Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>BÖLGE
5 Nisan 2021 Pazartesi - 13:47

Bildiriye Türk bayraklı tepki

Muş Kardeşlik Platformu çatısı altında toplanan STK temsilcileri, Muş Belediye Meydanında bir araya gelerek, emekli amirallerin darbe imalı bildirisine dev Türk bayrağı açarak tepki gösterdi.

Bildiriye Türk bayraklı tepki

Muş Kardeşlik Platformu üyeleri, 103 emekli amiralin darbe imalı bildirisine tepki göstererek, “Bildiri yayınlayarak seçilmiş hükümete ve Cumhurbaşkanına sopa göstermeye kalkan 103 amiral; 15 Temmuz’u, 27 Nisan’ı, 28 Şubat’ı, 12 Eylül’ü ve 27 Mayıs’ı anımsatan görüntülerin yeniden canlandırılmasına sebep olmuştur” dedi.
Muş Kardeşlik Platformu çatısı altında toplanan STK temsilcileri, Muş Belediye Meydanında bir araya gelerek, emekli amirallerin darbe imalı bildirisine dev Türk bayrağı açarak tepki gösterdi. Burada Muş Kardeşlik Platformu adına basın açıklamasını okuyan Muş TÜGVA Teşkilat Sorumlusu İsmail Arslan, 15 Temmuz’dan 3 gün sonra 103 general ve amiralin gözaltına alındığı hatırlandığında, 4 Nisan 2021 tarihinde 103 emekli amiralin ortak bildiri yayınlamış olmasının ne tür anlamlar içerdiğini anlamanın zor olmadığını ifade etti. “Bizim çocuklar” denilen darbecilerin yine sahaya sürüldüğünü belirten Arslan, “ABD, AB ve AB’nin şımarık çocuğu Yunanistan Mavi Vatan’da her gün yeni bir provokasyona imza atarken, Kıbrıs’ta haklarımız gasp edilir, Akdeniz’de yeraltı kaynaklarımız paylaşılırken, Libya açıklarında ticaret gemilerimize ve İsrail açıklarında uluslararası sularda Mavi Marmara’ya tam teçhizatlı askerler tarafından baskın yapılıp vatandaşlarımız katledilirken uslu uslu oturan amirallerin hangi saikle muhtıra yayınladıklarını artık tüm vatandaşlarımız bilmektedir. Ülkemizin uluslararası itibarına gölge düşürmekten başka bir işe yaramayan, ordumuza ‘darbeci ordu’ tanımlamasını reva gören bu muhtıraya başta TSK olmak üzere elbette tüm kamu kurumları ve kuruluşlar üzerinden ‘Hayır!’ denilecektir” ifadelerini kullandı.
Sivil toplum kuruluşları olarak kendilerini en çok üzen görüntünün, darbe özlemiyle yanıp tutuşan, darbeyle ve darbecilerle platonik aşk yaşayan ve emekli amirallere destek mahiyetinde yapılan siyasi açıklamaların olduğunu vurgulayan Arslan, “Ama’sız, fakat’sız darbeye hayır demesi gereken ve esasen halkın ilgisine mazhar olamadığı için dengesini kaybetmiş kifayetsiz bazı politikacıların destek açıklamaları asla hoş görülemez” diye konuştu.
“Askeri vesayeti kırmaya başladığımız, ülkemizin büyüme ve kalkınma hamlelerinin önünün darbelerle kesilmesinin geride kaldığını düşündüğümüz son 20 yılda karşı karşıya kaldığımız en büyük darbe ve hatta iç işgal girişimi olan 15 Temmuz’a karşı ortaya konulan var oluş mücadelesi, tüm darbe heveslileri için ibretle okunması ve ona göre tedbir alınması gereken bir kahramanlık destanıdır” diyen TÜGVA Teşkilat Başkanı Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
Muş Kardeşlik Platformu olarak, talimatlarını okyanus ötesinden alan bu aşağılık darbe girişimini lafı eğip bükmeden, şiddetle kınıyoruz. Güya zinde güçleri göreve çağıran demokrasi düşmanlarına karşı bizler de cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyoruz. Allah necip milletimize ve devletimize zeval vermesin. Bu vesileyle tüm darbeleri, darbe teşebbüslerini, darbelere ve darbecilere alkış tutan sözde demokratları bir kez daha telin ediyor, darbelerde hayatını kaybeden şehitlerimize Hak’tan rahmet, gazilerimize uzun ömür diliyoruz.”

 
HDP’nin oyununu bozdu
 
Erzurum’da STK’lardan 104 amirale tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cezası el yakıyor
Erzurum, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı, Siirt Erzurum ve Bitlis'in yüksek ...
Taşkesen yolunda heyelan ulaşımı aksatıyor
Erzurum-Tekman karayolu Taşkesen mevkisinde yaşanan zaman zaman meydana ...
Destici: ‘Bildiri kabul edilemez’
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bazı emekli ...
 
Sarıkamış’ta bir köy karantinaya alındı
Sarıkamış’ta bir köy karantinaya alındı. Karantinaya alınan köye giriş çıkışlar yasaklandı.
MHP’de Uzundere gündemi
Uzundere Belediyesi'ni ziyaret eden MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş ...
Horasan’da Otizm farkındalık etkinliği
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü nedeniyle Horasan Fatih Orta Okulu ...
 
Gürün’e dadaş kaymakam
Sivas’ın Gürün ilçesi kaymakamlığına Erzurumlu Ahmet Tan atandı.
Palandöken geçidi ulaşıma açılıyor
Erzurum Tekman karayolu Palandöken geçidinde karla mücadele çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.
Çatlı Öğrenciler ‘Hayallerden Ay’a Maket’ için yarıştı
Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ERBAP (Erzurum ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva