Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Tanfer, güven tazeledi
Tanfer, güven tazeledi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Ulaştırma alanında AK vizyon
Ulaştırma alanında AK vizyon
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
11 Haziran 2012 Pazartesi - 12:43

Bilenle bilmeyen ayrıştırıldı

Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek (SODES) kapsamında...

Bilenle bilmeyen ayrıştırıldı

İhsan KUMRU

Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek (SODES) kapsamında  "Bilenle Bilmeyen Bir Olmamalı Projesi"nde 4. sınıftan başlayarak 12.sınıfa kadar 23 bin 784 öğrenci sınava tabi tutuldu. Bu sınavlara katılan öğrencilerin her birinin başarı durumunda gözle görülür bir değişim yaşanırken, sınavlarda üstün başarı gösteren 75 öğrenci ödül almaya hak kazandı. Hüseyin Avni Ulaş Anadolu Lisesi konferans salonunda başarılı olan öğrencilere ödül verildi. Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Özer, proje hakkında bilgiler verdi. Özer, “projemizin amacı İlçemiz okullarında görev yapmakta olan öğretmenlerimiz arasındaki bilgi alış verişini, zümreler arası işbirliğini geliştirerek eğitim öğretimde iyi örnekleri yaygınlaştırmak,  yenilikçi,  girişimci ve çağdaş bir nesil için mevcut imkânları kullanarak daha iyi olma yolunda her türlü  çalışmalar yapmak.
Okullar arası iletişim ve paylaşımın gelişmesi, eğitim bölgeleri arası işbirliğinin daha verimli hale gelmesi için yürütülen bu projede öğrenci merkezli bir yaklaşım sergilenerek öğrencilerin daha başarılı olmaları motive etmek, çalışanların ödüllendirilmesi öğrencileri çalışmaları yönünde olumlu etkileyerek “Çalışanla çalışmayanın bir olmadığını” yaparak yaşayarak öğrenecekler.
Bu çalışma sadece öğrencilerimiz üzerinde değil, öğretmen velilerimiz arasında da bir çalışma ve rekabet ortamı oluşturacak, böylece okul aile işbirliği artacak, öğretmenler ve öğrencilerimiz mevcut performanslarının üzerinde çalışarak yarışı birinci bitirmek için çalışacaklardır.

Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Özer , Öğrencilerin  çalışmaya ve başarılı olmaya daha istekli hale getirilmesi gerektiğini ifade ederek, ”Öğrencilerimiz arasında yaygın bir anlayış olan; "Çalışan ve çalışmayan arasında hiçbir fark yok, herkes sınıfını geçiyor, neden çalışalım ki?" yaklaşımını değiştirmek gerekmektedir.  Eğitim, öğretim sürecinde ödül  yönteminin etkin bir şekilde kullanılması başarının arttırılması için çok önemli bir faktördür. Öğrencilerimiz çalışmaya ve başarılı olmaya daha istekli hale getirilmelidir. Projede de Palandöken HEM alışılageldiği şekilde etüt, SBS ve LYS, LGS kursları düzenleyecek ve eğitimci ücretlerini ödeyecektir. Kurslarda deneme sınavları yapılacak ve bu sınavlarda  başarılı olan öğrenciler düzenli bir şekilde ödüllendirilecektir. İlköğretim 4.sınıftan itibaren lise12. Sınıfa kadar bütün öğrencilerimiz arasında 4'er deneme sınavı yapılarak 9 seviyede, ilk 3'e giren öğrencilerimiz ödüllendirilecektir. Yılsonunda ise SBS, LYS ve deneme sınavlarının ortalamasına bakılarak maddi durumu iyi olmayanlar öncelikli olmak şartıyla 27 öğrenci Şanlı Urfa, Mardin ve Gaziantep ilerimize geziye gönderilecektir. Geziye gönderilecek öğrencilerimize 135 saatlik fotoğrafçılık eğitimi verilecek, gezi sırasında da aldıkları eğitimi uygulama fırsatı bulabileceklerdir. İlimize yakın olmalarına rağmen bu 3 ilimiz ile ticari ve kültürel alışverişimiz yetersizdir. Öğrencilerimizin kaynaşması ve kalıcı dostluklar  kurması, gelecekte de bölgeler arası iletişimi sağlayabilmeleri için bir temel oluşturacaktır.  Geziler sırasında fotoğrafçılık eğitimi almış öğrencilerimiz kendi çektikleri fotoğrafları ve kurdukları dostlukları okullarına döndüklerinde 1'er saatlik programlarla arkadaşlarına aktaracaklardır. Çekilen fotoğraflardan bir resim sergisi oluşturulacaktır. Bu sayede gerçekleştirilen gezi bireysel faydanın dışına çıkacak, bilgi ve görgü paylaşımı gerçekleştirilerek diğer öğrencilerimize de katkı sağlayacaktır. Başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesi pozitif pekiştiren  olacak, bu uygulamalar daha sonraki yıllarda da sürdürüldüğü taktirde öğrencilerimiz "çalışanla çalışmayanın bir olmadığını" görecek ve ilçemizin eğitim-öğretim seviyesinin yükselmesine katkı sağlanacaktır.” şeklinde konuştu

 

 
Yüz yılın fırsatı
 
İstanbul boğazında Cici rüzgarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
67'lilerden lise nostaljisi
Erzurum Lisesi'nden 1967 yılında mezun olan öğrenciler 45 yıl sonra aynı sınıfta buluştu.
176 bin öğrenci karne aldı
2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı dün çalan tatil zili ile tamamlandı.
ETÜ kontenjanları açıklandı
Erzurum Teknik üniversitesi 2012-2013 eğitim- öğretim yılı öğrenci kontenjanı ...
 
Çadırcı'ya TEB ödülü
Yrd. Doç. Dr. Elif Çadırcı’ya Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi ...
Okuma şampiyonlarına ödül yağdı
'Kitaplar Sessiz Öğretmenlerdir' projesi kitap okuma yarışması sonuçlanırken ...
Cengiz öğrencilerle söyleşti
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilköğretim okulunu ziyaret ederek, ...
 
Şiir şöleni yoğun ilgi gördü
Nevzat Karabağ Anadolu Öğretmen Lisesi geleneksel şiir dinletisi programının ...
Oltu MYO'da mezuniyet şöleni
Oltu Meslek Yüksek Okulu 16. Dönem mezunlarını verdi.
ETÜ Bilim adamlarından örnek hizmet
Doç. Dr. Çakmak ve Doç. Dr. Türkez, Erzurum Teknik Üniversitesini ve ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva