Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Antalyaspor Erzurum’da kamp yapacak
Antalyaspor Erzurum’da kamp yapacak
Kısır gecesinde tartışma kavgaya dönüştü: 1 yaralı
Kısır gecesinde tartışma kavgaya dönüştü: 1 yaralı
Horasan'da feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı
Horasan'da feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı
AK Parti’de dış ilişkiler istişaresi
AK Parti’de dış ilişkiler istişaresi
Sağlıkçıların Gazze yürüyüşleri 33’üncü haftasında
Sağlıkçıların Gazze yürüyüşleri 33’üncü haftasında
HABERLER>GUNDEM
3 Aralık 2011 Cumartesi - 10:21

Birliğimizi istemeyenlerin sayısı çok!

Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, Türkiye ile Azerbaycan arasında problem olmadığını belirterek, "Aileniz içerisinde...

Birliğimizi istemeyenlerin sayısı çok!

Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, Türkiye ileAzerbaycan arasında problem olmadığını belirterek, "Aileniz içerisinde bacı ve kardeşlerinizle fikirleriniz uyuşuyor mu?Azerbaycan ve Türkiye birbirlerinin aleyhine hiç bir karar almayacak.Azerbaycan ile Türkiye arasında birliği kardeşliği istemeyen ülkelerin sayısı hayli çok" dedi.
Azerbaycan'ın bağımsızlığının 20'nci yıl dönümü nedeniyle Erzurum merkezAziziye ilçe Belediyesi, AvrasyaEkonomik İlişkiler Derneği ve Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği tarafından 'Azerbaycan-Türkiye ilişkileri' toplantısı düzenledi. Türkiye ve Azerbaycan'dan milletvekillerinin katıldığı toplantı iki ülke milli marşlarının okunmasıyla başladı. Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Başkanı Hikmet Eren, Aziziye Belediye Başkanı AK Parti'li Fatih Cengiz, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Büyükşehir Belediye Başkan AK Parti'li Ahmet Küçükler, Azerbaycan KarsBaşkonsolosu Ayhan Süleymanov, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Adana MilletvekiliNecdet Ünüvar, İstanbul Milletvekili İsmail Safi ile Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Nizami Caferov, iki ülke ilişkilerini anlatan birer konuşma yaptı.
PAŞAYEVA; "BACI KARDEŞ ARASINDA FİKİR AYRILIĞI OLUR"
Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde iki gün sürecek toplantıların açılışında konuşan Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, çocukluğunda Erzurum'da olmayı bile hayal edemezken şimdiAzerbaycan'ın bağımsızlığının 20'nci yıldönümünü Erzurum'da kutlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Konuşmasında Türkiye ile Azerbaycan arasında problem olduğuna dair tartışmalara değinen Paşayeva, "Hayır Türkiye ile Azerbaycan arasında hiç bir problem yoktur. Azerbaycan ile Türkiye bir ailedir. Bizim ve sizlerin aileniz içinde bütün kardeş ve bacıların fikirleri birbirleriyle uyuşuyor mu? Ailede fertler arasında fikirler farklı olabilir. Önemli olan aile meselelerinde hepinizin ortak karar vermesi. Orada hiç bir zaman birbirimiz aleyhine karar olmayacaktır. Azerbaycan ve Türkiye birbirlerinin aleyhine karar almayacaktır. İki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliği daha kuvvetlendirmeliyiz. Çünkü Azerbaycan ile Türkiye arasında birliği kardeşliği istemeyen ülkelerin sayısı hayli çok" diye konuştu.
21'İNCİ YILDÖNÜM Karabağ'DA
Konuşmasında Ermenistan işgali altındaki Karabağ topraklarına da değinen Paşayeva, "Bu mukaddes şehir Erzurum'da bir hayalimi dile getirmek istiyorum. İnşallah Azerbaycan'ın bağımsızlığının 21'nci yıldönümünü Karabağ'da olur. Ben inanıyorum ki bu gerçekleşecek. Bütün Türk milleti Karabağ'ın Ermenilerde kalmasına izin vermeyecek ve biz topraklarımıza geri döneceğiz" dedi.
ERMENİSTAN KAPISI AÇILMAYACAK
Toplantıya katılan AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Haluk İpek, Karabağ topraklarının işgali devam ettiği sürece Türkiye- Ermenistan kapısının açılmayacağını belirtti. İpek, "Türkiye'yi yöneten partinin genel sekreteri olarak şunu söylemek istiyorum. Ermenistan, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü ihlal ederek yüzde 20 toprağını işgal etmiş. ve İşgali devam ettirmekte. Birleşmiş Milletler, NATO gibi kuruluşlarErmenistan'a işgalci gözüyle bakmakta. Türkiye, Ermeni kapısını Ermenistan'ın Karabağ'ı haksız işgal ettiği için kapatmıştır. İşgal sürdüğü sürece kapı açılmayacaktır" diye konuştu.
STALİN'İN STRATEJİSİNİ İZLİYORLAR
Azerbaycan ve Türk Cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarını ilan edeceği zaman bir kısım Avrupa ülkesinin endişeye kapıldığını hatırlatan Haluk İpek, konuşmasında şunları söyledi:
"Avrupa ülkeleri, Türkiye, Azerbaycan ve Türk Cumhuriyetlerinin büyük bir ekonomik işbirliğine girmesi halinde 'bu güçle nasıl baş ederiz' diye telaşa kapılmışlardır. Geçmişte Stalin'in Ermenistan topraklarınıİran'a kadar uzatırken güttüğü strateji bugün de batılı devletler tarafından uygulanıyor. Herkes Türk dünyasının gücünü birleştirmesinden korkmaktadır. Bunun için dünya Karabağ problemine sağır, sessiz duyarsızdır."

 
Çocuklarını Dadaşım der, severler
 
"Böyle Bir İktidar Türkiye'de Görülmedi"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bunu Erzurumlu mucit yaptı
Depremi Bir Ay Önceden Tespit Eden Cihaz Yaptı
Esra Öğretmen Karnındaki Bebeğiyle Defne
Erzurum'un Aziziye İlçesi'nde öğretmenleri taşıyan servis minibüsünün ...
Türk jetleri havalandı
Türk jetleri havalandı
 
İşte Özel İdaresi 2012 Yılı Bütçesi
Erzurum İl Özel İdaresi 2012 Yılı Bütçesi
Lisans Tamamlamayı Mahkemede Kazandı
Erzurum 1. İdare Mahkemesi, Türk Sağlık-Sen'in açtığı davada, sağlık teknikerine ...
Silahlı saldırı (Video görüntü)
Topkapı Sarayı önüne gelen silahlı bir kişi, Saray önünde nöbet tutan ...
 
Bölücülere büyük darbe (FOTO GALERİ)
Bingöl, Diyarbakır ve İzmir'de yapılan operasyonlarda büyük miktarda patlayıcı ...
Ölü sayısı 2'ye yükseldi
Erzurum'da, servis taşımacılığı yapan minibüsle tırın çarpışması sonucu ...
2 doktorun ölümüne ilişkin takipsizlik
Erzurum Cumhuriyet Savcılığı,
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva