Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tekin: ‘Her türlü öneriye açığız’
Tekin: ‘Her türlü öneriye açığız’
Yerlikaya: ‘6 ayrı organize suç örgütü çökertildi'
Yerlikaya: ‘6 ayrı organize suç örgütü çökertildi'
Öğretmene şiddete hayır!
Öğretmene şiddete hayır!
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
HABERLER>SPOR
26 Aralık 2023 Salı - 02:10

Bak sporda hedefi açıkladı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye’nin spor ülkesi olma mottosuyla çalışmalarına devam ettiklerini söyleyerek, “2024 yılını da ‘hareketlilik yılı’ olarak adlandırmayı planlıyoruz. Hedefimiz 2024 Paris Olimpiyatları” dedi.

Bak sporda hedefi açıkladı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye’nin spor ülkesi olma mottosuyla çalışmalarına devam ettiklerini söyleyerek, “2024 yılını da ‘hareketlilik yılı’ olarak adlandırmayı planlıyoruz. Hedefimiz 2024 Paris Olimpiyatları” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye'yi bir spor ülkesi yapmak için gerekli tesisleşme hamlelerini eksiksiz olarak yapmaya devam edeceklerini söyleyerek, "2024 yılının başarılı bir spor yılı olmasını diliyorum" dedi.

Turkuvaz Medya Spor Zirvesi, Turkuvaz Medya Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da katıldı. Organizasyonda konuşan Bakan Bak, “Sporcularımıza ödüller verildiği bu organizasyonda bulunmak mutluluk verici. Bu kapsamda içeride Kadın futbolumuzun geleceği hakkında görüştük. Sponsorların durumunu görüştük. Öte yandan Türk voleybolunun yükselişi ve elde edilen başarıları da ele aldık. Türk voleybolunun geldiği nokta görüşüldü. Devletimiz özellikle tesisleşme konusunda başarılara öncülük etmesi konusunda görüştük. Sponsorların bu anlamda desteği ve geleceği hakkında görüşler aldık. Güzel bir değerlendirme oldu. Turkuvaz Medya ve Fotomaç’a teşekkür ediyorum. Sporun marka yönünü ve pazarlanmasının ne kadar önemli olduğunun farkındayız. 2024 yılının başarılı bir spor yılı olmasını diliyoruz. Ülkemizin zor günlerden geçtiğinin de farkındayız. Sporun birleştirici gücünü ve ortak bir dil olduğunu vurgulamak isterim. Biz Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gençlerimizi, çocuklarımızı başta uyuşturucu bağımlılığına karşı korumanın en önemli yollarından bir tanesinin spor olduğunu vurguladık. 2024 yılı Türk sporu için yoğun geçecek. Türkiye’de sporun tabana yayılması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Tüm ailelerimiz çocuklarını yeni yapılan ve hizmetlerine sunulan spor tesislerine davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Dün akşam oynanan Fenerbahçe - Galatasaray maçı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bakan Osman Aşkın Bak, “Dün oynanan derbi, taktik savaşı şeklinde geçti. İki takım taraftarlarından da oynanan oyunun yeterli olmadığı konusu gündemde. Tabii Süper Kupa finali oynayacak iki takımımız. O maçın sonunda kupa verileceği için daha çekişmeli ve seyir zevki yüksek geçeceğini tahmin ediyorum. İyi olan kazansın diyorum. İki kulübümüze de başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

BAK: “HEDEFİMİZ 2024 PARİS OLİMPİYATLARI”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye’nin spor ülkesi olma mottosuyla çalışmalarına devam ettiklerini söyleyerek, “2024 yılını da ‘hareketlilik yılı’ olarak adlandırmayı planlıyoruz. Hedefimiz 2024 Paris Olimpiyatları” dedi.

Turkuvaz Medya Spor Zirvesi, Turkuvaz Medya Merkezi’nde gerçekleşti. Organizasyona Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası, sporcular ve basın mensupları katıldı. Toplantıda açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Bu yılın gündeminde kadın voleybolu var biliyorsunuz. Kızlarımız eşi benzeri görülmemiş başarılar elde ettiler ve bizleri gururlandırdılar. Başarılarının devamını diliyorum. Şimdi artık gündemimizde olimpiyatlar var. Amacımız 2024 Paris Olimpiyatları’nda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edebilmek ve başarılı bir olimpiyat geçirmek. Diğer yandan 2032 Avrupa Şampiyonası var önümüzde, hazırlanmamız gereken. 2024 yılı spor gündemi olarak oldukça yoğun olacak. Türkiye son 22 yılda özellikle spor tesisleşmesinde ortaya koyduğu vizyon ile Avrupa’da tüm spor organizasyonlarına ev sahipliği yapacak konumdadır. 2032 Avrupa Şampiyonası’nı İtalya ile birlikte düzenleyeceğiz. 8 yıllık süreçte kalan hazırlıklarımızı da zamanla tamamlamış olacağız. Cumhurbaşkanımızın bu yükselişteki rolü en üsttür. Türkiye spor ülkesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Günümüzde spor endüstrisi her gün değer kazanmaya devam ediyor. Biz bu piyasanın farkındayız ve gençlerimize, çocuklarımıza yatırım yapmayı bu anlamda çok fazla önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

"Türkiye, spor devrimi kapsamında çalışmalarını devam ettiriyor"

Sağlıklı ve sporla ilgili bir nesil yetiştirmeyi gaye edindiklerini söyleyen Bakan Bak, “Türkiye, spor devrimi kapsamında çalışmalarını devam ettiriyor. Kadın voleybol takımımızın gösterdiği performans, dünyada eşi benzeri görülmemiş başarılardı. Biz 85 milyonluk bir ülkeyiz. Yeni branşlar üzerinde de çalışıyoruz. Hedeflerimiz arasında olimpiyatlarda yüzme branşında başarı elde etmek ve bu kapsamda çalışmalarımızı daha da iyi konuma getirmek. Okul sporlarında da bir devrim yaparak çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Okul sporlarını artık daha aktif hale getireceğiz ve halkımıza daha açık bir yapıya sahip olacak. Ben inanıyorum ki Türkiye, gerçekleştireceği bu spor devrimi ile önümüzdeki yıllarda daha da başarılı olacak. Sporu biz çok önemsiyoruz. Çünkü uyuşturucu başta olmak üzere çocuklarımızı bağımlılıklardan uzak tutmak istiyoruz. Biz spor salonlarımız ve etkinlik alanlarımıza çocuklarını getirmeleri için anne-babalara, dedelere ve büyükannelere sesleniyoruz. Çağrıda bulunuyoruz. Obezite, önümüzdeki yıllarda büyüyerek devam eden bir başka tehlike. Bu gibi sağlık sorunlarını en aza indirmenin yolu da spor ülkesi olmaktan geçiyor. Bütün halkımızı tesislere, salonlara ve sahalara bekliyoruz. 2024 yılını da ‘hareketlilik yılı’ olarak adlandırmayı ve bu kapsamda çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımızın bilinirliği ve devamlılığı açısından medyaya da bu anlamda çok iş düşüyoruz. Sporun gelişmesi için bütün bir ülke aile olarak çalışmalı ve çabalamalıyız” diyerek sözlerini tamamladı.

 
Yumaklı Tarımda Su Verimliliğini irdeledi
 
2022 Kazanç Yapısı İstatistikleri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ESOB’dan Erzurumspor’a destek
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı ve Oda Başkanları, ...
Trendyol 1. Ligde 17’inci hafta gündemi
Erzurumspor‘un Trendyol 1 Lig’in 16. Haftası’nda 20 Aralık Çarşamba günü ...
Vali Çiftçi’nin gol sevinci
Trendyol 1. Ligde mücadele eden Erzurumspor’un maçlarını izleyen Vali ...
 
Trendyol 1. Lig: Keçiörengücü: 1 - Bandırmaspor: 3
Trendyol 1. Lig’in 16. haftasında Ankara Keçiörengücü, sahasında Bandırmaspor’a 3-1 mağlup oldu.
Trendyol 1. Lig: Adanaspor: 0 - Altay: 1
Trendyol 1. Lig'in 16. haftasında Altay, Ümraniye Şehir Stadyumu'nda Adanaspor'u 1-0 mağlup etti.
Eyüpspor’da Erzurumspor maçı gündemi
Eyüpspor Teknik Sorumlusu Kerem Yavaş, ‘Şimdi önümüzde üç dört gün sonra ...
 
Bak Gençlik ve Spor yaklaşımını paylaştı
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TBMM Genel Kurulunda Bakanlığının ...
Yumlu’nun gözyaşları taraftarı da ağlattı
Erzurumspor 90’ıncı dakikaya kadar geride kaldığı maçta, Eren Tozlu’nun ...
Basketbol’da Mümtaz Turhan AL farkı
Mümtaz Turhan Proje Anadolu Lisesi, ilk kez bu yıl mezun verecek olmasına ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva