Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
HABERLER>SÄ°YASET
25 Ağustos 2016 Perşembe - 16:33

Bakan Ala açıklama yaptı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunun geçiş istikametinde yaşanan terör saldırısında 1 asker ve 2 astsubayın yaralandığını belirtti, saldırının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapıldığını söyledi.

Bakan Ala açıklama yaptı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunun geçiş istikametinde yaşanan terör saldırısında 1 asker ve 2 astsubayın yaralandığını belirtti, saldırının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapıldığını söyledi.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars ziyareti sonrası Artvin’in Şavşat ilçesini ziyaret etti. Şavşat ziyareti sonrasında Ardanuç ilçesine hareket eden Kılıçdaroğlu’nun konvoyu Yanıklı mevkiinde güvenlik gerekçesiyle özel harekat polisleri tarafından durduruldu. Yolda barikat tespit edilmesi üzerine bölge ateş altına alındı. Ardından çatışma çıktı.

 Yaşanan olaya ilişkin gazetecilerin sorularına cevap veren İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonda görüşerek durum değerlendirmesi yaptığını açıkladı. Yaşanan saldırıda 1 asker ve 2 astsubayın yaralandığını ifade eden Bakan Ala, CHP’ye ve Kemal kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

 Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonda görüştüğünün altını çizen Bakan Ala “Terörist unsurlarca ateş açılmıştır. Ateş sonucu aracı kullanan jandarma er başından ağır yaralandı, 2 astsubay da hafif yaralandı. Sayın Kılıçdaroğlu ile telefonda görüştüm, durumu değerlendirdik, kendisinin durumu gayet iyi. Büyük üzüntü duyduğumuzu ifade ettim, kendisi metanetle karşıladı. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız birlikteydi onlar da aradılar. Bu seyahatin en güvenli şekilde geçmesi için, orada kritik bazı unsurlar var, o tedbirler alınmıştı, tedbirlere yönelik aynı zamanda. Şimdi kendisini daha güvenli araçlarla istediği yere götüreceğiz. Emniyet Müdürümüz de konvoydaydı. Hem seyahatin güvenli bir şekilde tamamlanması hem de operasyon için gerekli tedbirler alındı. Biz de yine o bölgeye hem seyahatte kullanılmak üzere hem de diğer konular için helikopter gönderdik” dedi.

 PKK terör örgütünün Karadeniz’e açılma niyeti olduğunu belirten Bakan Ala, “Geçenlerde Ordu Gölköy’de bir terörist silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirildi. Çok ciddi bir operasyonel faaliyet yürütülmektedir jandarma ve polis özel harekat ile. İnşallah bu işi gerçekleştiren alçaklar da yakalanıp, takip edilip gereği yapılacaktır. Sayın Genel Başkana bu olay karşısında tutumundan dolayı teşekkür ediyorum. Bütün tedbirleri alıyoruz, zaten aldığımız tedbirlere yönelik saldırı oluyor. Arzu ediyoruz ki Türkiye’nin gündeminden bu terör olayını çıkartalım, bununu için yoğun bir çalışma içindeyiz. Topyekun birlikte hareket ederek bu meselelerin üstesinden geleceğiz. Kılıçdaroğlu’nun programını kendi istediği gibi devam ettireceğiz” diye konuştu.

 Saldırının CHP konvoyuna mı yoksa öncü askerlere yönelik mi olduğu sorusuna cevap veren Ala, “Arkadaşlarımızın söylediği kesin olarak PKK. Onlara yönelik operasyon yapılıyordu, böyle bir şey olunca operasyon başladı. Başka araçta herhangi bir sorun yok, sadece emniyeti sağlamak üzere görevlendirilmiş araçlardan birinde, öncü jandarma aracında hasar var. Sayın Kılıçdaroğlu Şavşat’a intikal ettirilecek, bizim de kendisine önereceğimiz belki hava unsurları ile sağlanacaktır ama diğer taraftan da var gücümüzle bu haince saldırı, milletimize ve bütün ülkemize yapılmıştır bu saldırı, bu saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanıp cezalandırılması için çalışmalar başlamıştır” ifadelerini kullandı.

 “Hedef CHP mi?” sorusuna da cevap veren Ala, “Sayın Genel Başkanın konvoyuna yapılmıştır bu. Ana muhalefet partimizin genel başkanına yapılmıştır, biz bunu hepimize yönelik olarak alırız. Teröristin hedefinin ne olduğunun ne önemi var, bu ülkenin ana muhalefet partisinin genel başkanı bir yerden bir yere intikal ederken teröristler konvoyunun öncü aracına saldırıyor, yeterince açıktır durum” açıklamasında bulundu.

 
Kılıçdaroğlu'nun konvoy güzergahında çatışma çıktı
 
Erzurum’un tarih ziynetleri Makedonya’da
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'nun konvoy güzergahında çatışma çıktı
Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gitmekte olan CHP Genel Başkanı ...
Gölbaşı Şehitlerine vefa
İçişleri Bakanı Efkan Ala, 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Gölbaşı ...
Aydın FETÖ operasyonlarını değerlendirdi
MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünü ...
 
Akdağ’dan önemli açıklamalar
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık ...
Aydemir: “ATAÜNİ bilim bereketinin adresidir”
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne ...
‘O mesajları almayacağız’
Aktay, " Türkiye’ye, bombalarla, terör saldırılarıyla mesaj göndermeye ...
 
Büyükşehir ‘400 Noktada’ çalışıyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yapılan hizmet ve yatırımlarla ...
Yıldırım, önemli açıklamalarda bulundu
Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Bakanlar Kuruluna ...
Bakan Ağbal KUDAKA Bölgesindeydi
Maliye Bakanı Naci Ağbal, terör saldırılarını kınayarak, "Türkiye'nin ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva