Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
25 Haziran 2020 Perşembe - 00:45

Bakan Koca'dan önemli açıklamalar

'İkinci dalgayı yaşamadığımızı rahat söyleyebiliriz'

Bakan Koca dan önemli açıklamalar

Koronavirüs Bilim Kurulu, toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "İkinci dalgayı yaşamadığımızı rahat söyleyebiliriz. Bizim şu an yaşadığımız birinci dalganın etkileri. Yer yer dalgalanmalar olduğunu görüyoruz. Bazı bölgelerimizde vaka sayılarının arttığını görüyoruz. (YKS sınavıyla ilgili) ''Sınavın, ne getireceği meçhul bir tarihte yapılmasındansa şimdi yapılması uygun görülmüştür'' dedi.

BAKAN KOCA'NIN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI;

-Maske, virüsün yayılmasına karşı elzemdir. mecburiyettir. Bu tedbir birbiriyle etkileşim halinde olanların tamamı tarafından alınmalıdır. Maske kullanmamak kişisel hukukun ihlalidir. Maske kullanmayan kişinin, maske kullananlara karşı sorumluluğu vardır

-Bıkkınlığa düşmek, uzun soluklu mücadelede geriye düşmek anlamına gelir. Bugüne kadar 62 il merkezinde maske mecburiyeti getirmiştir. Maske ortak sorumluluğumuzdur.

-Sıcak yaz günlerindeyiz. Mevsim en rahat, en iç açıcı giysileri gerektiriyor. Maske hepimize zorluk yaşatıyor ama lütfen sıcaklara yenilmeyelim.

-Yaz aylarında virüsün yayılma hızında azalma olmamıştır. Hasta etme hızında da net bilgimiz yoktur. Tedbirsiz her iyimserlik hastalığa hizmet eder.

-Gençler, bilmenizi isterim ki dünyada; iyilik, güzellik, özgürlük adına ne yapılmışsa bunların hepsi sizin yaşınızda kalmayı başarabilenler tarafından yapılmıştır. Gençlik bir kez gelir, onu hayatı boyunca sürdürenler dünyayı değiştirir. Bugünün dünyasını sizin yaşınıza yakın insanlar değiştirdi. Hepimizin önünde heyecanla beklediği iki sınav günü var. Birkaç ay boyunca sizden fedakarlıklar isteyen doktor ağabeyiniz olarak bu iki günün hepinize başarı getirmesini yürekten diliyorum.

-Sağlık yönünden sınava uygun şartların hazırlanması konusunda bizler elimizden geleni yaptık. Bilim Kurulumuz, sınav tedbir rehberi hazırladı. Milli Eğitim Bakanlığı ve ilgili kurumlar hazırlıklarını tamamladı. Yakın günlerde yapılan diğer sınavları dikkate almalıyız. Okul girişindeki yığılmalarda ailelerin olduğunu biliyoruz. Gençlere iştirak edecek aileler olursa kendilerinden sınav merkezlerinin uzağında beklemelerini rica ediyoruz.

İKİNCİ DALGAYI YAŞAMADIĞIMIZI RAHAT SÖYLEYEBİLİRİZ

-İkinci dalgayı yaşamadığımızı rahat söyleyebiliriz. Bizim şu an yaşadığımız birinci dalganın etkileri. Yer yer dalgalanmalar olduğunu görüyoruz. Bazı bölgelerimizde vaka sayılarının arttığını görüyoruz.

-Vaka sayılarında yaş ortalaması daha önce 41 iken şu an 32'ye kadar düşmüş oldu. Ama yoğun bakıma giren, entübe olan, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yaşlarının arttığını görüyoruz.

-Kan gruplarıyla ilgili yurt dışında iki çalışma oldu. Orada da daha çok A grubunun daha riskli, 0 grubunun daha az riskli olduğu gözlemlendi. Bunu daha geniş bir çalışmayla desteklemek gerekiyor. Biz de ülke olarak bu konudaki verilerimizi yayın safhasına getirmek üzere topladık. Önümüzdeki 1-2 hafta içinde yayınlanması için hazır olur.

-Vaka sayılarının binin üzerinde olduğunu görüyoruz, vefat sayılarının eskiye göre düşük olduğunu görüyoruz, hastane yükünün az olduğunu da görüyoruz, önümüzdeki dönemde benzer şekilde yeni bir kısıtlamayı Bilim Kurulunda gündeme almadık. Bu döneme 'Kontrollü Sosyal Hayat' demiştik. Bu hayatın tedbirlerle devamını önemsiyoruz. Bu dönemde virüsle karşılaşmamızın yolu; maske, mesafe ve el temizliği

KURBAN BAYRAMI'NDA KISITLAMA OLACAK MI?

Bilim Kurulu'nda Kurban Bayramı'nda bir kısıtlılık olması gibi bir durum gündeme gelmedi. Kurban Bayramı'nda kısıtlama olup olmayacağını şimdiden söylemem zor. Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi bir kısıtlama olmayacağını düşünüyorum. Önemli olan önümüzdeki haftalarda pandeminin seyrini görmemiz olacak. Belirleyici olan bu olacak.

COVİD-19 AŞI ÇALIŞMALARI

(Covid-19 tedavisinde kullanılacak aşıyla ilgili) 4-6 aydan önce aşıyla ilgili somut bir gelişmenin olacağı görünmüyor.

Kan gruplarıyla ilgili yurt dışında iki çalışma oldu. Orada da daha çok A grubunun daha riskli, 0 grubunun daha az riskli olduğu gözlemlendi. Bunu daha geniş bir çalışmayla desteklemek gerekiyor. Biz de ülke olarak bu konudaki verilerimizi yayın safhasına getirmek üzere topladık. Önümüzdeki 1-2 hafta içinde yayınlanması için hazır olur.

(PSR ve Antikor testiyle ilgili) 153 bin kişiye test yapılacak demiştik. Şu anda 118 bin kişiye uygulandı. Sanıyorum 1 hafta, 10 gün içerisinde testlerin tamamı sonuçlanmış olur.

 
Başkan Sekmen Bal Ormanı’nı ziyaret etti
 
Taekwandocu Müdür Oltu’dan ayrılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşkale’de korona virüs alarmı
Erzurum'un Aşkale ilçesinde 1 kişide korona virüs tespit edilmesinin ardından ...
Pasinler Kaplıcaları tescilli kaplıcalar listesine alındı
Pasinler Kaplıcaları Sağlık Bakanlığınca tescilli kaplıcalar listesine alındı.
Hayvanlarını otlatan kuzenlere ayı saldırdı
Erzurum’da hayvanlarını otlatan 2 kuzene ormanda ayı saldırdı. Ayıdan ...
 
Yıldırım'dan Sosyal Destek Kurulu önerisi
Türkiye’nin korona virüs döneminde ki psikolojisi hakkında incelemelerde ...
Şehit babalarına anlamlı ziyaret
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş, Erzurum’da bulunan ...
Erzurum Ovacık 8’inci sırada
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından son 24 saat verilerinin ...
 
Bayağı Vaşağı foto kapanlarla görüntülendi
Bayağı vaşaklar Türkiye’de Tunceli, Antalya, Ardahan, Bolu, Çankırı, Kars, ...
"Son 24 saatte korona virüsten 23 kişi hayatını kaybetti"
Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 23 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, ...
Erzurum’un altyapısına büyükşehir damgası
Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’da altyapı ihtiyaçlarını da büyük ölçüde ortadan kaldırdı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva