşek’ten asgari ücret açıklaması
Erdoğan Belediye başkanlarına seslendi
Erdoğan Belediye başkanlarına seslendi
HABERLER>EKONOMÄ°
20 Ekim 2015 Salı - 09:15

Bölge çiftçisine 67 Milyon TL Kredi desteği

Tarım Kredi Kooperatifi Doğu Anadolu’da çiftçilere 67 Milyon TL kredi desteği verdi.

Bölge çiftçisine 67 Milyon TL Kredi desteği

Çiftçilere önemli oranda kredi desteği sağlayan Tarım Kredi Kooperatifi, Doğu Anadolu Bölgesi’nde 5 ilde 31 Bin 558 üyesiyle tarımın kalkınmasını sağlıyor. 2014 yılında Doğu Anadolu bölgesinde toplamda 92 Milyon 381 Bin TL çiftçilere kredi desteği sağlayan Tarım Kredi Kooperatifi, 2015 yılı kredi programında toplam 120 Milyon kredi vermeyi hedefliyor. Tarım Kredi Kooperatifi (TKK) Erzurum Bölge Birliği Müdürü Ali Karaarslan, çiftçilere sağladıkları kredi desteğinin yanı sıra ürettikleri ürünleri de değerine uygun olarak aldıklarını belirtti.

1863’DEN BERİ ÇİFTÇİNİN YANINDA

TKK’nın tarihini anlatarak konuşmasına başlayan Karaarslan, “Türkiye’de bugünkü anlamda tarımsal amaçlı kooperatifleşme hareketi 1863 yılında Mithat Paşa tarafından Niş Valiliği sırasında Pirot Kasabasında kurulan ‘Memleket Sandıkları’ ile başlamıştır. 1972 yılında çıkarılan 1581 sayılı “Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri" Kanunu ile; Bölge Birlikleri ve Merkez Birliğimizin kurulması yolu açılmış olup, 1977 yılında Merkez Birliği’nin kurulmasıyla tamamen bağımsız bir çiftçi kuruluşu olmuştur. 2005 yılında çıkarılan 5330 Sayılı Kanun ile 1581 sayılı Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri Kanunu son halini almıştır.” dedi.

TARIMIN HER ALANINA DESTEK

Tarımda verilen destekleri belirten Karaarslan, “Ülkemiz genelinde 33 Bin 215 bağlı yerleşim birimindeki yaklaşık Bir Milyon 100 Bin ortağına; 1 Merkez Birliği, 16 Bölge Birliği, Bin 641 Tarım Kredi Kooperatifi, 200 Hizmet Bürosu şeklinde teşkilatlanarak Kooperatiflerimize üye olan üreticilerimizin ekonomik menfaatlerini korumak ve özellikle meslek ve geçimleriyle ilgili ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Kimyevi Gübre, Sıvı-Toz-Yaprak Gübreleri, Tohumluk, Karma Hayvan Yemleri, Kanatlı ve Balık Yemleri, Motorin ve Madeni Yağ, İthal Kömür, Zirai Mücadele İlaçları, Fide, Fidan gibi ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile bir yıl vadeyle ayni veya nakdi kredi kullandırılmaktadır. Ayrıca, Ortaklarımızın her türlü Tarımsal Araç-Gereç, Meyve Fidanı ile Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla en çok 4 yıla kadar vade ile ayni kredi kullandırılmaktadır.” diye konuştu.

ERZURUMA 25 MİLYON 429 BİN TL KREDİ

İllere göre yapılan kredileri açıklayan Karaarslan, “Erzurum ilinde bulunan Bölge Birliğimiz ile Bölge Birliğimize bağlı Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır illerinde bulunan 45 birim Kooperatif ve 7 Hizmet Büromuzla, Bin 838 yerleşim biriminde 31 Bin 558 kayıtlı ortağımıza hizmet vermekteyiz. Rakamlara göre Bölge Birliğimizin illere göre vermiş olduğu kredi miktarları ise; Ağrı’da 2 Bin 358 ortağımıza toplamda 5 Milyon 272 Bin TL, Ardahan’da 6 Bin 394 ortağımıza 10 Milyon 108 Bin TL, Erzurum’da 11 Bin 417 ortağımıza 22 Milyon 311 Bin TL, Iğdır’da 3 Bin 328 ortağımıza 3 Milyon 870 Bin TL ve Kars’ta 8 Bin 61 ortağımıza 25 Milyon 429 TL olmak üzere toplamda 66 Milyon 992 TL kredi verdik. Bu rakam yıl sonuna kadar 120 Milyon TL yapmayı hedefliyoruz. 2014 yılında ise toplamda 92 Milyon 381 TL kredi desteği sağlanmıştı.” şeklinde konuştu.

SATIŞI YAPILAN ÜRÜNLER

Kredinin yanı sıra çiftçiye uygun fiyatlara satışı yapılan ürünleri de sözlerine ekleyen Karaarslan, “TKK olarak sadece kredi olarak destek sağlamıyoruz. Bunun yanında çiftçimizin ihtiyacı olan bazı ürünleri uygun fiyatlara satışlarını gerçekleştiriyoruz. Bunlar, Kimyevi Gübre, Karma Yem, Motorin ve Kömür ’dür. Bu yıl içeresinde çiftçilerimize; Kimyevi Gübre 14 Milyon 211 Bin 450 Kilogram, Karma Yem 7 Milyon 731 Bin 581Kilogram, Motorin 4 Milyon 482 Bin 445 Kilogram ve Kömür 4 Milyon 521 Bin 827 kilogram satışını gerçekleştirdik.”

 
Terör örgütü sığınağı imha edildi
 
Yaptırmış Mahallebaşılılarla buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şirketleşmede yüzde 40’lık artış
Erzurum’da Eylül ayında kurulan şirket sayısı bir önceki yılın aynı dönemine ...
Erzurum'dan 8 ayda 139 başvuru
Erzurum’dan Ağustos ayında 9, yılın sekiz aylık kesitinde ise 139 marka ...
Erzurum Eylül’de bir sıra atladı
Erzurum'un ticari performansı artış seyrinde.Erzurum’da Eylül ayı bazında ...
 
Erzurum Trafiğinde 132 bin araç var
Erzurum’da bin kişi başına düşen motorlu kara taşıtı sayısı 138.3 olarak açıklandı.
Ağustos ayı devir verileri açıklandı
Erzurum’da ağustos ayında 2 bin 875 motorlu kara taşıtı el değiştirdi
Terziler hazır giyim sektörüne direniyor
Uzakdoğu ülkelerinden ucuz malların neredeyse bütün sektöre girmesi, yerli ...
 
Otomotivde AK model
Yerli otomobilin prototipinin kamuflajlı görüntüsünü AA Editör Masası'nda ...
KUDAKA desteklenecek projeleri açıkladı
2015 Yılı Teknik Destek Programı Temmuz-Ağustos Dönemi başvuruları değerlendirme ...
Oltu ve Hınıs’a tarımsal yatırım
Büyükşehir Belediyesi ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin işbirliğiyle Oltu ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva