Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Süper Lig'de 9. haftanın görünümü
Süper Lig'de 9. haftanın görünümü
Serhat'ın bereketi ve emeği ekranlara taşındı
Serhat'ın bereketi ve emeği ekranlara taşındı
İbrahim Aydemir: 'Türkiye adaletin son siperidir'
İbrahim Aydemir: 'Türkiye adaletin son siperidir'
Ağırman, Modern Zamanda Din Dili'ni anlattı
Ağırman, Modern Zamanda Din Dili'ni anlattı
Erzurum liderliği bırakmadı
Erzurum liderliği bırakmadı
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
21 Ekim 2025 Salı - 06:27

Bozkırın Tezenesi türkülerle anıldı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) ev sahipliğinde, Türk halk müziğinin efsanevi ismi, gönüllerde taht kurmuş halk ozanı Neşet Ertaş, vefatının 13. yıl dönümünde özel bir konserle anıldı.

Bozkırın Tezenesi türkülerle anıldı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) ev sahipliğinde, Türk halk müziğinin efsanevi ismi, gönüllerde taht kurmuş halk ozanı Neşet Ertaş, vefatının 13. yıl dönümünde özel bir konserle anıldı.
27 Eylül Neşet Ertaş’ın ebedi âleme göç ettiği gün münasebetiyle düzenlenmesi planlanan "Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ı Anma Konseri", 25 Eylül 2025’te Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessesesi Kilimli İşletmesi’nde yaşanan elim kazada görevi başında şehit olan maden emekçisi nedeniyle 19 Ekim 2025 Pazar akşamı gerçekleştirildi.
Farabi Kampüsü Sezai Karakoç Kültür Merkezinde düzenlenen konsere; Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan ve eşi Buket Kapağan Hanımefendi, BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve eşi Seran Özölçer Hanımefendi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, il protokolü, senato üyeleri, siyasi parti temsilcileri, akademik ve idari personel, huzurevi sakinleri, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever katılarak yoğun ilgi gösterildi.
Konserde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu ses sanatçıları Nilgün Kızılcı ve Sıtkı Akın, usta sanatçının unutulmaz türkülerini seslendirerek dinleyicilere duygusal anlar yaşattı. "Yolcu", "Neredesin Sen", "Gönül Dağı", "Bahça Duvarından Aştım", "Kaşların Kara Kara", "Zahidem" ve "Yazımı Kışa Çevirdim" gibi eserlerle salonda Anadolu’nun sesi yankılandı.
Konser sonunda açıklamada bulunan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, büyük ustayı rahmet ve minnetle andıklarını belirterek şu sözleri dile getirdi:
"Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ı, aramızdan ayrılışının 13. yılında sevgi, saygı ve rahmetle yâd ediyoruz. Onun türküleri; sadece bir ezgi değil, Anadolu’nun sesi, milletimizin hafızası, gönüllerimizin tercümanıdır. Vefatından sonra da türküleriyle yaşamaya devam eden bu büyük halk ozanımızı anmak bizler için hem bir vefa borcu hem de kadim geleneğimizin kültürel zenginliğini tüm dünyaya duyurma sorumluluğudur. Bu vesileyle böylesine anlamlı etkinliğe katılan tüm sanatseverlere, bizlere unutulmaz bir gece yaşatılmasında büyük katkı sunan başta Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy olmak üzere kıymetli Kültür ve Turizm Bakanlığı ailesine, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosuna, bugün burada bizlerle olan değerli sanatçılarımıza ve emeği geçen herkese gönülden şükranlarımı sunuyorum."
Rektör Prof. Dr. Özölçer ayrıca, 2025 yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle "Aile Yılı" ilan edilmesi vesilesiyle Neşet Ertaş’ın eserlerinin bu yıl içerisinde ayrı bir anlam taşıdığına dikkat çekerek şu duyguları ifade etti:
"Sazıyla gönüllere dokunan, Anadolu’nun yiğit evladı Neşet Ertaş’ın türküleri; sevdayı, hüznü, hasreti anlatırken en çok da aileyi, birlikteliği, ana-baba sevgisini ve insan olmanın zarafetini işler. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 2025 yılının ‘Aile Yılı’ ilan edilmesi vesilesiyle, abdallık geleneğinin en güçlü temsilcilerinden ve UNESCO’nun ‘Yaşayan İnsan Hazinesi’ ilan ettiği Neşet Ertaş’ı; üniversitemiz çatısı altında, kıymetli Zonguldaklı hemşehrilerimiz, Huzurevi sakinlerimiz başta olmak üzere, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün değerli birimleriyle birlikte anmaktan büyük bir kıvanç duyduk. Bu anlamlı buluşma, sadece büyük bir sanatçıyı anmakla kalmadı; aynı zamanda bizi biz yapan değerleri, aile kavramının kıymetini ve kültürel köklerimizi yeniden hatırlamamıza vesile oldu. Bu vesileyle, Türkülerin Babası Neşet Ertaş’ın aziz hatırası etrafında bir araya gelerek programımıza katılan tüm misafirlerimize gönülden teşekkür ediyorum. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak; sanata, kültüre ve bu değerlerin yaşatılmasına büyük önem veriyor; bu tür anlamlı etkinliklerle kadim kültürel mirasımıza sahip çıkmayı kararlılıkla sürdürüyoruz."
Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ı Anma Konseri, teşekkür belgeleri ve çiçek takdimi ile günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

 
Tekin MEB Teftiş sistemini paylaştı
 
'Durmak yok yola devam' dedik sözümüzde durduk'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sabuncuoğlu ESAV’da okurlarıyla buluştu
Merkezi Ankara'da bulunan Ankara Erzurumlular Sosyal İktisadi Araştırma ...
Ağırman, Modern Zamanda Din Dili'ni anlattı
Prof. Dr. Mustafa Ağırman: "Din dili nezaketli, güzel ve yumuşak olmalıdır." dedi.
Özel tiyatrolara 97 milyon 216 bin lira destek
Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce, 2025-2026 ...
 
Erzurum'un yükselişini başlatan emir
Osmanlı Devleti'nin doğu sınırlarını şekillendiren en önemli kararlardan ...
Çiftçi Fetih Camisinde incelemelerde bulundu
Vali Mustafa Çiftçi, restorasyon çalışmaları devam eden Erzurum Fetih ...
İsmail Gaspıralı Dış Politika Enstitüsü kuruldu
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) bünyesinde kurulan İsmail Gaspıralı Dış ...
 
Müftülükten Mevlid-i Nebi konferansı
Erzurum İl Müftülüğü "1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle ...
Duran'dan ortak Türk Alfabesi açıklaması
Duran, "Cumhurbaşkanımızın, 'Ortak Türk Alfabesi'yle ilk eserleri Türkiye ...
Müzehhip Er'in kişisel sergisi ilgi odağı oldu
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Erzurum'un Kredi Hikâyesi
Nedim Atakol
Nedim Atakol
69 Yaşında Bir Üniversite
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva