Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>POLEMÄ°K
6 Haziran 2013 Perşembe - 20:33

Bu uyarıya kulak verin

Anadolu Eğitimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turan, Okulların tatil sürecine girdiği dönemde son sınıf öğrencilerinin gerçekleştirdiği mezuniyet ve yıl sonu partilerinin, velilerin ve eğitimcilerin kontrolünde yapılması gerektiğini söyledi.

Bu uyarıya kulak verin

Anadolu Eğitimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turan, Okulların tatil sürecine girdiği dönemde son sınıf öğrencilerinin gerçekleştirdiği mezuniyet ve yıl sonu partilerinin, velilerin ve eğitimcilerin kontrolünde yapılması gerektiğini söyledi. Yapılan bu tür etkinliklerin veli, öğretmen ve idarecilerin kontrolü dışında olması durumunda çocukların ve gençlerin sigara, alkol, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkların pençesine düşme ihtimalinin yüksek olduğunu belirten Anadolu Eğitimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turan, velileri ve eğitimcileri duyarlı olmaya davet etti.
Turan, “Okulların tatil sürecine girdiği bu zamanda bilhassa son sınıf öğrencilerinin uyguladığı ara sınıflarda da görülen mezuniyet veya yıl sonu partilerine izin verirken, veliler ve okul idarecilerinin dikkatli olması gerekir. Çünkü bu tür etkinliklerin veli, öğretmen ve idarecilerin kontrolü dışında olması durumunda çocuklarımız ve gençlerimizin sigara, alkol, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkların pençesine düşme ihtimalinin yüksek olduğunu, sonradan telafisi mümkün olmayan zor durumlarla karşılaşılabiliriz. Alkolünde etkisi ile toplumuzu derinden etkileyebilecek gayri ahlaki bir takım durumlarında oluşabileceğini gözden kaçırmamak bu doğrultuda ısrarla belirttiğim gibi başta veli, öğretmen ve idareciler olmak üzere herkesi konunun önemine binaen dikkatli olamaya çağırıyorum. Konuyla ilgili MEB genelgesinde ; ‘Gençlerin hayatında unutamayacağı bir gün olan mezuniyet programları, okul ortamında öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımı sağlanarak yapılmalı. Kültürel ve sportif etkinliklerle zenginleştirilmeli. Bu tür faaliyetler, okul ve aile birlikleri işbirliğiyle okul idarelerince gerekli tedbirler alınarak başka mekânlar yerine eğitim kurumlarında düzenlenmeli. Kıyafet ve diğer harcamalar bakımından velileri, ekonomik sıkıntıya sokacak uygulamalardan kaçınılmalı.” şeklinde belirtilmesine rağmen genelgenin belirttiği şartlara uymayan ortamlarda ve şekilde yapıldığı görülmektedir. Milletimizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimizi bir takım şer odaklarının kucağına atmamak ve geleceğe en güzel şekilde hazırlamak için hayatın tüm süreçlerinde olduğu gibi mezuniyet veya yıl sonu partileri adı altında yapılacak etkinliklerde de okul idarecileri ve velilere büyük görev düştüğünü belirtmeyi bir öğretmen sorumluluğu içinde ifade etmek istiyorum. Bu vesile ile Başta hafta sonu SBS sınavına girecek öğrenciler olmak üzere , önümüzdeki süreçte YGS sınavına girecek öğrencilere başarılar diliyor. Karne alan tüm gençlerimize iyi tatiller diliyorum.” dedi
 
 
 
 
 

 
‘2013 bereket yılı olacak’
 
Otel cinayeti davası sonuçlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Esnaftan fuar çadırı tepkisi
Erzurum’da Büyükşehir Belediyesi’nin İstasyon Meydanı’nda ‘fuar’ adı altında ...
Erzincan'da isim protestosu
Erzincan’da alevi dernekleri bir araya gelerek üçüncü köprünün ismine ...
Bu bir Kuran okuma rekoru
Erzurum’un Tortum ilçesinde 3 yaşındaki çocuk Hümeyra Ateş, Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendi.
 
Akgül'den Mesci'ye akil tepkisi
Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Heyeti üyeleri, Erzurum’daki çalışmaları ...
Metro hayali 2030'a mı kaldı?
Erzurum’un ulaşım sorunlarını çözmek amacıyla, ilgili kurumların da iştirak ...
Gel de şaşma...!
2005 yılında bir yılda 485.5 milyon TL kredinin kullanıldığı Erzurum’da ...
 
Erdoğan saldırıyı doğruladı
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Uzman Doktor Fatih Rıfat ...
ERKÜSAD Kösen’i ağırladı
2 metre 51 santimetre boyundaki Sultan Kösen, Erzurum Kültür Sanat ve ...
Dumlu asfalta hasret
Yakutiye Belediyesi, Dumlu mahallesinde asfalt çalışmasına başlamak için ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva