Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
30 Mayıs 2019 Perşembe - 12:33

Bakan Turhan müjde verdi

Turhan, “Uydularımızın yedekliliğini sağlamak ve mevcut kapasiteyi artırmak için Türksat 5A ve 5B uydu projelerini başlattık. Yüzde 100 yerli ve milli uydumuz Türksat 6A'yı da 2021 yılında uzaya fırlatacağız” dedi.

Bakan Turhan müjde verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “Uydularımızın yedekliliğini sağlamak ve mevcut kapasiteyi artırmak için Türksat 5A ve 5B uydu projelerini başlattık. Yüzde 100 yerli ve milli uydumuz Türksat 6A'yı da 2021 yılında uzaya fırlatacağız” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Microsoft Türkiye tarafından Bilkent Cyberplaza’da düzenlenen iftar programına katıldı. Tarih boyunca insanoğlunun en kıymetli hazinesinin bilgi olduğunu belirten Bakan Turhan, bu hazinenin insanları bir gelişim çağıyla buluşturduğunu söyleyerek, “Her şeyin hiç olmadığı kadar farklılaştığı, zenginleştiği ve süratlendiği gelişim çağında yaşıyoruz” diye konuştu. Bilgi, teknik, teknoloji ve bilişim kavramlarının bu çağın kodları diyebileceğimiz 4 temel kavram olduğunu kaydeden Turhan, insanoğlunun hayatının bu 4 temel kavram etrafında şekillendiğini belirtti. Bilişimin hayatımızın tam merkezinde yer aldığını vurgulayan Turhan, gençlere hitap ederek, “Siz daha iyi biliyorsunuz. Çünkü, gördüğünüz, bildiğiniz tek dünya bu bilişim dünyası. Gelecek bu dünyaya yön verenlerin olacak. Bilişimin nimetlerinden hepimiz yararlanacağız. Ancak ona hükmetmemiz ve yön vermemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

“5G İÇİN DE ÇALIŞMALARIMIZ SON SÜRAT DEVAM EDİYOR”

Türkiye’nin haberleşme alanındaki seviyesini üst sıralara taşıdıklarının altını çizen Turhan, ”Ulusal geniş bant stratejimizle yüksek hız ve kalitede haberleşme altyapılarını ve sunduğumuz hizmetleri ülkemizin geneline yaydık. 2023 yılında en az 100 MG hızında geniş bantlı internet erişimi sağlamayı, fiber abone sayısını 10 milyona çıkarmayı hedefledik. Yerli ve milli haberleşme şebekesi için çalışmalar başlattık. Kendi ürettiğimiz baz istasyonları ile 4,5G üzerinden haberleşiyoruz. 5G için de çalışmalarımız son sürat devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Turhan, Türkiye’nin uydu haberleşme ihtiyaçlarına da yeni çözümler ürettiklerini belirterek, “Bu amaçla uydularımızın yedekliliğini sağlamak ve mevcut kapasiteyi artırmak için Türksat 5A ve 5B uydu projelerini başlattık. Yüzde 100 yerli ve milli uydumuz Türksat 6A'yı da 2021 yılında uzaya fırlatacağız. Türkiye olarak kalkınma hedeflerimiz çerçevesinde bilgi toplumu olma yolunda son derece büyük mesafeler kat ettik. 2000’li yılların başında ülkemizin bilişim alanında saygıdeğer bir yeri maalesef yoktu. Bugün ülkemiz bilişim teknolojileri alanında yaptığımız çalışmalarla dünyanın en iyi altyapılarından birine sahip hale geldi” diye konuştu.

“TÜRKİYE'NİN DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜNDE HEP BERABER HEDEFE ULAŞMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç da Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin getirdiği yeni yönetişim şeklinde yatırım, finans, dijital dönüşüm ve insan kaynakları ofislerinin kurulduğunu belirterek, “Bu ofislerle beraber bütün kamu, özel sektör, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte, Türkiye'nin dijital dönüşümünde hep beraber hedefe ulaşmaya çalışacağız. Bu konuda bir motivasyonumuz ve bize öncülük eden bir liderimiz var. Bu anlamda dijital dönüşüm ofisi olarak, dijital Türkiye yol haritasıyla çıktığımız bu yolda hep beraber Türkiye’yi geliştirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

Programda, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ve Microsoft yetkilileri de selamlama konuşması gerçekleştirdi.

 
Karasu Nehri’ne atılan çöpler doğayı tehdit ediyor
 
KDK'ya enteresan şikayetler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Halkını tümüyle kucaklayan bir iktidar var”
Erdoğan, "Yunus'un diliyle 'Yaratılanı severiz yaratandan ötürü', ölçü ...
“Milli irade hırsızlığı tam bir felakettir”
Erdoğan, "Her hırsızlık kötüdür, ama oy hırsızlığı milli irade hırsızlığı ...
“Yassıada demiyorum, Yaslıada diyorum”
Yassıada’da açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Yassıada demiyorum, Yaslıada ...
 
Cumhurbaşkanlığı tarihe ışık tuttu
Cumhurbaşkanlığı, "Demokrasi ve Özgürlük Adası" olarak yeniden düzenlenen ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Göz mü yummalıydık?”
Erdoğan, “İstanbul halkının 212 bin diğer yandan 30 bin oyuna halel gelmesine ...
“Sanat boyutu güçlü olmayan medeniyet eksik kalır”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sanatçılar ve sporcularla buluştuğu ...
 
‘Kardeşliğimize önce biz sahip çıkmalıyız’
Erdoğan, ‘Bin 400 yıllık kardeşliğimize önce biz sahip çıkmazsak, kardeşlik ...
‘Ülkemizi cazibe merkezi haline getireceğiz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemde Türkiye’yi tüm bilim insanları ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Oyunları bozduk”
Erdoğan, “Terör örgütlerinden ekonomik tetikçilere kadar ellerindeki tüm ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva