Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurumspor’da sessiz bekleyiş
Erzurumspor’da sessiz bekleyiş
KUDAKA’dan proje teklif çağrısı
KUDAKA’dan proje teklif çağrısı
Son gün 29 Ağustos
Son gün 29 Ağustos
Şimşek’ten asgari ücret açıklaması
Şimşek’ten asgari ücret açıklaması
Erdoğan Belediye başkanlarına seslendi
Erdoğan Belediye başkanlarına seslendi
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
26 Eylül 2013 Perşembe - 09:39

Bayramda 15 bin aileyi sevindirecekler

Kimse Yok Mu Derneği bu yıl Kurban Bayramında “Kurbanını Paylaş, Kardeşliği Yaşat” sloganıyla Türkiye genelinde 81 ilde, dünyada ise 100’e yakın ülkede toplam 300 bin ihtiyaç sahibi ailenin kurban sevinci olmayı hedefliyor.

Bayramda 15 bin aileyi sevindirecekler

 Erzurum Kimse Yokmu  Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Polat, Erzurum Kimse Yokmu  Derneğine bağlı 15 ilde 15 bin aileye  kurban eti dağıtacaklarını söyledi.

Polat, “Kimse Yok Mu Derneği olarak  bu yıl  Kurban Bayramında  Kurbanını Paylaş, Kardeşliği Yaşat sloganıyla Türkiye genelinde 81 ilde, dünyada ise 100’e yakın ülkede toplam 300 bin ihtiyaç sahibi ailenin kurban sevinci olmayı hedefliyoruz. Kimse Yok Mu; Afrika'dan Asya'ya, Balkanlar'dan Ortadoğu'ya, Filistin'den Güney Amerika'ya, Bangladeş'ten Yemen'e dünyada 100e yakın ülkede ve tüm Türkiye'de kurbanlar keserek, ihtiyaç sahiplerine kurban paketlerini ulaştıracak. Kimse Yok Mu gönüllüleri, yurtiçindeki ihtiyaç sahiplerine kurban etinden oluşan paketlerini evlerine kadar teslim edecek. Yurtdışında kesilmek üzere bağışlanan kurbanlar ise hangi ülke için bağışlanmışsa o ülkede kesilerek, gönüllüler tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Erzurum Kimse Yokmu  Derneğine bağlı 15 ilde 15 bin aileye  kurban eti dağıtacağız. 2013 yılı  Kurban Bedelleri: Yurt içi kurban bedeli: 700 TL, Yurt dışı kurban bedeli: 300 TL'den başlayan fiyatlarla tam 5 farklı bölgede kurban kesimi gerçekleştirilecek. Yurt Dışı Kurban Bedelleri: Afrika, Asya, Orta ve Güney Amerika Orta Doğu ve Balkanlar Filistin 300 TL 300 TL 400 TL 500 TL 1000 TL olacak. Kimse Yok Mu, stantları veya şubeleri yoluyla bağış: Bağışçılar Kimse Yok Mu'nun şubelerinden nakit olarak ya da kredi kartıyla bağışta bulunabilecekler. Belli başlı merkezlerde kurulan ve gönüllülerin görevlendirildiği standarda da, vekâlet bilgilerini verip makbuz karşılığında kurban bedelini ödeyebilecekler.Banka yoluyla bağış yapılabilir. Belirtilen kurban bedeli, TL veya döviz olarak, ilgili bankalarda Kimse Yok Mu'ya kurban bağışı yapılması talep edilerek yatırılabilecek. (Kurban bedeli ilgili hesaplara internet bankacılığıyla yatırılırken, açıklama kısmına "KURBAN" yazılmalı, işlem banka şubesinde yapılıyorsa da kurban bağışı olduğu belirtilmelidir.] Online bağış:Kimse Yok Mu'nun resmi internet sitesi www.kimseyokmu.org.tr adresinde bulunan "kurban bağışı" sekmesi kullanılarak kredi kartı ile kurban bağışı yapılabilecek. Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası ve Bank Asya kredi kartları ile yapılan bağışlarda 4 taksit imkânı bulunmaktadır.Telefonda bağış yapılabilir. 444 4 593 numaralı telefon aranarak Kimse Yok Mu Çağrı Merkezi'ne ulaşılabilecek, kredi kartıyla ödeme için ise gerekli bilgiler verilip kurban bağışı yapılabilecek. “ dedi

Erzurum Kimse Yokmu  Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Polat, kurban kesimlerinin nasıl yapılacağı hakkında şu bilgileri vererek sözlerine şöyle devam etti. “Bu yıl da kurban kesimi, Türkiye'de ve yurtdışında belirlenen merkezlerde; noter, din görevlisi ve veteriner hekim eşliğinde, İslami usullere uygun ve hijyenik şartlarda gerçekleştirilecek. Küçükbaş hayvan kesimlerinde vekâleti verenlerin adı ve soyadı tek tek yüksek sesle okunup, kesimden sonrada kurban sahibinin ismi herkesin görebileceği şekilde yazılarak ilan edilecek. Büyükbaş hayvan kesimlerinde ise hisse sahibi 7 bağışçının isimleri sırayla okunup ilan edildikten sonra kesim gerçekleşecek. Kurban kesildikten sonra bağışçının cep telefonuna kurbanın kesildiğini bildiren bir SMS gönderilecek.Yurtiçinde ve yurtdışında kesilen kurbanların etleri, Kimse Yok Mu tarafından sosyal  incelemesi önceden yapılmış ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen kişilere, gönüllüler tarafından adreslerine götürülerek dağıtılacak. Kimse Yok Mu gönüllüleri çocukları da unutmayarak yanlarında götürdükleri çeşitli hediyelerle onlara bayram sevinci yaşatacak.”

 

 
ASİMDER’den bilgilendirme etkinliği
 
TKDK rekora gidiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yürek parçalayan uğurlama
Önen’in bağışlanan böbreğinin biri Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde tedavi ...
Aşkaleli işçinin hazin sonu
Trabzon'un Yomra ilçesinde çalıştığı inşaatın asansör boşluğuna düşerek ...
Ulubağ'da su çilesi
Uzundere ilçesine bağlı Kardeşler Mahallesi Ulubağ Köyü yıllardan beri su sıkıntısı çekiyor.
 
Bu haberi mutlaka okuyun
Çabuk yorulmak...
Organ naklinde Doğu’da bir ilk
Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ...
Babadan oğluna ikinci can
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Organ ...
 
Oltu’da PTT kuyruğu çilesi
Türkiye Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) Oltu Şubesi’nde çalışan personelin ...
Erzurum’da çevre zirvesi
Dağlık Bölgelerin Sürdürülebilir Kalkınması için uluslararası "Küresel ...
Balık Sevenler Yaşadı
Sonbahar mevsiminin gelmesi ile birlikte Erzurum'da balık sezonu da canlanmaya başladı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva